dinsdag 28 februari 2012

Elk nadeel hebt zijn voordeel...

dacht ik dat Dhr.Cruyff heeft gezegd, zo was het hier gisteren dus ook! Was van plan lekker aan mijn Ragtime te gaan naaien en als het kon hem helemaal in elkaar te zetten, maar helaas! Op zaterdag begon het te klokken in de afvoer en op zondag werd het nog erger en op maandagmorgen werd plots het peil in de wc wel erg hoog! Dus de loodgieter gebeld en snel begonnen met de kast onder de trap in de kamer uit te ruimen, want daar zit het vloerluik! Afijn toen alles was doorgespoten eerst het ergste vuil van de vloer verwijderd en daarna maar meteen begonnen aan de klus die ik eigenlijk voor dinsdag had bedoelt: Opruimen en schoonmaken van de voorraadkast!! Bij het stofferen van de trap was er tussen de kieren nogal wat stof uitgekomen en dus wist ik al dat het hoog tijd werd om de kast te doen! Heb maar meteen mijn bril opgezet en ben eerst alles weg gaan gooien wat over de datum was, want er blijven altijd dingen staan die niet worden opgemaakt, vooral allerlei sausjes en soepjes uit kerstpakketten hebben de neiging domicilie te kiezen in mijn kast en oh ja lege potten worden ook nogal eens terug gezet bij het tafel afruimen, mayonaise en fritessaus, ik dacht dus dat ik daar aardig wat van in huis had, bijna allemaal leeg! Grrr!! 

Oh en dan heb je van die handige bakken voor schoonmaak spullen en de aardappels en uien, blijkt er plots een aardappel uit de zak gerold te zijn en die heeft al aardig wortel geschoten ook! Nu die bakken worden dus ook weer geboend en opnieuw ingeruimd, schoonmaakspullen in de ene, uien in de andere, daarboven de aardappelen en de laatste voor etcetera!


Maar na bijna twee uur uit sorteren en soppen heb ik nu weer een heerlijk opgeruimde kast waar ik alles weer direct weet te vinden en ook weet ik dat ik echt geen blikjes tomatenpuree nodig heb, 11 stuks is voorlopig wel genoeg!! Grijns!! Oh ja en zwarte olijven en pannenkoekmeel daar kom ik ook een flink eind mee van de zomer, nee deze dame heeft voorlopig weer even genoeg opgeruimd!
Ja en toen was het tijd om Tara uit te laten, dus stevige stappers aan en Tara aan de gentle leader en daar gingen we op weg en toen we weer vlak bij huis waren kwamen we een mevrouw tegen die met twee kleine hondjes liep, dus Tara moest gaan zitten en ze rustig laten passeren!! Ja ja, met een enorme sprong kwam ze overeind en vloog op het ene kleine hondje af dat naar haar kefte en ondertussen gooide ze mij met gemak met mijn gezicht tegen een schutting, waarna ik op de grond klapte! NU WIE ZIJN NEUS SCHENDT... ETC! Echt meiden ik zie er niet uit, rode dikke geschaafde neus, wang, kin, wenkbrauw, zere elleboog, kapotte knie en een verzwikte enkel, oh ja en een blauwe plek op mijn linkerheup, dat is de voorlopige schade!

Toen ik thuis kwam van de schrik eerst een potje zitten janken, toen mijn wondjes met jodium behandelt en nu maar hopen dat het voor zaterdag een stuk minder is, heb geen zin om zo mijn verjaardag te vieren hoor!  Trouwens mijn eerste kaart is al binnen, van Joke uit Zweden, die is dus ruimschoots op tijd!

Maar daarna kwam er dus niets meer van steekjes zetten en nu dus vandaag achter Ome Jan om de volgende rij van de Ragtime aan elkaar te zetten!
Dus al ben ik bont en blauw en kraak ik nu aan alle kanten ik ben toch van plan er een heel fijne dag van te maken, jullie ook? Fijne dag!

49 opmerkingen:

Annelies zei

Lida, wat erg voor je. Heel veel beterschap !

