zaterdag 19 januari 2013

Zo'n vrijdag...

Die maar niet op gang kwam! De hoofdpijn van de dag ervoor was helaas weer knallend aanwezig en de medicijnen sloegen niet aan, dus alles heel voorzichtig gedaan, vooral niet bukken en ook zo min mogelijk dingen met de bril op! Geen bee bij Cora, maar gelukkig zakte aan het eind van de morgen het kloppen naar een aanvaardbaar niveau en toen heb ik eerst maar wat herstel werk gedaan. DP zijn visbroek moest nieuwe verstelbare elastieken banden en dat snertklusje heb ik geklaard! Maar ik doe alles in kleine porties en wissel het af met naar buiten kijken waar de vogels zich tegoed doen aan vogelvoer, kaas en pindakaas en wat zie ik daar? Uit ons vijvertje stapt een parmantig Waterhoentje!

Snel mijn camera pakken, aanzetten en waar zit die nou?

Nee, niet Karel de Kraai die daar op zijn stokje zit te koukleumen , maar daar achter zie je zijn pootjes? Wacht ik kijk even of ik hem er beter op kan krijgen?

Lukte eerst niet, maar dan wat vleugelgeklapper en hup hij land op de schutting van de tuin:
Geweldig toch, even later zitten er een Kraai en een Ekster samen te eten van een van de vetbolletjes in de kronkelwilg en in het voederhuisje eten wat mussen van het vogelvoer:Op het paard van de windvaan zitten twee Duiven uit te rusten of kijken ze of ze nog iets te eten kunnen vinden? (Er ligt genoeg!) Tussen de struiken scharrelt een Roodborstje en ook wat koolmezen doen zich daar te goed, maar als ik naar het raam loop om die op de plaat vast te leggen gaan ze er vandoor!

En het muurtje tussen ons en de buurman dient als uitkijkpost voor deze merel, al met al een heerlijke drukke bedoening waar ik met veel plezier naar kijk! Zo ben ik de vrijdag toch noch aardig doorgekomen, wel zonder borduursteekjes, maar ach die komen vandaag misschien wel weer!

Fijne dag!

19 opmerkingen:

Sezoentje-Sonja zei

ow, niets zo naar als van die hoofdpijn die niet weg wil gaan, ik hoop dan ook dat je daar vandaag van gespaard mag blijven en weer heerlijk steekjes kan zetten!
Heerlijk hè, die vogeltjes, hier is er ook zoveel bedrijvigheid:)
Fijne zaterdag, liefs, Sonja

GRANNY'S HOUSE zei

Zal wel door de sneeuw komen, ik heb er dan ook meer last van, gelukkig laat jij je niet klein krijgen en kan je toch genieten van alles om je heen, doe ik ook altijd ;-)

Groetjes
Ines

Judith zei

Hopelijk gaat t vandaag beter

Lupineke zei

Geweldig he, al die vogeltjes! Maar een waterhoendje heb ik nog nooit gezien hier, wat bijzonder, die was vast de weg kwijt ;)! Hopelijk gaat het vandaag weer wat beter met je Lida, hoofdpijn is echt supervervelend! Lieve knuf, Lupineke

Jeanny zei

Bij jullie kun je ook genieten van de diverse vogels!
Fijn weekend.

feltfree på Åsly zei

Lijkt me toch ook een heerlijke dag. Zoveel mooi uit de natuur zo dicht bij. Inderdaad genieten. Hopen dat de hoofdpijn je nu heeft verlaten

Liefs Frederika

AnitaS zei

Wat naar toch die hoofdpijn. Ik heb op het moment ook last ervan. Zou het door het weer komen? Hoop dat het vandaag beter met je gaat. Fijne dag.

Johanna Faber zei

O wat naar Lida , even rustig aan doen, zal wel aan het weer liggen
Sterkte
Fijn weekeinden groetjes Joke

Simone zei

Hahaha, op die ene foto is het net of het vogelhuis geruite gordijntjes heeft! Dat zou pas sjiek zijn....
Sterkte met je hoofdpijn!

Wietskes Quilts zei

Ach wat jammer nou die hoofdpijn. Hopen dat het nu weer snel over gaat. Misschien moet je een zonnebril opzetten. Ook hier is de lucht erg licht.
Prachtige foto's Lida van de vogels. heerlijk om van te genieten.

groetjes
Wietske

Guusje, zei

O bij jouw ook al veel vogeltjes die lekker komen snoepen. Hier zitten er ook veel. Ik hoop dat het al wat beter met je gaat.

Monica zei

Leuk hè, vogeltjes kijken, en beterschap met je hoofdpijn

Klaske zei

Vervelend dat die hoofdpijn niet over wil gaan. Mooie foto's!Fijn weekend Lida!

Chris zei

Jij kan ook zo heerlijk genieten van al die vogels in je tuin. Wij ook. Verschillende soorten voer, verschillende soorten vogels. Zo ontzettend gezellig.
Gaat het nu weer goed met je, geen hoofdpijnen meer? Fijn weekend Lida.

marga zei

De vogels zijn inderdaad volop aanwezig in de tuin bij al het voer.
Alle soorten en kleuren prachtijg om te zien.
Ik wens je het allerbeste.
Groeten
Marga

Yvonne zei

Gezellige drukte zo in je tuin. Lastig die hoofdpijn, ik had er gisteren ook al zo'n last van....zou er soms sneeuw in de lucht zitten?

Hennie zei

Ja geweldig die vogels in de tuin ! ! !
Fijn weekend Hennie.

Ann verstreken zei

Ach hoe gezellig daar in jouw tuin met al die vogeltjes. Daar kan ik ook zo van genieten hier bij ons.
Hopelijk gaat je hoofdpijn vlug weer weg!
Groetjes,
Ann
X

Willy zei

Die vogeltjes zijn er maar druk mee.
Hopelijk sta je morgen zonder hoofdpijn op. Groetjes,