maandag 27 februari 2012

Is het nou rommel of niet?

Zag gisteren op haar blog de gezellige spulletjes op tafel als ze bezig met haar quilts, nu dat bracht mij op het volgende idee! We laten soms zien hoe alles eruit ziet als we een nieuwe hobbykamer hebben of als we druk aan het verhuizen of opruimen zijn, maar hoe ziet het eruit als we de kamer "glad" hebben en waar laten we dan onze spulletjes? Nu ik heb een stel tasjes die door diverse blogvriendinnen zijn gemaakt en eigenlijk constant hier hangen:

Gewoon aan de rugleuning van mijn stoel! Verder heb ik een tafeltje naast de bank waar mijn quiltwinkeltje op staat en daar onder berg we ook een lading spulletjes op:


Boeken waar we in aan het lezen zijn of die we nog willen lezen, een doos met borduurstof en twee dozen met borduurzij en natuurlijk mijn steunkussentje! Een doosje met wat lapjes stof om te appliceren en rechts mijn schootkussen tafeltje en twee laadjes erboven waar ook van alles in gepropt zit! Maar het is wat mij betreft geen rommel meer een teken dat er hier in huis geleefd wordt!


En op tafel blijft mijn borduurtje als het even kan liggen tot dat we de tafel gaan dekken en alles weer in het tasje aan de leuning wordt gehangen. Zo zal het denk ik bij de meeste van ons wel zijn en dus genieten we van de "rommel" en maken dingen die wij en anderen mooi vinden en ondertussen liggen er overal in huis draadjes en lapjes en genieten wij daarvan, zo ook weer vandaag toch? Fijne dag!

30 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Lida, ik heb er plezier aan als ik al die spullen zie.Mijn werkkamer, daar kun je niet lopen, zodat alles in de huiskamer ligt.Mijn man is er na 30 jaar aan gewend gelukkig, houden zo, Tony

Johanna Zweden zei

Ik (blijf) proberen en dan ben ik trost op mijzelf, vorige week had ik een heerlijk schoon huis,alles netje opgeruimd en Angus komt dan thuis, en dan Oef, ja je snapt het al, weer de zelfde rommel, nu geef het maar op,

Home and Lifestyle zei

Er mag van mij ook geleefd worden in huis maar mijn dochters verstaan daar wat anders onder als ik hihi. Echt hoor, je wilt niet weten hoe de slaapkamers er vaak uit zien. Als tegenhanger is het bij mij beneden vaak wel opgeruimd...alles mag tevoorschijn getrokken worden maar ben je ergens klaar mee of heb je het niet meer nodig...dan opruimen graag :)!

Een fijne dag Lida! Lieve groet, Ingrid

AnitaS zei

Ik vind een helemaal opgeruimde kamer, waar geen boek, handwerk of tijdschrift ligt, eigenlijk bar ongezellig. Vuil houd ik niet van, mijn spullen mag je wel zien. Fijne dag.

Sezoentje-Sonja zei

Mijn hobbykamer is slechts met periodes toegankelijk, haha, ik neem me elke keer als ik opgeruimd heb voor om daar geen rommel te maken, helaas;)
Beneden valt het mee omdat ik een heel handige kast met kleppen in de woonkamer heb staan waar alle spulletjes achter verdwijnen maar het werkje waar ik aan bezig ben ligt gewoon op het bijzettafeltje, ook mijn huis is een leefhuis;)
fijn week, liefs, Sonja

GRANNY'S HOUSE zei

Mijn hobbykamer is vaak een puinhoop maar soms ook niet ;-))
In de woonkamer staat een hoog dienblad vol met waar ik mee bezig ben en mensen die dat een rommel vinden, hebben pech gehad.

Groetjes
Ines

Made by Meet zei

Het is GEEN rommel hoor! Bij mij hangt en ligt ook overal wat. Dat is toch gewoon 'gezellig'.
Gezellige dag
groetjes Meta

Willy zei

Ik laat mijn eigen spullen ook graag liggen, maar erger me wel eens aan de spullen van de ander, kan er dan weinig van zeggen.
Groetjes

Lupineke zei

Lieve Lida, juist gezellig zo die spullen die laten zien wie je bent en wat je doet! Alhoewel ik toch wel heel erg naar een eigen plekje kan verlangen hoor... Ik geef mijn dochter op d'r kop omdat ze een heel tafeltje inneemt met 'rotzooi' (nee mam, dat zijn schoolspullen), en zelf heb ik een hele hoek naast de bank vol met wolletjes en patronen, eigenlijk ook een rommeltje dus, hi hi!

Yvonne zei

Helemaal mee eens hoor Lida. Hier en daar wat hobbyspullen laat inderdaad zien dat er geleefd wordt. Wat mij betreft maakt het 'A house a home'. Als je en meubeltoonzaal wil zien kan je beter naar de meubelboulevard gaan!

