zaterdag 22 september 2012

Vrijdags vermaak!

Zoals bijna iedere vrijdag waren er gisteren weer een stel van onze Tilda groep naar Cora's Cottage in Schiedam gekomen voor wat steekjes, een hoop praatjes en natuurlijk ook een paar heerlijke lachbuien! Maar als ik jullie nu laat zien wat ik heb gedaan, dan valt dat amper op vergeleken bij gisteren, dus ik laat jullie maar even zien wat onze Ria weer heeft gecreëerd! Ja je weet wel de dame die in een paar maanden tijd een schitterende Dear Jane maakte, zij heeft nu de hand geslagen aan de Variahexen en kijk eens wat ze nu al weer in een paar weken heeft gecreëerd:


Doordat ik de foto met mijn mobieltje heb gemaakt zijn de kleuren niet helemaal zo mooi als in het echt, de rand is donkerbruin met kleine witte bloemetjes en op de onderste rand van de hexen na (die moeten nog worden geappliceerd, maar misschien is dit al weer gebeurd als jullie dit lezen! Grijns!) is de top af! Ik vind hem echt schitterend geworden! Oh en niet vergeten hè, al haar quilts zijn helemaal met de hand gemaakt en gequilt!

Dus heel anders dan ik, ik werk nu eenmaal het liefst met de naaimachine en daar ik best aardig wat  quilts heb gemaakt en er gisteren al een paar heb laten zien, nu nog maar wat van mijn baksels!

 

De rood-witte maakte ik voor de droomquiltjes van Jopie en ik maakte er allemaal stitcheries op van kleurplaten van Beertje Paddington die ik van het internet plukte!

De kleine blauw/crème kleurige op de mand hierboven is mijn Finse quilt, ik kocht de stof met de scheepjes in Hanko, Finland en heb hem wel met de hand gequilt zo samen met de Finse mand is het een geweldige herinnering aan onze eerste vakantie samen!

En dan de laatste van vandaag, hiervoor volgde ik de aanwijzingen die in een quiltblad stonden en dit was tevens de eerste quilt die ik met de naaimachine en uit de vrije hand heb gequilt!

Zo vandaag eerst samen naar de markt in Rotterdam en dan vanmiddag naar Mamma waar DP samen met een van mijn broers (ik heb er vijf!) een nieuw raam gaat installeren en ik de boodschappen ga doen. Dus een aardig druk dagje voor de boeg!

Fijne dag!

17 opmerkingen:

katrien zei

Leuke quilts.

Dekenstikster zei

Goedemorgen Lida, wat heb je weer een gezellig verhaal!
Succes met de drukte vandaag!
Groeten, Wilma

marijke's crea zei

Ooo wat mooi je Finse quiltje!!!
fijn weekend,
groetjes Marijke

Grit zei

Wunderschöne Quilts.
Liebe Grüße Grit

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie quilts en wat werkt die dame snel, ik ben meer een diesel ;-))

Groetjes
Ines

Lupineke zei

Mooi om je quilts te zien, en wat leuk die mand met quiltje uit Finland.. leuk dat daar zo'n fijne herinnering bij zit! Succes vandaag met alle klussen, altijd veel werk maar ook gezellig om samen te doen! Lieve groetjes!!

Nuestras meriendas y manualidades zei

Hola Lida!!
Unos trabajos preciosos
Besos Mayte

Tilly zei

mooie quilts!

AnitaS zei

Mooie quilts. En wat een snelle dame. Succes vandaag met je drukke dag.

dineke zei

wat een leuk idee die stitcheries van BP. Ik heb ooit het alfabet geborduurd en heb vast die patroontjes nog wel,misschien ga ik je wel na-apen! Groetjes, Dineke

feltfree på Åsly zei

Het was al met al wel een druk en gezellig dagje.
Wat een leuk idee die paddingtonkleurplaten te gebruiken.
Fijn steekvol weekend Frederika

Annelies zei

Leuk om naar je foto's te kijken. Mooie quilts !

Chris zei

Die laatste is van Ricky Tims, een (ex)cowboy met zijn eigen stoffenlijn. Dat quiltje hangt bij mij in de kamer, andere stofjes natuurlijk. Heel vrolijk. Dagdag.

Anoniem zei

Dat zijn er aardig wat, vooral die met een herinnering erbij zijn dubbel speciaal.

Manuela zei

Sehr schöne Quilts.

Liebe Grüße
Manuela

Ada zei

Mooie quilts.

Yvonne zei

Fijn om zoveel inspiratie om je heen te hebben bij het doen van steekjes!