zaterdag 12 mei 2012

Heerlijk dagje is gekomen!!!

Ja hier keek ik dus al weken naar uit naar deze dag, want vandaag ontmoet ik meerdere quilt en andere blogvriendinnen! 's Morgen naar de boekpresentatie van Marijke van Ooijen in Honselersdijk, zij maakt geweldig mooie dingen, maar sorry voor haar ik ga vooral om Sonja te ontmoeten! We kennen elkaar alleen van het bloggen, maar we volgen elkaar al langere tijd en ja dan lijkt het soms alsof je elkaar al jaren kent!Mijn foto

Kijk dit is een plaatje van haar blog, ze is echt super romantisch en maakt prachtige composities in haar huis. Meestal gebruikt ze wat rozige, crème en vergrijsde tinten,  al moet ik zeggen dat ik dat een poosje geleden ruw heb verstoord door haar een rood hart te sturen! Gelukkig kwam het toch goed terecht want ook daar maakte ze weer een mooi plaatje van in haar keuken!     
En's middags ga ik naar haar trunkshow en daar kijk ik dus al maanden naar uit! Bijna gooide onze vakantie roet in het eten, maar DP was zo lief om een dagje eerder naar huis terug te gaan! Niet vergeten mijn fototoestel mee te nemen!
Maar over die vakantie gesproken, kijk eens wat ik op de tweede dag in Edinburgh tegen het lijf liep!!
Nee zijn rokje waaide niet op al was het er koud genoeg voor, maar het was droog en zelf liep ik ook in een Schotse ruit, ik kreeg deze mooie omslagdoek van DP met een prachtige broche van tin erop en wel helemaal in quiltstijl een Keltische knoop! Ook kochten we een mooie speld voor Mams voor a.s. zondag Moederdag!
We wandelden samen op de Royal Mile, waar ieder jaar een hardloopwedstrijd wordt gehouden, zag deze al meerdere keren, maar had geen idee dat het daar zo stijl opliep naar het kasteel boven op de heuvel!We hebben dit kasteel niet bezocht hoor, we vonden het daar nu eigenlijk veel te druk, bovendien hebben we nog steeds het plan om eens naar de taptoe te gaan die daar jaarlijks in augustus wordt gehouden!

Maar ik loop weer eens op de dingen vooruit, die dag staken we de grens van Engeland en Schotland over bij het plaatsje Coldstream waar we dus dat mooie schilderij kochten, maar dat kan ik pas laten zien als het thuis aan de muur hangt!
Maar het stadje lag ook op een schitterende plek en dat wil ik jullie wel even laten zien:


Hier kijk je op neer als je de brug het stadje in volgt en zien jullie die man die daar staat te vissen? Het was echt een geweldig uitzicht! Nu wil ik jullie nog iets laten zien, want zowel in Engeland als in Schotland stond er zoveel moois in bloei! Kijk eens naar de velden vol helder geel van de koolzaadbloemen:


of de bermen die gloeiden van de bloeiende brem!


Ik kon er honderden foto's van maken, maar wist al meteen dat ik de schoonheid van dit prachtige landschap niet echt kan overbrengen!

Zo dit was het weer even voor nu, ik moet snel het eten gaan klaar maken en dan ga ik met volle teugen genieten van deze speciale dag! Jullie ook allemaal: Fijne dag!!

26 opmerkingen:

Lupineke zei

Ga vandaag maar heel lekker genieten Lida, van zowel je ontmoeting met Sonja, als de Trunkshow van Goof!!! En wat een prachtige plaatjes van Schotland, vooral die met die doedelzakspeler en jou is erg leuk! Lieve groetjes en heel fijne dag!!

Johanna Zweden zei

O Lida zit met tranen in mijn ogen, wat mis ik Schotland, zou morgen weer zo terug gaan als dat zou kunnen!!!
Hoe vaak heb ik daar niet gelopen op de Royal Mile

Veel plezier vandaag

liefs Joke en een fijn weekeinden

Judith zei

Wat leuk dat je ons mee laat kijken. Heel veel plezier vandaag, dat wordt met recht super genieten!!!