Noa zei

heel veel beterschap en rustig aan doen he

marijke's crea zei

Meis wat erg dat Tara zo'n sprong met jou nam, beterschap!
groetjes Marijke

Jeanneke zei

In plaats van je quilt ben jij zelf afge'ragd'.
Ziet er niet fijn uit en ik hoop van harte, dat je op je verjaardag een beetje toonbaar zult zijn.
Zet Tara tot die tijd maar aan een spit in de tuin; laat haar jou maar niet meer uitlaten...

Groetjes!

Jeanneke.

bep zei

Goh , Lida neem het er maar even van en sluit je op met een heleboel werkjes,Bep

Sezoentje-Sonja zei

Oh Lida, wat een pech na zo een goed begonnen dag! Laat de boel de boel maar vandaag, zodat de zwellingen wat kunnen afnemen (neem je arnica?-dat helpt heel goed hiervoor)
Je hebt gisteren hard genoeg gewerkt hoor, het kan er wel weer even tegen,
dikke knuffel (nee, ik nijp niet te hard;)
Liefs, Sonja

Jeanny zei

Zonde, dat na zo'n leuk en productief begin van de dag je zo'n verschrikkelijke smak moet maken.
Beterschap en rustig aan vandaag!

Willy zei

Ach Lida, wat een nare wending van het verhaal. Ik dacht ze heeft de kast schoon en kan vandaag dus heerlijk genieten van een handwerkdag. Misschien toch goed om dapper aan het handwerken te gaan dan heb je wel een goede afleiding van de pijn. Beterschap,

Lupineke zei

Arme Lida, wat akelig om na zo'n heerlijk dagje poetsen en opruimen zo tegen de schutting geworpen te worden, jeetje wat een verhaal! Wat is zo'n hond dan sterk he! Ik hoop dat je snel weer opknapt, geef je even een heel dikke digi-knuffel hoor voor de schrik! En doe maar rustig aan vandaag!! Liefs Steef

Johanna Zweden zei

Ach meisie wat is er nu weer met je gebeurt, het zit je ook niet mee hé. Beterschap en doe het rustig aan.
Ik denk dat Tara toch te groot voor je is, heb haar gezien, het is een lieverd, maar kan me voorstellen dat ze je zo van je sokken aftrekt,
Ga rustig zitten, neem een borduurwerkjes, en laat JIJ JEZELF NU EENS VERWENNEN,als jet niet doet, dan kom ik met een hamer en een spijker, en zet je vast in je stoel! )grapje)

Fijn dat mijn kaart al binnen is, ik hoop toch wel dat je zaterdag je verjaardag kan vieren.

Dikke knuf en denk aan jezelf, en laat de heren de honden uitlaten.

Groetjes vanuit een ingesneeuwd zweden knuf joke

Rennie zei

Oh wat houden we toch van onze hondjes! Ik heb echt met je te doen en ik hoop voor je dat het snel verbeterd. Als de spanning maar van je huid is. Wat lees ik..... Ben jij ook 3 maart jarig....ik ook!

GRANNY'S HOUSE zei

O jee, wat een pech heb jij, gelukkig genezen de blauwe plekken snel en een potje huilen doet soms wonderen.

Beterschap meis en groetjes,

Ines

Dorothé zei

O, wat akelig. Gelukkig niets gebroken. En zo'n rode neus geeft zaterdag misschien iets extra feestelijks. Maar ik hoop voor jou dat het dan toch een beetje weg zal zijn.

AnitaS zei

Een keurig opgeruimde kast en een beschadigde Lida. Beterschap hoor.

Heleni zei

Aaacchh, wat een akelig ongeluk. En Tara is zich van geen kwaad bewust, waarschijnlijk.
Beterschap hoor. Je zult ook nog wel spierpijn krijgen. Lekker smeren en warm douchen.

groet Heleni

Janny de Roo zei

Nou als je dit een voordeel noemt....Meid wat een ellende en schrijnende plekken doen zzooo zeer....!Doe maar eens een paar dagen rustig aan, dat heb je ook wel verdiend. En Tara....? Heeft zij er niks aan overgehouden......? Een tik of zo...?

