woensdag 3 april 2013

Wat een gepuzzel!

Nee dan had Cuny het heel wat handiger aangepakt met allemaal dezelfde blokken in dezelfde kleuren, ben gisteren uren bezig geweest om te kijken hoe ik mijn wisselquilt in elkaar wilde zetten! Eerst alle blokken op maat gesneden en daarna op de stof voor de sashings neergelegd en na heel wat schuiven, opnieuw neerleggen kwam ik tot dit geheel:


Maar weet je ik ben er nog steeds niet helemaal uit, misschien kunnen jullie nog een bijdrage leveren? Verder zette ik heel wat steekjes aan mijn cadeautjes, maar blijkbaar heb ik bij het op tekening zetten van mijn eerste ontwerp een fout gemaakt, want bij de tweede kom ik niet goed uit, dat wordt dus weer achteruit werken!

Ach het houdt mij van de straat en daar ik nog niet uit gepuzzeld ben zal ik nog wel tijd genoeg hebben om het goed te maken.

Fijne dag!

38 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Lastig hoor.Ik vind het wel mooi zo, maar ik zou ook nog niks definitiefs doen als ik het nog niet zeker wist. Succes met achteruit borduren ;-).

Wietskes Quilts zei

Zal ik een suggestie doen?
Ik zou die groene, 2e van boven rechts 1 plaatsje naar onderen doen. dan is het evenwicht in de kleur misschien net iets beter.
maar hulde hoor!!! Het ziet er prachtig uit.
Sterkte vandaag met terugsteken. Foei toch!!
Wat een gedoe he?
groetjes
Wietske

Corina zei

Oh ja, dat is echt zo'n gepuzzel ja, misschien die groene uit de bovenste rij een rijtje omlaag en de blauwe links naar de rechter kant?

Sonja Meurs zei

Gek maar ik dacht hetzelfde als Corina, die blauwe links zou ik rechts zetten :)
Maar wat is het een mooi geheel hè Lida, niet te geloven dat veel verschillende handen zo een prachtige quilt kunnen maken.
Veel plezier met het pusselen ;)
lIefs, Sonja

Heleni zei

Wat een leuk geheel Lida.
Je zou kunnen proberen om inderdaad bovenin de 2e van rechts een rijtje te laten zakken en onderaan de 2e van links 1 stapje naar rechts te leggen.
Dan is 't denk ik beter in balans.
Ziet er erg leuk uit.

Lupineke zei

Hi hi, grappig dat we allemaal ons oog laten vallen op dat groene en blauwe mandje.. ;) Ik kan me herinneren dat ik eens een blokkenquilt bij iemand zag op een blog, en dat ik meteen dacht: waarom heeft ze nou niet dat blok ietsje meer naar... je snapt het wel, we weten het altijd allemaal beter ;) Ben overigens wel benieuwd naar de stiekeme steekjes, succes en lieve groet!!

soyee zei

Daar gaat ie:
l.o. naar r.b.
r.b. naar midden 2de van links
2de van middenrij naar l.o.

De hoeken zijn zo een gesloten geheel waarbij de bloemen naar binnen kijken (de pagina opkijken)
Succes.

GRANNY'S HOUSE zei

Ik zie wel wat in wat Soyee schrijft, ik zou het ook zo doenen een wat lichtere stof voor de sashings, zodat de mandjes meer opvallen, verder wordt hij gewoon schitterend.

Groetjes
Ines

Nardy zei

Lida, ik vind het een prachtig geheel al die mandjes! Succes ermee! Groetjes Nardy

katrien zei

Leuk geheel.Ik zou de donkerste in de hoek plaatsen.Maar tis natuurlijk jou keuze hé.Ziet er zo ook mooi uit hoor.

petronella zei

Ja dat is altijd een hele puzzel. Ik vind het moeilijk om voor een ander te beslissen, vooral zo op een afstand. Succes! Het geheel is trouwens erg mooi!

sylvia zei

ik puzzel niet mee, zie het daarvoor niet goed genoeg op het scherm! Maar dat gepuzzel komt me bekend.........pling, mail van jou komt binnen dat is toevallig.......komt me dus bekend voor, ging ik zeggen!!
ik ga je mailtje lezen.....doeiiii

Guusje, zei

Ik zie het al genoegt suggesties, ik zou idd ook de groene een plaatsje naar beneden doen. Succes met beslissen. En succes met achteruit borduren dat is nooit leuk om te doen.

josé zei

Knap dat je al zover bent. Je komt er wel uit. Op een plek neerleggen waar je iedere keer langs loopt. En dan even een blik er op werpen. Dan valt je oog op het goede mandje wat je wilt ruilen.

Tot het goed is en tevreden bent.


Succes Liefs José

feltfree på Åsly zei

Moeilijk nietwaar. Het is aaltijd spannend hoe het uitpakt. Ik maak meestal foto's en kijk daar af en toe even naar. Dat helpt mij wel
Succes
Frederika

Judith zei

Ik puzzel ook niet mee, altijd lastig vanaf een plaatje. In het echt is het zoveel anders. Alleen de kleuren al. Wel heel bijzonder dat dit zo voor je gemaakt is! Heel veel plezier ervan en ermee.

