maandag 13 januari 2014

Helaas! Afgelopen maar.....

Ik kan jullie gelukkig nog wel wat foto's van de tentoonstelling laten zien, deze duurde maar tot afgelopen zaterdag dus je kunt er echt niet meer heen!
Wilde jullie gisteren al mee laten genieten, maar op de een of andere manier lag ik in de clinch met een andere internet gebruiker en ja dan valt er weinig te schrijven en nog minder te lezen!
Maar vooruit, we gaan gewoon lekker verder kijken naar al het moois dat in Aken te bewonderen was:


Een veel voorkomend motief in letterlappen zijn vogels van allerlei pluimage!


 Ook in de vitrines lag genoeg om te bewonderen!


 Zoals deze Friese merklap uit 1726 die hangt in het museum te Dokkum!


Of deze van Anna Hartley waarvan het origineel in Philadelphia in het art museum te bewonderen is!En hier zoals onze Oosterburen het noemen een Mustertuch uit Hamburg uit 1779


Vaak zie ik bij merklappen uit verschillende landen toch de zelfde soort opbouw, bomen met kransen en aan weerszijde een mannetje en vrouwtje en natuurlijk de verschillende alfabetten!


Als ik de prachtige kleuren zie van de lap hierboven, wil ik meteen naar Deventer om daar het origineel te gaan bewonderen! Hij hangt in het Historisch museum De Waag en het origineel werd in 1805 ontworpen en geborduurd!
 

Een langwerpige Duitse Mustertuch, prachtige kleuren en motieven en ook hier werden veel bekende maar ook minder bekende motieven gebruikt.


In de vitrines lagen heel veel boeken waaronder ook dat van Berthi, maar ook wat borduurwerkjes vonden er een plekje!
En dan opeens dit exemplaar, met al die gave randen aan de linkerkant, wat heb ik daarvan staan genieten! Hij is eigendom van het Openlucht museum in Arnhem.


Ben benieuwd of we deze randjes straks ook gaan borduren in "Een randje per week"


En dan ligt daar nog niet ingelijst ineens deze beauty, nu ik weet nu wel dat ik nog jaren vooruit kan als ik oude motieven wil gebruiken en wat betreft de nieuwe, bedankt voor alle tips, ik ga maar eens rondneuzen en ja ik denk dat er ook heel veel eigen moet worden gemaakt in mijn moderne lap, al zal ik wel de hand geverfde garens blijven gebruiken, daar vind ik de kleuren toch het mooiste van!Als laatste nog een kijkje in de Nederlandse vitrine, natuurlijk Berthi's boek, maar ook andere boeken lagen er in en de bibliotheek had ook heel veel boeken ter inzage! Jullie snappen het zeker wel, ik ben er uren zoet geweest!

Zo dat is het dan voor vandaag, ben al verhuisd van Valkenburg naar Geulle en morgen ga ik weer richting huis na DH te hebben geïnstalleerd.

Fijne dag!

11 opmerkingen:

Yvonne zei

Prachtig Lida, de een nog mooier dan de ander!

AnitaS zei

Fijn dat we zo een beetje mee kunnen genieten.

Guusje, zei

Wat laat je veel moois zien. Echt genieten. Bedankt, en nu zelf nog even nagenieten van al dat moois.

Nardy zei

Wat zijn er toch veel mooie borduurwerken te zien!

Rennie zei

Wat moet jij genoten hebben. Hoor het van de week wel.

Ria zei

Dank je wel voor het delen van al deze mooie exemplaren.

Groetjes Ria

Bed, breakfast en quilts zei

Na al dit moois wil ik wel een merklapje per week gaan maken!

Ageeth Dorsman zei

Schitterend, deze prachtige collectie merklappen, dat was echt even meegenieten! Ik heb ooit, heel wat jaren geleden, een soortgelijke tentoonstelling gezien in het Schielandshuis, maar deze, waar jij nu bent geweest, is beslist nog mooier. Bedankt voor de mooie foto's!
Groetjes van Ageeth

petronella zei

Prachtig!!

Jessie zei

Hoi Lida,wij hebben ook genoten jammer dat het nu afgelopen is, ik wist het te laat!

Berna zei

Jammer dat ie al is afgelopen maar dank voor het delen van de foto's.