woensdag 24 september 2014

Moest aan haar denken!

Gisteren eindelijk tijd om reacties te lezen en zag er toen één van Balsemien en ja toen ik dat las wist ik het weer: Zij is ook gek op serviesgoed! Nu ik heb die tic dus ook en toen ik bij haar servies aanklikte en eens bekeek wat zij allemaal voor moois in haar kasten heeft staan, kreeg ik meteen zin om te gaan shoppen! Nee geen Emma Bridgewater (heb er 5 mokken van en dat is voorlopig genoeg) en ook geen Bunzlau (de winkel gaat hier donderdag pas weer open), maar lekker even neuzen bij de Kringloop! Nu daar vond ik weer genoeg van mijn gading, het begon met deze 5 eierdopjes:


Ja toen ik deze kippetjes vond, moest ik vanzelf weer aan haar denken! Daarna vond ik deze schaal:
Grof en ambachtelijk gemaakt aardewerk in blauw en wit, maar kijk eens naar de binnenkant:


Daar zijn twee viseters als wij zijn, natuurlijk helemaal verguld mee! Past toch geweldig op de tafel als deze schaal weer eens met heerlijke eten is gevuld door mijn DH:


En dan witte wijn met ijsklontjes erin in deze kan en onze maaltijd kan niet meer stuk!

De grote schaal vond ik jaren geleden in een tuincentrum en het kannetje hierboven heb ik volgens mij op een Belgische rommelmarkt op de kop getikt! Vooral de laatste twee krijgen straks een mooi plekje in de nieuwe keuken! De nieuwe aanwinsten moeten nog even wachten tot ik weet wat er allemaal voor moois in deze bak zit:


Heb die krant rechts even open gemaakt en kijk eens wat daar uitkwam:
 Hoe cool is die! DH vanavond even vragen of hij het deksel kan restaureren en dan moet alles wel voorzichtig worden afgewassen, het natuurlijk niet vaatwasmachinebestendig, maar dat heb ik er wel voor over! Vandaag toch de rest ook maar eens gaan bekijken!

Fijne dag!


10 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Jeetje Lida, wat een bof van die eierdopjes! daar zou ik ook meteen voor gevallen zijn, ben sowieso dol op blauw/wit oud servies, leuk joh! ik ga vandaag een oud grijs kannetje ophalen in Brielle, via MP gekocht.

Aangenaam verpozen met Joke zei

Wat een mooie dingen heb je op de kop getikt. Die visschalen vind ik helemaal mooi. Het zal vast prachtig staan in de nieuwe keuken.
Groeten, Joke

Monica zei

Leuk hoor al dat blauw, zal straks in je nieuwe keuken leuk uitkomen

Villa Zeezicht zei

Wat een leuke aanwinsten allemaal, die staan straks geweldig in je nieuwe landelijke keuken! En nu alvast de voorpret ;)

Gerard zei

Wit aardewerk en porselein met blauwe decoraties heb ik al meer dan 30 jaar verzameld en het staat nu allemaal op een grote brede plank in de keuken. Heel soms komt er iets bij, maar de plank is vol...
Jouw spulletjes zijn SUPER!

Chris zei

Zo komt er weer eens wat boven tafel! En wat voor enige dingen. Die laatste schaal vind ik erg mooi!

Truus zei

Wat een mooie eierdopjes heb je in de kringloop gevonden!
Heb ook veel blauw/wit servies,maar weinig Emma Bridgewater en Bunzlau.
Ben benieuwd wat voor schatten je nog meer vindt in de doos.Het zoutbakje is geweldig met de houten deksel.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Prachtig blauw servies, Lida!
Die eierdopjes zijn toch ook schattig.
Je hebt straks mooie dingen om de vernieuwde keuken in te richten!

Lieve groet,
Gerry

Ineke zei

Wat zal straks het eindresultaat geweldig zijn, graag foto's plaatsen, zodat wij er ook van kunnen genieten!!!

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Zelf ben ik ook zo dol op serviesgoed en struin regelmatig kringloopwinkels af. Wat een mooie aankopen heb je gedaan. Wat zal de keuken straks mooi, praktisch en gezellig zijn. Nog even geduld. Fijne dag nog. En Lida, ik geniet elke dag van jouw quiltje van je give away, ik kan je niet vertellen hoe gelukkig ik hiermee ben. Groetjes Wilma