Cunny zei

Jeetje, wat een pech zeg. Gelukkig was je kast al opgeruimd en kun je voorlopig pannenkoeken met tomatenpuree en olijven eten, dus boodschappen doen hoeft even niet...

ria vogelzang zei

Tjonge, meid, wat een toestanden! Hopelijk ben je snel weer helemaal beter, want wat zul je ook geschrokken zijn.......!
Rustig aan hoor, en voor je verjaardag is het hopelijk allemaal genezen (en anders kun je er dan hopelijk smakelijk om lachen....... gekke Tara...., die is toch helemaal geen partij voor zo'n klein opgewonden keffertje.........)
Liefs hoor, Ria.

Hilde zei

Wat erg, Lida. Ik wens je van harte beterschap, doe het rustig aan!!!
Knuffel

Patricia zei

Oh lida, Wat zul je geschrokken zijn !
Veel sterkte !

Gelukkig hoef je nu niet meer die kast te doen en kun je vandaag lekker rutig aan doen.

Groetjes, Patricia

Berbel zei

Oh wat vervelend, veel beterschap! Met je verjaardag is ´t vast een stuk minder!
Groetjes Berbel

Jasmijn zei

Ik vind het heel rot voor je maar moet eigenlijk ook een beetje lachenom je verhaal....ik zie het gebeuren. Tara is nu zeker heeeel lief.
Zou je mij je adres willen mailen??
(katermans@hotmail.com)
groetjes van ons allemaal

soyee zei

Nou zeg, dat is wat. Spoedig herstel. Gelukkig is de rest al opgeruimd en opgelost.

Marians Quiltblog zei

Wat een verhaal. Heerlijk zo'n opgeruimde kast, jammer van je beschadigingen aan je lijf. Ik hoop dat je verjaardag er niet minder gezellig om zal zijn. Make-up en een kwastje met poeder verrichten wonderen.
Groet Marian

marga zei

Go Lida toch kan mij echt voorstellen dat je geschrokken bent. Het verhaal van de kast is heel herkenbaar maar je kunt er nu weer even tegen hij ziet er weer overzichtelijk uit.
Beterschap.
Groeten
Marga

christine zei

tjee Lida wat zal je opgelaten gevoeld hebben zo,n beest toch pftt.
ik hoop voor je dat zaterdag het ergste leed is verdwenen . een fijne dag vandaag doe het rustiog aan.
christine

Gert zei

Potverdikkie, en dan ook nog vallen, terwijl je net zo lekker bezig was. Het opruimen is in ieder geval goed geslaagd. Wij kijken ook regelmatig de hele kast na op datums, opvallend hoeveel er nog over datum kan raken. Veel beterschap gewenst.

Jessie zei

Jeetje wat een pech,hier is een bewoonster van de flat dat ook gebeurd en alleenstaand!Heeft een gecompliceerde beenbreuk en moet nu de hond uitlaten per rolstoel, met een hand rollen en de andere hand de hond vasthouden. De hond loopt niet fatsoenlijk aan de lijn anders zou ik het voor haar doen, maar dan gaat mijn rug eraan. Dus pech voor haar.

feltfree på Åsly zei

tja, dat was me het dagje wel. Hoop dat vandaag alles beter en positief verloopt.
Beterschap

Klaske zei

Ojee wat zal dat schrikken zijn geweest...Ik hoop dat je gezicht gauw weer opknapt!

Yvonne zei

Wat een verhaal! Gelukkig had je de kast net klaar, die ziet er weer piekfijn uit! Beterschap met de rest, je zal nog wel spierpijn krijgen van de klap!

Anoniem zei

Dat wordt voortaan geen gentle leader meer aan Tara. Meid, wat zie je eruit. Beetje Purol erop doet wonderen {vind ik tenminste} verder beterschap en pas op de volgende keer.

Groetjes,
Marga♥

P.s. Heerlijk hé zo'n opgeruimde kast.

