zaterdag 19 oktober 2013

Genoeg te zien!

Ik ging gisteren in mijn eentje naar Veldhoven, de vriendinnen hadden of geen zin of andere plannen en dus reed ik alleen, want ik wist dat ik heel wat bekenden zou ontmoeten en ja hoor ik zette net de auto neer of naast mij parkeerde Marleen met haar Belgische vriendinnen! Dus dat was al meteen een gezellige ontmoeting! De rij voor de kassa was kort en we liepen even later de heerlijke ruime hallen binnen waar het de hele dag vrij rustig was, fijn om alles goed te kunnen zien en met heel veel standhouders een praatje te kunnen maken, maar niet zo fijn voor de standhouders want de zaken liepen niet echt goed!

Maar nu wat over de quilts! Bij de ingang hingen heel veel kleine exemplaren, waaronder vooral veel art-quilts en al is dat niet echt mijn ding, ik kon met veel bewondering kijken naar de gebruikte technieken en de resultaten:

Maar er hingen er zoveel dat het echt niet mogelijk was alles te fotograferen!

Ik heb er maar een paar echt uitgelicht, gewoon om de gebruikte materialen aan jullie te kunnen laten zien, zoals hier links het metaalraster dat op de quilt is aangebracht, of zoals de quilt hieronder die mij ook heel erg aansprak. ik weet de titel niet maar ik vind het net een blik vanuit de ruimte naar de aarde, erg mooi!

Had ik bij binnenkomst de stand gemist waar ik een boekje over de tentoonstelling had kunnen kopen en ja dat was wel erg handig geweest, ik kocht er nota bene wel een speld van de tentoonstelling!

Naast allerlei creaties van onbekenden was er natuurlijk ook de schitterende collectie van Jeannet, die ook zelf aanwezig is gedurende deze dagen en ook de schitterende borduurwerken (vooral prachtig Hardanger) van haar moeder:


Hier een gedeelte van haar creaties, morgen zal ik er meerdere van dichtbij laten zien!En dit zijn dus de prachtige creaties van haar moeder!


Morgen wat later op de dag zal ik meer quilts laten zien, nu nog even een paar doorkijkjes:

Je kunt het hier wel zien hoe rustig het de afgelopen dagen was en hoe ruim alles is opgezet, er stonden trouwens ook nog wat opmerkelijke stands, ik zag er een met antieke spulletjes en een met kralen, dus er is echt heel veel te zien!


En nee ik heb niet alles gezien, in 5 uur tijd kun je echt niet alles behappen, maar ik had een heerlijke dag, met leuke ontmoetingen! Ik werd verrast door Joke liep Hubertine tegen het lijf, kletste gezellig met Gerda en ook met Elsbeth en wat ook heel leuk was om Martine te ontmoeten die in de stand van Salgorollo staat! Maar natuurlijk waren ook Liezbeth en Els er weer met hun gave stands, maar ook de leuke stands van de andere quiltwinkels waren meer dan de moeite waard om in te neuzen!
Natuurlijk kletste ik met Carine en haar groepje en met Marleen en haar vriendinnen, al met al had ik een heerlijke dag! Vandaag zal ik de foto's van de tentoonstelling gaan uitzoeken en morgen zul je dan de eerste serie kunnen bekijken, nu aan de slag in huis!

Fijne dag!

15 opmerkingen:

yvonne zei

Jammer er zit er voor mij niet in om te gaan (mijn voet speelt weer op). lopen is voor mij dan net even te veel .
maar maandag heb ik les van Martine en kRISTEL dus ik zal wel veel te horen krijgen.
jij heb in ieder geval lekker overal kunnen kijken ; geniet nog even na van alles gr yvonne

Anoniem zei

Wat jammer dat er zo weinig bezoekers bij de tentoonstelling waren.Voordeel is dat je de quilts goed kunt zien en foto's kunt maken.Gezellig om bekenden tegen te komen.
succes vandaag-de was draait hier-en ben benieuwd naar de andere foto's.
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Yvonne zei

Ziet er goed uit Lida! Prachtige quilts en leuk dat je er altijd zoveel bekenden tegen komt!

petronille zei

Leuk dat je 'zomaar' een hoop mensen hebt gezien! Ik kijk uit naar je volgende foto's. Fijn weekend.

AnitaS zei

J hebt weer een fijne dag gehad met veel moois en gezelligheid.

mieke zei

Inderdaad rustig ja. Donderdag was het drukker.
Ooohh dat hardanger, zag ik vanuit een ooghoek en dacht " daar moet ik direct kijken " ...... vergeten, de andere kant op gelopen. Jammer.
Mijn moeder heeft er ook het e.e.a. van gemaakt.
grtjs Mieke

GRANNY'S HOUSE zei

Klinkt als een topdag.

Groetjes
Ines

Annie Kingma.Bonnema zei

Wat veel quilts, en prachtig borduurwerk
Groetnis Annie

Jet en Zus zei

Ik heb je gemist, ik was ook on mijn eentje!

Hadden we mooi samen kunnen lunchen!

Groetjes Anita

Annelies zei

Zo te horen heel gezellig !!

Bizzy Martine zei

Dag Lida, ik vond het heel fijn je te ontmoeten!!! Tot een volgende keer!!!
Grtjs, Martine

foekie's fashion zei

Wat is het groot daar. Leuke doorkijkjes en fijne ontmoetingen. Ben benieuwd naar de rest van je foto's. Groetjes van Joke

Berna zei

Wij zijn vandaag geweest en vonden de tentoonstelling wat tegenvallen omdat wij nou eenmaal van het traditionele quilten zijn. Maar winkelen is natuurlijk altijd leuk en bekenden tegenkomen ook.
Fijne zondag!

Wietskes Quilts zei

Ik heb je peren bewonderd op de Quilthoeve!
leuk om ze in het echt te zien
groetjes
Wietske

Mayte Vega zei

Verdaderas obras de arte
saludos Mayte