vrijdag 21 september 2012

Hoeveel heb ik er gemaakt?Dat was gisteren de vraag van Jessie en weet je ik kan niet echt antwoord geven op deze vraag, want ik heb er heel wat weggegeven en van sommige heb ik helaas geen foto's meer! Maar ik denk dat er toch minstens een stuk of tien grote quilts zijn gemaakt en zo'n twintig middelgrote en hoeveel kleintjes? Echt geen idee! Ik maakte bijvoorbeeld een gave bruin met roze exemplaar, heb daar helaas geen foto's van, een gave appelgroene met donkerblauw, idem dito! Maar de grote die hier nog liggen zijn mijn eigen Ragtime's  


Ook de lekkere flanel quilt van DP is een van de hier nog aanwezige exemplaren:


Eigenlijk zijn dit de meest gebruikte quilts hier in huis, want wat is er heerlijke dan onder een lekker warme quilt te kruipen als je moe of zielig bent? Mijn Victoriaanse hebben jullie ook al vaak gezien, maar deze is een van de minst bekende:


Dit was de eerste die ik met Ome Jan maakte en borduurde, hij is gemaakt van allemaal witte, ivoren en crèmekleurige lapjes en ligt op mijn kamer over het berentafeltje. Verder liggen er nog een paar hier en daar zoals de herinneringsquilt die bij Mamma ligt:


Maar ik werk nu hard aan mijn steekjes van de With Needle and Thread:


Ik maak ze rond de applicaties en rond de ondergrond van de applicaties, ook doe ik de blokjes de grote tweemaal diagonaal en de kleintjes maar één keer, nu weet ik alleen nog niet of ik de biezen ook zal doen, of wat te doen met de witte achtergrond van de appliqué's, maar ik vogel dat wel uit gaande weg! Iedere keer een half uurtje en ik ga echt lekker!
Weet nu al dat ik hierna meteen doorga met het quilten van de Céline, want ik heb eindelijk een garen gevonden dat ik er mooi bij vind!

Fijne dag!

22 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Jeetje Lida wat heb jij er al veel gemaakt. Veel op de naaimachine dan hè? Goh, wat ontzettend mooi. Ik zou ook al wel eens iets op de bank willen hebben maar dat zal nog een hele poos duren. Het wordt nu weer heerlijk quilt-tijd hè?

groetjes

Wietske

marijke's crea zei

Mooi quiltwerk!
fijne dag,
groetjes Marijke

Home and Lifestyle zei

Mooi allemaal, daar zitten heel wat uurtjes in!

Fijn weekend en lieve groet, Ingrid

Anita - Vlijtige Handjes zei

Zo zie je dat je toch heel veel maakt. Ik vind de ruiten quilt linksboven zo mooi! ' Gelukkig' is het weer herfst kunnen we weer heerlijk bij de kachel met thee en een warme quilt om af te maken.
Fijn weekend.

Annelies zei

Mooie quilts. Wat hebben we toch heerlijke hobbies.

Ineke B zei

Wat heb je veel mooie quilts, heerlijk om weg te kruipen. De ragquilt staat ook op mijn lijstje. ;-) Zoals al gezegd, mooie hobby hebben we.
Fijne dag, Ineke

katrien zei

Super je quilts.

Gerda Hartman zei

Zo veel quilts als jij heb ik nog niet gemaakt. Er is teveel leuks om te doen. Mooi allemaal! Fijn weekend alvast.

AnitaS zei

Ja zo gaat dat het. Voordat je het weet heb je een hele stapel. Je hebt wel heel mooie.

GRANNY'S HOUSE zei

Je hebt er aardig wat gemaakt op de naaimachine en ze zijn mooi, ik maar 1 en die heb ik gelijk aan mijn schoonzoon gegeven, ik heb een haat/liefde verhouding met de naaimachine en zit er alleen maar achter als het niet anders kan.

Groetjes
Ines

Chris zei

Heerlijk hè, die Ragquilts, lekker warm en heel gezellig.
Je schiet toch al lekker op met het doorpitten, dat maakt het altijd een échte quilt, vind ik.

Janny de Roo zei

Vlijtige handjes zitten nooit stil !

Daniëlle zei

Gewoon lekker doorgaan he?! Alvast veel quiltplezier met Celine! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Berna zei

Mooi hoor! Binnenkort begin ik ook aan een ragtime van flanelletjes. Wil ik af hebben voor de 30ste verjaardag van mijn zoon. Moet lukken toch?

soyee zei

Heerlijk dat je er toch nog een paar gehouden hebt.

realmenstitch zei

Mooi om zo een aantal van je quilts te mogen zien. Ik wil ook ooit nog eens zo'n heerlijke gebruiksquilt maken, voor 's winters op de bank (nu maak ik vooral quilts voor aan de muur) Fijn weekend!

Carin zei

Wat een gave quilts laat je zien ! Succes met doorquilten, altijd leuk om te zien hoe een quilt dan tot leven komt.

Willy zei

Mooie quilts Lida, goed dat je ze ook allemaal gebruikt. Groetjes,

Inge zei

Ja, jij bent een bezig bijtje, want naast al die mooie quilts maak je ook nog de prachtigste borduurwerken om maar niet te spreken van alle andere knutsels (beetje oneerbiedig woord voor bv. je prachtige harten, maar dat bedoel ik niet zo)
Het is en blijft een heerlijke hobby, quilten en handwerken.

Fijn weekend, liefs,
Inge

feltfree på Åsly zei

Dat zijn heel wat quilts die je gemaakt hebt zeg. Mooi zijn ze.
Je nieuwste project zier er ook heel mooi uit.

fijn weekend
Frederika

Dorothé zei

Wat een prachtig warme zachte verzameling.

mieke zei

Die 2 bovenste zijn naar mijn smaak erg mooi.