woensdag 24 juli 2013

Volgende kleur!

Nu ja niet helemaal, het is eerder een volgende kleurnuance en wel laat ik jullie nu eerst eens laten zien hoe ik werk! Ik begin een blok met de laatste kleur van het vorige blok en borduur dan de lijnen zoals ik denk dat het een vloeiend verloop zal geven:


dan neem ik de volgende kleur of nuance en ga daar mee het patroon verder af borduren. In dit geval ben ik nog niet helemaal zeker van het kleine deeltje rechts boven of dat helemaal donker of deels ook middelgroen moet worden en dan is het gewoon handiger om eerst de rest van het blok af te maken, daarna wijst het zich vanzelf!


Jullie zien dat de kleuren groen elkaar niet erg veel ontlopen en nu ben ik nog niet zeker of ik zo door zal gaan of dat ik toch de nog lichtere tint groen zal gaan gebruiken! Eventueel uithalen is nu nog een klein klusje!
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Fijne dag!

15 opmerkingen:

Grit zei

Lida , your stitching looks great. Now I see how you play with the colors.
Greeting Grit

Jessie zei

Hoi Lida, naar mijn mening zou ik met licht groen beginnen omdat je ook met licht rose het laatst hebt gewerkt. De overgang is dan niet zo groot.

Johanna Faber zei

Schitterend Lida mooi zo dat kleur verloop

je moet even op een apart lapje je kleur verloop borduren dan kan je zien of je het mooi vind

Groetjes Joke

Anoniem zei

Vind het moedig van je om zo zelf dat te bedenken.
Zelf zou ik eerst een proeflapje maken om te zien hoe ik de verschillende kleuren kan mengen en hoe dat lijkt-scheelt uithalen in je borduurwerk.
Succes en we zien het resultaat wel.
groetjes,Truus uit Drenthe

Elizabeth zei

Het wordt erg mooi, Lida! Ik bekijk vol verbazing steeds je vorderingen..., je moet wel engelengeduld hebben voor zo'n werkstuk. Misschien dat ik eens een klein deel ga borduren als kussentje, want het blijft wel 'trekken'...

Groet, Elizabeth

Guusje, zei

Het kleurverloop wordt erg mooi, ik zou ook werst een proeflapje maken om te kijken hoe het et mooiste doorloopt.

Yvonne zei

Hhmmmm.....als ik zo naar de roze tinten kijk zie ik wel veel meer verschil tussen de twee kleuren. De groene liggen heel dicht bij elkaar. Ik persoonlijk zou een lichtere kleur gebruiken denk ik voor het contrast.

Gerard zei

Ik vind het heel mooi als de kleuren bijna vanzelf overgaan in een andere kleur, maar dat is één van de moeilijkste dingen om dan de goede kleur te kiezen.
Proeflapjes maak ik nooit... en dat betekent vaak dat ik toch iets moet uithalen. Het is dan zo! Succes!

Chris zei

Dat is toch best denkwerk, lastig. Je hebt de smaak wel helemaal te pakken en het is natuurlijk heerlijk werk met dit soort weer. Fijne dag en knuf van mij.

Evelyne zei

Je maakt het jezelf niet makkelijk!!
Persoonlijk vind ik een klein nuance verschil mooi, zodat de overgang zachter wordt.
Succes verder en lieve groetjes, Evelyne

Mieke van Minnen-Kanis zei

Ik vind die twee kleuren groen erg mooi. Fijntjes dat ze maar iets schelen. Maar je moet doen wat je gevoel je ingeeft. Nu kan je het nog relatief eenvoudig aanpassen. Wanneer je hemaal klaar bent kijk je er jaren tegenaan. Maar ik vind het dus prachtig worden. Leer ook veel van jouw blogs. Heb de lap borduurstof nu naast me liggen. Maar hik er tegenaan om te beginnen... spannend zo,n grote blanco lap.... en wil bijvoorbeeld maar eerst eens beginnen met de blokken uitzetten.... jij een goede beslissing gewenst groetjes Mieke

AnitaS zei

Die kleuren is ook het moeilijkste deel he. Maar wat de een mooi vind is weer niet de smaak van een ander. Dus gewoon doen wat je zelf het mooist vind. Sycces.

Ria van Kasteel zei

Het begint al aardig vorm te krijgen, en als je eenmaal een houvast hebt dan gaat het steeds sneller, en hoef je minder uit te halen. Mooi hoor.

Lieve groeten van Ria ;0))

Audry zei

Hoi mam,

Ik vind de kleuren groen geweldig zo, maar jij moet het mooi vinden, veel belangrijker!!! Je gaat wel hard hoor.
Dikke kus en knuffels, Audry

Hennie zei

Prachtige borduurblokken over kleur valt veel te zeggen, maar het belangrijkste is dat je doet wat goed voelt voor jou.

Succes Hennie.