Miranda zei

al die goedbedoelde reacties kunnen je helemaal aan de twijffel brengen. Gewoon doen wat jij leuk vindt Lida, het is immers de jouwe!

AnitaS zei

Veel foto's maken van verschillende mogelijkheden. Jammer he achteruitnaaien. Fijne dag.

Chris zei

Nou Lida, je hebt heel wat advies om uit te proberen. En dan gewoon eens laten liggen. Weer oppakken en als je zelf zegt: zó is het goed, dan is het klaar. Maar een gepuzzel is het zeker! Komt wel goed.

Nuestras meriendas y manualidades zei

Hola Lida, te ha quedado fantástico el trabajo
Saludos

Nuestras meriendas y manualidades zei

Hola Lida, te ha quedado fantástico el trabajo
Saludos

Gerard zei

Als je gevoel je zegt dat het nog niet helemaal de juiste volgorde is, dan raad ik je aan om te blijven schuiven tot je wel tevreden bent. Jij zelf zal moeten beslissen, ondanks alle goede raad. Succes!

Anja.M zei

Mooi Lida, gewoon verschillende mogelijkheden bekijken en een paar dagen laten bezinken dat helpt meestal wel.
Quilt groetjes Anja.

Klaske zei

Ik vind je mandjes prachtig, ook een leuk idee trouwens. Gewoon doen wat jezelf mooi vind, en twijfel je, dan gewoon doorpuzzelen. Wel een foto van elke 'puzzel'maken, dan kun je ze naast elkaar leggen en de mooiste maken..Nog een fijne dag!

Saskia Smit zei

De tip van Klaske van de foto vind ik een goeie, want je blijft anders schuiven.
Het is wel een leuk idee. Ik kijk uit naar de uiteindelijke poezenvariant...

carine zei

Lida hzlz mooie quilt zou deze met de donkere kleur in hoeken brengen, dit gaat een nieuwe dimensie geven aan het geheel , maar je moet je er goed bij voelen het is namelijk jou quilt en jouw buikgevoel hé! dikke knuffel Carine

Marga zei

Zou alleen de twee rechts boven met elkaar omruilen maar dat is dan ook alles. Vind deze zo leuk worden.
Jammer van het achteruit borduren.

Groetjes,
Marga♥

Elly zei

Het is echt erg leuk al die mandjes, ik zou de linker blauwe van de tweede rij verwisselen met de groene in de eerste rij. Verder ziet het er goed uit zo. Succes

Annie Kingma.Bonnema zei

Het word een mooi geheel zo, je hebt al heel veel aanwijzingen gehad. Maar je moet je eigen idee doen hoor.
Bekijk je het morgen weer zie je zo hoe je het wilt.
Spijtig de achteruit steekjes, maar hoort er bij, overkomt mij ook wel.
Groetnis Annie

Carin zei

Ik vind het er toch leuk uit zien, al die mandjes hooor !!

Willy zei

Het is in ieder geval zo al prachtig. Ik bemoei me er dus maar even niet mee. Groetjes,

mieke zei

Heel mooi Lida.
Àls je iets wil veranderen zou ik de groene ruilen met het mandje dat er rechts naast staat, of met het witte mandje dat er precies onder staat.
Succes. grt Mieke

Monica zei

Lida, hij is prachtig, en je kreeg de tip al: maak steeds een foto: op je scherm zie je beter de kleurverhoudingen, maar het geheel wordt super leuk hoor

Marina zei

Wqt leuk al die mandjes!! Als ik een suggestie mag doen zou dat het volgende zijn: de derde van de bovenste rij en de rij daaronder zou ik wisselen, en in de tweede rij zou ik de twee buitenste wisselen, maar....het is wat ik zou doen en ik vind nog altijd dat je zelf moet doen waar je je goed bij voelt, hij is in ieder geval heel origineel :)

Karen zei

A nice variety of basket blocks. Each different and interesting.

Trudy zei

Ik zat bij de Quilt Show te kijken naar een filmpje over een app, zie je met je usb stick in de machine kon doen en dan ging de machine achteruit naaien en waren al je steekjes weer netjes weg. Ik vond het een geniale oplossing. En toen....bleek het een 1 april grap. Grrrrr...... Sterkte!

jensplayground zei

Wow Lida I just love the way the baskets are comming together. Bravo

Annemieke zei

Hallo Lida, Leuk je vandaag te ontmoeten voor de quilts van Dorry! Hoop dat je foto's goed gelukt zijn van haar quilts. Ik hou je blog wel in de gaten;) Las hier het een en ander door en vind het heel gezellig. Je bent ook met van alles bezig zie ik. Ik herkende het derde mandje van li op de middelste rij, die is toch van Gert? De blog-wereld is weer klein merk ik al. De quilt wordt erg leuk. Leuk idee om dit zo samen te doen.
Groetjes
Annemieke