Chris zei

Maar Lida, je kent het gezegde wel: krakende wagens.... In ieder geval is je kast schoon en weet je wat je wel en niet nodig hebt. En nu maar even een beetje rustig aan hoor. Je moet je verjaardag toch echt gezellig kunnen vieren. Sterkte meis en beterschap.

Miranda zei

Stakkertje! arnica force van DR Vogel helpt om je kneuzingen, verzwikkingen en blauwe plekken versneld te doen verdwijnen.Misschien is het wat voor je?

Judith zei

Wat zul jij geschrokken zijn! Oei en schaafwonden doen ook nog eens zo'n zeer! Hopelijk gaat het al stukken beter met je!

Guusje, zei

Ach wat erg, dat heb jij weer ik hoop echt dat het snel bijtrekt. Beterschap.

Marion zei

Oh Lida, wat vervelend wat er is gebeurd! Hopelijk is alles snel weer over, in ieder geval voor je verjaardag!! En dat van die potjes tomatenpuree etcetera is zo herkenbaar!! Ik heb de envelop vandaag op de post gedaan. Hoop dat je het leuk vindt. 't is in ieder geval in een toepasselijke kleur, hi hi

Ineke Hulzebos zei

Oh wat erg, wat zul je geschrokken zijn. Weet wel dat het mij ook eens is overkomen, alleen ik viel vanwege een natte biels keihard met mijn gezicht op de stoep, een behoorlijk dikke jukbeen was het gevolg. Ik hoop voor je dat het snel weer geneest. Heel veel beterschap!

Elly zei

Oh, oh die honden toch, ik weet het nog van onze eigen honden. Heel veel beterschap.

Hermie zei

wat een pechvogel om zo van je fiets te worden getrokken,maar je hebt wel een mooi opgeruimde kast. Ik hoop voor je dat het snel beter wordt.

sylvia zei

tjonge meid toch, wat een verhaal!
een nette kast is fijn, maar een gevallen vrouw minder.....:)
komt wel goed, hoor, voor zaterdag!!
en iedereen die komt, weet toch hoe je er zonder bont en blauw uitziet!
;;))

Simone zei

Jeetje, wat ben je gehavend! Hopelijk trekt het snel een beetje bij....
Maar je hebt wel een heerlijke opgeruimde en schone kast!

A\ zei

Hoi mam,
Wat vervelend zeg, hoop dat je heup niet al te veel zeer doet! Knap maar snel weer op en ik zie je zaterdag ochtend, ik bel je als ik onderweg ben. Lieve kus en een zachte knuffel!

mieke zei

ooohhh wat erg, ' even ' de hond uitlaten. Ik hoop dat je morgen niet bont en blauw bent.
Dan krijg je overal te horen " met wie heb je gevochten?" !!!

Auckje zei

Wat verdrietig dat je zo'n smak hebt gemaakt! Op je verjaardag is vast alles geslonken alleen je enkel zal nog een tijdje pijn doen. Goed excuus om te blijven zitten met je voet omhoog en handwerkje bij of in je hand.
Het is weliswaar nog geen zaterdag, maar ik wens je een ontzettend gezellige verjaardag. Auckje van der Leij

potapusha zei

Lida, Heel veel beterschap !

Natalie))

Anita - Vlijtige Handjes zei

Oh Lida wat vervelend en dat na al het 'goede werk' maar niet heus! Heel veel beterschap.
Groetjes Anita

Mascha zei

Oh Lida, ik lees het nu pas. Hoop dat het ergste al achter de rug is.
Groetjes Mascha

Ellen zei

Jakkes Lida, wat een nare klap heb je gemaakt. Voorzichtig aan hoor, anders moet je je eigen feestje nog missen!
Heel veel beterschap; ik zag in je latere logjes dat je toch nog kans gezien hebt om wat te handwerken. Alvast van harte gefeliciteerd - wij hebben het momenteel druk met een nest jonge poesjes, dus het zou zomaar kunnen dat ik het zaterdag vergeet...
Groetjes!