donderdag 30 mei 2013

Dagje Amsterdam!

Gisteren net over negen op de trein gestapt naar Schiedam, daar ontmoette ik Bep die al klaar stond op het goede perron en even later zaten we samen in de trein richting Amsterdam! Nu geloof mij daar kun je heel wat inspiratie opdoen ! Het begon al met de weg van het Centraal station naar de Dam, kijk maar eens naar het plaveisel van het Damrak!
 

 We liepen langs de beurs van Berlage waar op dit moment een tentoonstelling is over Prinses - Koningin _ Prinses Beatrix! Nee daar zijn we niet naar toe gegaan, maar deze leuke foto die ik snel tussen twee passerende trams doornam wil ik jullie niet onthouden!
Is het geen schattige foto van haar als klein Prinsesje!

Maar wij hadden een doel en daar gingen we dus eerst op af: Den Haan en Wagenmakers! Bij binnenkomst was Elsbeth net aan de telefoon met haar collega uit Zutphen, die wilde wel even controleren of ik echt was gekomen! Nu ik was er en kwam er dus ook niet met lege handen vandaan, Annelies had gezorgd dat het boek van Petra en Ans Moonen klaar lag achter de toonbank en Petra was zo lief geweest om het voor mij te signeren:


In Veldhoven was het helaas uitverkocht toen ik daar was en nu heb ik toch een mooi exemplaar, bedankt Annelies en Petra!


 En hoewel Annelies niet zelf werkte (was lekker naar een bee!) kon ik toch haar prachtige handwerk bewonderen! Kijk eens hoe mooi dit blok met de kindertjes van Reiko is geworden!
Annelies echt prachtig!Maar wij werden heel lief geholpen door haar collega Elsbeth die hielp met het zoeken naar lapjes voor een nieuwe creatie van Bep:

Na onze buit te hebben binnengehaald (ik kocht naast het boek maar één lapje!) gingen we ook nog even naar de buurvrouw van Birdblocks waar zowel Bep als ik nog van die speciale lange spelden kochten die zo handig zijn bij machinaal quilten!


Maar onderhand werd het al tijd om de inwendige mens te versterken en even later streken wij neer in het Nieuwe Kafé (aan de zijkant van de Nieuwe Kerk) en even later hadden we ieder een heerlijke kom thee en dit:


Mmmm heerlijk toch en echte Hollandse pannenkoek met spek, appel en stroop! Smullen maar! Na een bezoek aan een heel lieve echte Amsterdamse dame van de retirade gingen wij weer op pad, over de dam waar deze koetsjes stonden te wachten op passagiers:


Langs een enorme laag zand waar a.s. weekend een beach soccer toernooi wordt gehouden en waar ze druk bezig waren om een speelveld te creëren:


Nog even snel een kiekje van de wimpels aan de Nieuwe Kerk, nog over van een bijzonder moment in onze samenleving:Wandelden wij daarna over het Rokin waar deze groene fietsen een plekje hebben gevonden:Bij de muntpoort keken we uit over deze gracht en zagen deze kassen, die echter aan de voorkant een heel wat gezelliger beeld geven:

Ik denk dat al die buitenlanders hier komen voor hun "Bulbs" oftewel de Tulpen uit Amsterdam! Dan nog een klein stukje verder slaan we linksaf de Herengracht op en komen langs een grote bank die dit als reclame voor de deur heeft staan, een echte houten fiets:


We wandelen langs schitterende grachtenpanden met geweldige gevels:


Ook Neptunus siert een van de mooie gevels:


Maar soms zie je ook heel verrassende dingen in de ramen van een een onderhuis, zoals deze glazen katten: Ik weet niet wat er precies in dit pand zit , maar het prachtige beeld is van St. Joris en de Draak en siert dit huis aan de gracht!


Nu zeg nu zelf, hier moet een mens toch inspiratie opdoen! Wat een pracht, wat een rijkdom is hieraan gespendeerd! Maar nu even het pand waar wij naar op weg waren en waar ik binnenkort een keer de foto's van zal laten zien: Hendrikje of te wel het tassenmuseum:

Nu ik kan jullie vertellen dat het meer dan de moeite waard was en ook kwam ik erachter dat wat ik dacht dat een kralentas was (die ik onlangs kreeg), naar alle waarschijnlijkheid een tabakszak is geweest, al zit er geen zeemleren maar een stoffen voering in, hier in een van de uitstallingen ligt helemaal links een vrijwel identiek exemplaar! 

En weten jullie hoeveel geluk wij hadden met het weer? Een paar keer een paar spettertjes, niet de moeite waard om de paraplu op te doen en op de terugweg van het museum zelfs zon!  Maar we zaten net in de trein naar huis en terwijl wij onder de overkapping uitreden van het Centraal Station kwam er een ware wolkbreuk boven Amsterdam, waardoor zelfs Rijksweg 10 last had van wateroverlast! Zoveel geluk!!!

Zo en nu ga ik snel mijn handen laten wapperen en de boel aan kant maken, misschien ook nog wat strijk wegwerken, want ik krijg weer een drukke dag!

