donderdag 17 oktober 2013

Woensdag ... nee geen gehaktdag!

Maar een gezellige dag met Mams op stap en koffie met gebak en tussen de middag soep met brood en een salade! Loop ik de hele tijd met mijn camera in mijn tas en vergeet ik helemaal foto's te maken! Dus van ons uitstapje naar Zwijndrecht (Mams keuze!) helaas geen foto's, maar 's avonds wat steekjes gezet met Ome Jan en wel de bies aan mijn quilt In Full Bloom:


Ik kan nu met de hand gaan zomen en dan de rand door gaan quilten, met stoom heb ik alle sporen van de pen waar ik de cirkels mee tekende verwijderd en ik ben heel blij met het resultaat!

In een van de dozen die bij Mams vandaag kwamen zaten nog wat tasjes en daaronder ook deze twee! Niet met mooie zilveren beugels maar wel  een met een met kleine stukjes glas ingelegde beugel en een zo te zien geel metalen beugel met een aparte sluiting:


Maar waar ik echt helemaal voor viel zijn de prachtig geborduurde tassen die eraan zitten, het zal wat moeite kosten om de loszittende stukjes te restaureren, maar dat heb ik er wel voor over, want ik vind het echte pronkstukken!

Fijne dag!

17 opmerkingen:

Rennie zei

Gelukkig viel ik in de prijzen om een aantal van deze prachtige tasjes in eggie te mogen zien. Vast een heel leuk karweitje deze te mogen restaureren.

Berna zei

Een bijna affo! Heerlijk.
De tasjes zijn juweeltjes. Je zult ze maar vinden.....

Sonja- Sezoentje zei

Je quiltje wordt prachtig!
Oh Lida , en die tasjes, ze zijn mooi zeg, daar wil je wel wat moeitte voor doen toch ;)
Liefs, Sonja

Guusje, zei

Wat is je quilt toch mooi en wat een prachtige beugels, ik heb er ook twee eentje met een geborduurde tas eraan prachtig vind ik ze.

Gerda Hartman zei

Wat heerlijk dat je nog met je moeder op stap kunt gaan. Je quilt wordt erg mooi. Succes met de afwerking verder.

Anoniem zei

Wat een mooie tasjes! De rechterbeugel vind ik schitterend en dan de patronen van de tasjes.... Je zou ze zo na kunen maken--succes met het repareren.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

hobbyshop fugeltsje zei

Dat zijn echt hele mooie tasjes. Veel plezier in het repareren van deze prachtig tasjes. En je quilt wordt ook super mooi. Je hebt hem bijna klaar dus.
Gr. Miranda

Jessie zei

Wat heeft je moeder prachtige schatten verzameld, nu mag jij ervan genieten!

Bed, breakfast en quilts zei

wat een feestje om deze beelden op te mogen knappen!

Noa Tonnis zei

wat weer een leuke tasjes en je quilt wordt mooi zo

Rian, zei

Prachtig Lida, zowel de quilt als de tasjes. Die "stoffige" kleuren... schitterend. Succes met de reparatie; 't is de moeite wel waard.

katrien zei

Prachtige tasjes.

carina zei

Leuk je uitstapje met je moeder. jammer dat je geen fotos hebt gemaakt. Wat heeft je moeder toch veel mooie dingen bewaard!

Chris zei

Is mams nu helemaal verzoend met haar plekje? Het lijkt er wel op. Wat een voorrecht toch Lida, dat jullie nog steeds zo gezellig samen op stap kunnen!

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk die uitstapjes met je mam.

Groetjes
Ines

Saskia Smit zei

Oh, die linker is schitterend mooi.

Klaske zei

Mooie tasjes! Ik heb ook nog een mooie beugel te liggen, word tijd dat ik daar ook eens wat mee ga doen.Fijn weekend Lida!