Gerda Hartman zei

Als je kinderen in huis hebt, slingert er altijd van alles. Zelf ruim ik wel alles weer zo goed mogelijk op als ik stop met naaien of wat dan ook. Gewoon omdat ik slecht tegen een puinhoop kan. Ga ook altijd eerst mijn huis doen voordat ik ga handwerken. Ik kan dat gewoon niet. Zo mijn koffie is op, dus ik ga verder met poetsen dan mag ik daarna weer wat leuks gaan doen.

marga zei

Rommel niks hoor wij zijn gewoon heerlijk gezellig bezig en dat kan niet in een opgeruimde kamer.
Groeten
Marg

Jasmijn zei

Dat is geen rommel dat zijn gezelligheidjes!!

Hermie zei

neee, quiltspullen zijn geen rommel,maar wat anderen laten liggen,dat is wel rommel,hahaha, niet eerlijk he?

Crea Annemieke zei

Ik ben het helemaal met je eens... iemand die altijd in de weer is met naald en draad heeft alles binnen handbereik naast de lekkere luie stoel. Tenminste zo is het hier... een boek, wol, borduur..makkelijk toch!
Tasjes zijn ook zo lekker handig....alles snel opgeruimd.
Dag Lida, leuk verhaaltje weer op je blog!
Groet van Annemieke

Jessie zei

Heerlijk toch, ik heb ook alles om me heen verzameld, alles binnen handbereik!

potapusha zei

Good day, Lida! Just a wonderful bag, pillow, I remember this too, I hope you will find good use for scraps and get great work, success)))
Hugs, Natalie)))

quiltlodge gerda zei

Zo, dat heb je keurig georganiseerd Lyda.

mieke zei

Het is misschien geen rommel.
Maar in de huiskamer, ligt zo min mogelijk handwerk.
Van DH liggen er muziekboeken en het e.e.a wat hij dagelijks nodig heeft.
Dan heb ik en hij ook, toch al snel het idee van ' zootje ' .
Op mijn hobbykamer en op zijn kamer, hoeft het niet opgeruimd te zijn.
Maar beneden als het kan, toch wel een beetje !

sylvia zei

zo is het en die draadjes ben ik na een dag PP huisjes maken, nu aan het wegzuigen......:)
en als ik straks alles schoon heb, begin ik weer met....draadjes strooien.......:)

Janny de Roo zei

Ik heb (gelukkig ) een eigen kamer, waar ook de pc staat. Mijn kamertje is niet altijd opgeruimd hoor.....! Kan ook niet alles gelijk terug vinden helaas.....

Patricia zei

Hoi Lida,

Ook bij mij ligt er vaak van alles op de tafel in de woonkamer. dat kan gelukkig omdat er nog net een tafel in de keuken past waar we normaliter aan eten.
maar afgelopen weekend heb ik toevallig net de werkkamer naast de keuken Helemaal opgeruimd en heb daar nu een heerlijk lange tafel voor het quilten gekregen. Ik toon nog wel foto's.

groetjes, Patricia

Anoniem zei

Een huis waar niets gebeurt daar wordt niet geleefd. Wel een beetje bij elkaar houden en af en toe even opruimen.

Ageeth Dorsman zei

Mijn huiskamer, ja, die is echt wel
erg netjes... maar mijn werkkamer,
nou, eigenlijk errug vol, moet nodig
opruimen, maar rommelig is niet vies.
Een echte puinhoop hier in huis is al-
leen te vinden op de kamer van mijn
jongste dochter. Ik trek dan gewoon
de deur dicht en ga lekker naar mijn
werkkamer, die gezellig vol is, maar
nog lang geen puinhoop. En op jouw
foto's is het echt geen rommeltje,
juist gezellig! Groetjes van Ageeth

Kiekplaotiesenzo zei

Nou netjes toch! ik heb boven een klein hobbykamertje, maar beneden in de kamer staat een lekkere stoel met naast me hobbybladen en tijdschriften en...een doosje met lapjes, garen, schaartje..... alles bij de hand. Moet kunnen. groet Diny

Karen zei

Looks like my house!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Neeeee, bij ons niet!!

Rennie zei

Leuke foto's en zo gezellig

Guusje, zei

O je hebt helemaal gelijk en wat heb je hard gewerkt aan je borduurwerk hij is bijna klaar volgens mij. Ik vind het prachtig.

carine zei

Lida, deze spulletjes zijn zeker geen rommel, bij mij is het zoals je weet ook zo. een huis en zeker je hobby maakt deel uit van je huis, warm,gezellig maar vooral vol leven, want het is een verhaal, die alle dagen verlend word door nieuwe creaties en die moet je houden Er moet in huis geleefd worden,vindt je ook niet. Nog een fijn avond ,dikke knuffel