Jeanneke zei

Je bent niet alleen een goeie, gezellige blogster / quilter, maar ook een hele beste Reisleidster :>)
Bedankt voor je geweldige verslag en foto's en geniet vandaag van waar je al zo lang naar uit hebt gekeken.

Groetjes,

Jeanneke.

Noa zei

vandaag een gezellige mooie dag

Annelies zei

Veel plezier. Wat een mooie vakantiefoto's !

Jeanny zei

Geniet maar van deze zeer bijzondere dag!!

GRANNY'S HOUSE zei

Dat wordt een geweldig weekend voor jou, genieten maar.
Wat laat je ons genieten.

Groetjes
Ines

katrien zei

Wat een leuke vooruitzichten heb je.

Quiltendewilma zei

Veel plezier vandaag!!

sylvia zei

Prachtige fotos!! Volgens mij hebben jullie een heerlijke vakantie gehad en nu nog een top weekend erachteraan: tis je van harte gegund,groetjes, Sylvia

sylvia zei

Prachtige fotos!! Volgens mij hebben jullie een heerlijke vakantie gehad en nu nog een top weekend erachteraan: tis je van harte gegund,groetjes, Sylvia

Heleni zei

Wat een fijne vakantie heb je gehad Lida. En wat heb je prachtige foto's gemaakt.
Ik zou er zo naar toe willen.....
Op de valreep nog een heerlijke dag vandaag.
Geniet.

Heleni

Elly zei

Bedankt voor de prachtige foto's en heel veel plezier vandaag. Dat is genieten.

Home and Lifestyle zei

Wat heb jij een lekker weekend voor de boeg!! Erg leuk om Sonja te ontmoeten, ben heel benieuwd maar weet eigenlijk wel zeker dat dat dat helemaal goed komt!

Fijn weekend!!!!

Chris zei

heb je niet even die doedelzak uit mogen proberen? Prachtige foto hoor. Maar ook die andere, natuurfoto's met die bloeiende brem. Schitterend.
Veel plezier vandaag hoor.

inge zei

zo te lezen heb je een fijne vakantie achter de rug! nu lekker nagenieten! en veel plezier bij je ontmoetingen en de trunkshow vandaag!

Anoniem zei

Wat een leuke verhalen verteld onze Supergoof he?? Je hebt vast net zo genoten van haar prachtige quilts als ik een poosje terug op de regiodag in Ureterp.
En wat een prachtige foto's van je vakantie!
Wij zijn toen in september geweest en dan lijkt het weer heel anders.
Geniet maar van al je mooie herinneringen.
fijn weekend.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ineke Hulzebos zei

Geniet lekker van de dag van vandaag, zal zeker de moeite waard zijn. En wat een mooie foto's van jullie vakantie!!
Fijn weekend

Berbel zei

Wat een mooie fotos, ik geniet helemaal met je mee.
Veel plezier vandaag,
groetjes Berbel

marijke's crea zei

Leuk om je gezien te hebben!!!
Mooi landschap prachtige keltische knoop!
fijne moederdag,
groetjes Marijke

carine zei

Lida wat een pracht-foto's laat je ons zien, ik wou dat ik je valies kon hihi... Maar wat sta je mooi met de nieuwe aanwinst van je DP!! Geniet ook van de Trunckshow.... En een fijne Moederdag gewenst ook voor je mama, ik zal aan jullie denken, dikke knuffel Carine

Rennie zei

Ben benieuwd naar je reacties.

Guusje, zei

Wat een prachtige foto's laat je zien, ze te zien was het een geweldige vakantie. Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad.

carina zei

Leuke dag gehad? En een lekkere vakantie gehad heerlijk hior groetjes carina

mieke zei

Dat is vast en zeker een hele leuke dag geweest.