vrijdag 8 november 2013

Hout!!!

Ik zag vanmorgen opeens een berichtje opduiken op mijn Dashboard en wel van Lenna Green van The Stitching Cow en daar laat zij toch prachtig houten handwerk gereedschap zien! Werkelijk zo gaaf en dan zou ik willen dat Australiƫ dicht naast de deur was en ik eens lekker binnen zou kunnen wippen en al dat hout aanraken en voelen, zo mooi en glad en glimmend! Ik ben namelijk gek op hout al van jongs af aan en dat kwam natuurlijk door mijn vader die veel met hout werkte en er schitterende dingen van maakte! Maar nu weer even over dat gereedschap, ik ben namelijk al een poosje bezig met verzamelen en heb al aardig wat leuke dingen op de kop getikt en heel vaak voor weinig! Dus kijk maar eens mee:


Dit houten naaldenkokertje bracht ik begin jaren tachtig uit London mee, het is gemaakt in Wales.


Hierboven nog een houten naaldenkokertje en dan dat gave vouwbeentje dat ik bij een ruil van een quiltvriendin uit Canada kreeg, door haar man zelf gemaakt!


En deze houten borduurring kreeg ik ergens in de jaren zeventig en ik quiltte er zelfs mijn eerst quilt op! Onlangs heeft DP de twee ontbrekende pootjes eronder gemaakt en nu staat hij weer prima!


En nu als laatste de ring die ik een poosje geleden in Groningen in een antiekzaakje vond! Ja ik heb ook nog een stuk of drie stoppaddestoelen maar die heb ik weer eens heel goed opgeborgen! Grijns! Ach die zien jullie wel een volgende keer! Nu ga ik snel mijn boeltje pakken en ik zal mijn fototoestel meenemen, want we hebben weer een gezellige bee vanochtend bij Ria!

Fijne dag!

9 opmerkingen:

Ageeth Dorsman zei

Prachtig, Lida, deze houten voorwerpen! Ik ben ook dol op hout en heb laatst uit Australie, via een vriendin, een supermooie kloshouder met magneet bemachtigd. Ik vind, dat je een prachtige collectie houten gereedschapjes hebt, supermooi!
Groetjes van Ageeth

Rennie zei

Mooie collectie heb je Lida en ben benieuwd naar je volgende foto's. Veel plezier bij Ria.

Chris zei

Leuk Lida. Ik vind in het algemeen voorwerpen van hout altijd heel leuk.

Jessie zei

Leuk je houten verzameling!

Conny's-blog zei

Mooi zeg je houten handwerk dingen..............liefs.Conny

Guusje, zei

Wat een mooie houten gereedschappen heb je daar.

Ines Draijer zei

Mooie gereedschappen en hout voelt ook altijd zo lekker zacht en glad.

Groetjes
Ines

MarianneD zei

Mooi he,ik ben er ook gek op,over mijn DH maar niet te spreken....;-)
Weer lekker opgeknapt?En al met je vogeltje begonnen?
Die Christmas Ornaments zijn zo leuk...nun nog een beetje tijd...;-)

petronella zei

Tja, zo hebben we heel wat schatten in huis! Ik heb ergens ook nog oude naaldenkokers, zal ze eens opzoeken!