maandag 30 december 2013

Zo bijna aan het eind!


Voor mijzelf is het een beetje rare tijd, een DS die morgen de sleutel van zijn eigen huis krijgt, een DH die graag wil helpen maar die nog steeds niet helemaal lekker in zijn vel zit en een hond die last heeft van een te warme winter en daardoor ladingen haar verliest,al met al zelf ook een beetje moe en kwakkelend de dagen doorbrengend en eigenlijk weinig energie om ergens aan te beginnen en zeker om iets af te maken en dus ga ik maar gewoon doen wat ik wel meer doe .... ik zie het wel! Daarom ga ik allerlei kleine dingen in orde maken zoals:


De klos die is netjes en snel afgewerkt met een lapje vilt! Even wat hobbylijm  ertussen die mooi helder opdroogt en toen had ik dit resultaat:


Nu nog even een schuurpapiertje over de randen en hij is klaar voor gebruik! Maar ja om hem zo te gebruiken ..... denk dat ik er nog wel iets van een versiering op aan ga brengen, maar eerst maar eens zien of ik de volle twee meter geborduurd krijg!

Dus hier nog even voor diegenen die nog niet van de nieuwe rage heeft gehoord hier de link naar:
Een randje per week! 
Daarna dus de stof netjes recht gemaakt en met de machine gezigzagd en nu rest mij nog de keuze van de te gebruiken garens! Heb al van allerlei kleurencombinaties op de stof gelegd en dit zijn de laatste twee opties:


Ik nijg steeds meer naar de mosgroene tinten, al vind ik de andere frisser om te zien, maar ik denk dat de groenen mij minder snel gaan vervelen! Ik ga vandaag even naar de winkel en ga nog meer combinaties bekijken en zal dan mijn uiteindelijke keuze bepalen.

Ik kijk echt uit naar de eerste patroontjes!

Fijne dag!

20 opmerkingen:

Ans zei

Ik ga voor alle kleuren van de regenboog. Mijn resten eens opgebruiken.

GRANNY'S HOUSE zei

Lekker rustig aan doen, doe ik ook en ik zit ook al klaar voor het randje per week en de haakalong, ik moest mij eens gaan vervelen.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Hoe is het met de dear Jane, daar zie ik nooit meer iets van. Gr. Liesbeth

Heleni zei

Prachtig, de spoel. Heb je goed opgelost, met vilt er omheen.
Het is te hopen dat jullie snel eens opknappen want dat is toch wel erg vervelend als je zo aan het kwakkelen bent.
Een heel goed en creatief Nieuwjaar gewenst.

Sis Voorn zei

Na het lezen van dit blogje kan ik het beste heel veel gezondheid voor 2014 toewensen !
Groetjes Sis

Anoniem zei

Lieve Lida, ik hoop dat jullie gezond en wel het nieuwe jaar in kunnen stappen! En succes natuurlijk met de verhuizing van jullie DS.. daar komt ook altijd flink wat bij kijken ;) Heel fijne jaarwisseling, en wie weet tot gauw weer eens! Lieve groet Lupineke

Ineke zei

Leuk dat jij ook meedoet met de randjes. Een prachtige spoel gebruik je ervoor! Welk garen je ook kiest het kan alleen maar mooier worden!

Sterkte met alles en zorg goed voor jezelf!

Een heel gezond, voorspoedig en creatief jaar wens ik jullie!

Liefs, Ineke

Yvonne zei

Nou, ik ben benieuwd hoor.....alweer een nieuwe rage. Ik moet er altijd wel om lachen. Iedereen is enthousiast, er wordt al weken over geblogd en straks wordt er massaal gestart en geblogd, de een gaat nog sneller dan de ander..... Totdat......er weer een nieuwe rage opduikt en de vaak nog niet affe projecten ergens in een hoek belanden. Wachten tot ze gezelschap krijgen van het volgende rageproject....... Maar soms is er ook goed nieuws en lees ik ergens dat een rage project is afgemaakt. Veel succes gewenst dus met deze nieuwe uitdaging!

liefdevoortextiel zei

Een randje per week is makkelijk te doen, al heb ik veel projecten hier doe ik ook aan mee!

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Wel heel erg fijn dat jullie straks weer met z'n tweetjes zijn he?
Leuk straks samen borduren!!!
Beterschap maar weer, ook in het nieuwe jaar
groetjes
Wietske

AnitaS zei

Doe maar eens lekker rustig aan. Succes met uitzieken van de kleuren.

Ria van Kasteel zei

Wel een beetje om je gezondheid denken Lida.
Ook voor jouw een hele fijne jaarwisseling en een creatief 2014

Knuffel van Ria ;0))

Anoniem zei


Ach, meisje toch, zo tobberig aan het begin van de winter, dat is ontzettend vervelend. Pas goed op jezelf en op je DH en vertroetelen jullie elkaar maar lekker. En anders ga je een winterslaap houden.... lijkt me zo heerlijk.
Veel plezier met de jaarwisseling, sterkte met de verhuizing van DS en op naar 2014... dat wordt vast een goed jaar.
Groet, Rya

Conny's-blog zei

Jammer dat jullie zo ziekies de jarwisseling tegemoet gaan. Maar je grote klos is een erg leuk idee zeg, dus veel succes ermee...............liefs.Conny

Ageeth Dorsman zei

Ik vind het echt beeldschoon, je mos-kleurencombinatie voor de randjes (ik ben een groot fan van groen-tinten)!
En gedeelde smart is halve smart: hier ook een mega-verharende hond in
een andere kleurencombi dan bij jouw
(grote dotten cremekleurige wol vliegen mij hier om de oren)...
Leuk ook, dat je zo'n mooie klos hebt
gemaakt om het randjesproject op te
rollen.
Groetjes van Ageeth

Unknown zei

Ooh Lida, wat gaat dat toch mooi zijn op die klos.
Hier is het al idem met Ky hoor, het lijkt wel alsof er niks meer overschiet als je ziet wat een haren ik bij elkaar veeg. Ik vrees dat de winter eraan gaat komen , dit is elk jaar een voorteken :)
Ga maar lekker het oude jaar uit op je eigen tempo en hopelijk komt het met die energie in het nieuwe jaar weer helemaal goed,
dikke knuffel, Sonja

Guusje, zei

Kom allemaal maar even tot rust dan gaat het misschien wel wat beter. Je klos is erg mooi net als het linnen wat je laat zien. Ben benieuwd naar je kleurkeuze van garen. Nu ik lees dat Tara zoveel haaruitval heeft snap ik de haaruitval van Philana ook beter.

Guusje, zei

Kom allemaal maar even tot rust dan gaat het misschien wel wat beter. Je klos is erg mooi net als het linnen wat je laat zien. Ben benieuwd naar je kleurkeuze van garen. Nu ik lees dat Tara zoveel haaruitval heeft snap ik de haaruitval van Philana ook beter.

Judith zei

De allerbeste wensen voor 2014 voor jou en je gezin.

Jossie zei

Na lange tijd weer eens bijgelezen. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je huwelijk. Heel verrassend! En dan al die leuke dingen die je hebt gemaakt. Het was weer genieten.
Voor nu wens ik jullie een gezellige jaarwisseling en een goed en creatief 2014! Ik hoop in het nieuwe jaar ook weer eens wat vaker te posten.