Fijne dag!

27 opmerkingen:

Sonja- Sezoentje zei

Wat een mooi verslagje heb je gemaakt van jullie dagje uit, ik vind het een heerlijke stad!
Liefs, Sonja

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat leuk zo een sightseeing van mijn stad. Ik ga zaterdag weer naar de beide quiltwinkels.
Ik ven toch wel benieuwd welke spelden je bedoeld, ik zal het zaterdag aan Merel vragen.

feltfree på Åsly zei

en heerlijk dagje dus. ja als je om je heen kijkt zie je heel veel mogelijkheden. grappig dat je je tabakszakje tegenkwam. Fijne dag

Wietskes Quilts zei

zo, Lida jullie hebben wel heel veel moois gezien gisteren.Prachtig wat een mooie foto"s. een bezoek aan Den Haan en Wagenmakers staat ook bovenaan mijn lijstje hoor, het lijkt mij zo'n prachtige winkel.
Veel plezier vandaag met al je drukke werkzaamheden.
groetjes
Wietske

Annelies zei

Leuk dat jullie zo'n gezellige dag hadden in Amsterdam !

GRANNY'S HOUSE zei

Amsterdam is prachtig, ik heb er jaren gewoond, tot de kinderen kwamen, toen ben ik weer snel teruggegaan naar mijn geboortedorp.

Groetjes
Ines

Nellie zei

Nou ik woon in Amsterdam maar kom nooit in de binnenstad ik zie meer op blogs dan in het echt maar wel heerlijk zo een dag weg

Groetjes Nellie

Elsbeth zei

Wat een leuk verslag Lida! Het was gezellig!

KijkDaarIs zei

haha ja dat was toevallig ..dat ik aan de telefoon was..."werkoverleg"!!..;0)
Je hebt het leuk in beeld gebracht..jullie dagje uit...
Fijne dag

Heleni zei

Wat een prachtig verslag Lida. Dat tassenmuseum lijkt me helemaal geweldig

AnitaS zei

Wat een leuk verslag heb je gemaakt. Zo is het of ik ook een dagje uit bent geweest.

Anoniem zei

Leuke en mooie foto's. Jullie hebben een gezellige dag gehad. Gelukkig hebben jullie 'goed' weer gehad.

yvonne zei

dit was zeker een dag met een goud randje!!!
Je zal wel dood moe zijn van alle indrukken . gr yvonne

Grit zei

Everything looks fantastic. I love the hexie floor.
Greetings Grit

Marga (MarPie) zei

Dit is weer zo'n dag met een gouden randje eraan.
Soms is één dagje daar niet genoeg.

Groetjes,
Marga♥

Anoniem zei

Dat was een heerlijk dagje uit en genieten!
Wat leuk dat tassenmuseum en dat kralentasje heb ik ook gebreid jaaaaren geleden.Nooit geweten dat het voor tabak was bedoeld.Er werd gezegd,dat het een reticuletasje was.
succes met de handjes vandaag.
groetjes,Truus uit Drenthe

Martine zei

Moet zo ook naar Amsterdam voor de broodnodige lappen. Krijg er helemaal zin in door jouw verslag.

Rian, zei

Bedankt voor je uitgebreide verslag. Prachtig!
Tabakszak... zo zie je maar weer: Nooit te oud om te leren.
Groetjes

Else zei

Wat heb je een heerlijke dag in de stad gehad, mooie aankoop heb je gedaan! Fijne dag knuffel Else

mieke zei

Dat is een hele gezellige dag geweest.
En je hebt zeker geboft met het weer.
grtjs Mieke

Conny's-blog zei

Heerlijk met je mee gewandeld door Amsterdam hoor. Je hebt weer mooie boeken. En doe de groeten aan Bep.................liefs.Conny

Chris zei

Je hebt heel wat leuke plaatjes geschoten Lida, allemaal van die dingen die je in het voorbij wandelen opvallen.
Jullie hebben er een prachtdag van gemaakt. Heerlijk zo met z'n tweetjes.

Cisca zei

Wat een leuke dag, jullie hadden meer energie dan ik als ik een dagje Amsterdam doe. Leuke foto's! En wat mooi, die tabakszak, leuk dat je nu weet wat de jouwe is. Mooi boek, hè, van patra en An, ik had het geluk dat ze na enen meegebracht werden op de beurs, genieten!
Knuffel, Cisca

Marians Quiltblog zei

Heerlijk hè zo'n dagje Amsterdam. Altijd feest!
Groet Marian

Marijke zei

Wat een geweldig dagje uit!
Prachtig boek hè!
groetjes van Marijke

christine zei

ahhh AMSTERDAM ja dat is echt mijn stad zou zo terug willen hihi. dat is wat anders dan klae weilanden he? waar ik nu naar kijk.
heb er bijna 53 jaar gewoond en zit nu in de polder hoe kan het lopen in je leven .
maar jouw verslag maakt mijn dag weer goed en ik ga gauw weer een dagje mokum op doen .

christine

marijna zei

Dat ziet er uit als een heel erg leuk uitstapje.