zondag 7 april 2013

Ik moet wel!!!

Ja erg hè, ik moet naar de beurs in Rijswijk, heb er niets over te zeggen opdracht van mijn Mams! Eerst aarzelde ik nog of ik wel naar Rijswijk zou gaan, ik bedoel maar, al die verleidelijke stoffenkramen, al die schattige patronen, al die schitterende creaties om te bekijken, een mens zal er maar mee gestraft worden! Nee zonder grap, mijn Mams stuurt mij uit op een speciaal voorzetbrilletje (gaaf Scrabble woord) zij wil namelijk gaan borduren!
Nu heeft zij al zoveel dingen gedaan ((kralen)breien, haken, naaien, frivolité etc.), maar borduren eigenlijk niet maar afgelopen zondag besloot zij dat ze dat graag eens zou doen en dus zocht ik twee patroontjes voor haar die ik in de loop der tijd heb gedownload van het internet en printte deze groot uit en ze zag het helemaal zitten, alleen met een dubbele bril werken vind zij niets en dus moet er een voorzetbrilletje komen!

 Dit waren de twee patroontjes die zij koos, ik weet niet of de vogel wel een goede keus is omdat deze veel telwerk heeft, maar het Griekse kopje is denk ik iets makkelijker. Ik heb geen idee of het gaat lukken, maar zij vertrok met een lapje Aïda en rood garen en een naald, dus alleen het vergrootbrilletje en zij kan aan de slag! Ik laat jullie nog wel weten hoe het haar is vergaan!

Verder zag ik bij Miranda een gave beugel en ergens anders een hartstikke leuke handwerktas die met een beugel werd gesloten en dus staat die ook op het lijstje en bedeltjes want die gebruik ik tegenwoordig ook graag op een cadeautje.

Maar weet je wat ik echt gaaf vind? Vandaag ontmoet ik Wietske en Gerda, mijn reisgenoten naar Frankrijk in mei, ze komen ook allebei naar de beurs en dus maken we nu voor het eerst in het echie kennis met elkaar! Op elf mei reizen we af voor een heerlijke quiltweek bij Monica in het naar wij vurig hopen zonnige Franse land! We kijken er echt naar uit, nog maar 5 weken en dan is het zover!
Nu ik neem natuurlijk mijn cameraatje mee en morgen hier dus foto's van alles wat ik mooi vond en nu maar hopen dat ik dat niet vergeet!

Fijne dag!

21 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Ach ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten.
Ga gauw onder de douche, wij moeten iets verder rijden dan jij.
Doeg tot straks
Wietske

Bizzy Martine zei

Wat leuk!!!! Ik had ook graag gegaan,maar heb nog projecten
die af moeten tegen morgen.
Spijtig anders kon ik je ook ontmoeten.
Fijne Dag, Martine

Martine zei

Veel plezier. Is geen straf om er heen te moeten.

Saskia Smit zei

Wat leuk zon ontmoeting. En er liggen heel veel mooie taspatronen op de beurs.

Willy zei

Nu je het over de beurs hebt schiet me te binnen dat ik vandaag eigenlijk naar de poppenhuisbeurs in Apeldoorn had gewild. Het lijkt me erg leuk om het eens te zien, maar eigenlijk ben ik ook wel bang dat de verleiding dan wel erg groot is voor een nieuwe hobby. Jij veel plezier op de beurs en de ontmoeting met Gerda en Wietske.

GRANNY'S HOUSE zei

Veel plezier Lida, je kijkt je ogen uit daar.

Groetjes
Ines

Ria van Kasteel zei

Heel veel plezier met deze (straf) en wat leuk dat je moeder een steekje gaat wagen.
Veel plezier in Rijswijk.

Groetjes van Ria ;0))

Johanna Faber zei

Hoop dat jullie een leuke dagje hebben gehad
Fijne zondag groetjes Joke

josé zei

Lida ik hoop dat het gezellig word met de ontmoetingen vandaan.

Geniet er van en laat al het moois maar op je af komen.

En ik ben benieuwd naar de foto's morgen. Dan was ik er toch een beetje.

Liefs José

Jessie zei

Dat wordt weer genieten, ben benieuwd of je het brilletje hebt gevonden. Ik gebruik het al jaren, je kan het beste van Eschenbach kopen deze heb ik ook en zit heel stabiel op je bril.

mieke zei

Wat een straf, dat je naar Rijswijk moet. Haha.
Veel plezier. grtjs Mieke

Ria zei

Wat leuk dat je moeder ook gaat borduren. Is het des te gezelliger om op bezoek te gaan. Heerlijk samen steekjes zetten.
Veel plezier op de beurs.

groetjes Ria

Jossie zei

Wat een straf. Ik hoop dat je er niet teveel onder lijdt...... LOL
Heel bijzonder dat je moeder ook gaat borduren. Het gaat haar vast goed af. Ze heeft al zoveel andere mooie dingen gemaakt.
Veel pleizer!

AnitaS zei

Heel veel plezier op de beurs. Ik zie morgen je aankopen wel.

feltfree på Åsly zei

Gezellig om samen zo'n reis te gaan maken.
Leuk dat je moeder aan zulke leuke borduurtje gaat beginnen.
Fijne dag Frederika

carine zei

Lida, he je zult ogen te kort hebben hoor, veel mooie dingen te zien en je geldbeugeltje steek je maar niet te diep ...lol... ik was er gisteren en ben naar de quilthoeve en azcet-rose geweest , was heel dicht bij je, heb maar aan de dames gezegd mijn groetjes over te brengen, gingen ze doen.... dus bij deze. Geniet van je dag met mams en laat haar maar mooie patroontjes kiezen, ze zal zeker mooie dingen maken.... dikke knuffel Carine.......

sylvia zei

wat naar dat je nu toch naar Rijswijk moest....;)
maar moeders heeft goed gekozen, hoor, met haar voorzetbrilletje! Is reuze handig.
en al 11 mei naar het franse....het grote aftellen is begonnen!!

Jet en Zus zei

Heeft je moeder je ook geld mee gegeven voor al die verleidelijke dingen die je dan weer voor jezelf tegenkomt???
Ik ga wel eens voor mijn werk naar een hanwerk/knutselwinkel en kom ook altijd met iets voor mijzelf thuis, zo verleidelijk.... zei het eens tegen mijn manager,maar ze wilde er niets bij doen! Hahaha, veel plezier hoor!!! Ik zou ook gaan als ik iets voor mijn moeder moest kopen, echt en straf, jammer dat het zo een eind bij mij vandaan is!
Groetjes Anita

Gerard zei

In mei moet het beter weer zijn, dan nu het geval is in Frankrijk. Het is te koud nu (12° vandaag, met een bleek zonnetje en een guur windje). Iedereen smacht naar warmer (en droger) weer, maar in mei zal het stukken beter zijn.

Daniëlle zei

Gaat vast helemaal goedkomen met het borduurtje voor je moeder, zo'n brilletje doet wonderen!! Verder heb je zeker niets gekocht hihi en genoten van de nodige knuffels?! Alvast veel franse voorpret! liefs, Daniëlle

Dorothé zei

Jaaaaaaa! Dineke en ik komen ook een dagje naar Monica!