woensdag 4 januari 2012

Just takes Two en steekjes!!

Zag het bij haar op haar blog staan, even naar beneden scrollen onder de huisjes en ja daar zie je deze foto:


En toen ik die zag was ik er meteen weg van, een quilt helemaal gemaakt in maar twee kleuren! Het is een free mysterie van http://www.sentimentalstitches.com/, dus ik heb snel de blokken van deze maand gedownload! Dit vind ik dus echt gaaf, ik maakte eerder al eens een rood/witte


en een blauw/witte, dus wil ik deze keer in andere kleuren en bovendien in effen stoffen gaan werken, ik hoop dat ik slaag voor mijn kleurkeuze: Donkerblauw en Zachtgroen!
Nu als ik hier in de buurt niet kan slagen dan zal ik dus echt even naar Utrecht naar Carol Cox moeten, erg hè!

Verder ben ik druk geweest met mijn hartenquiltje, nee het is nog niet af, maar wie niet sterk is moet slim zijn! Hoe ik dat bedoel, wel de quiltnaaldjes liggen hier splinternieuw in hun vakje want dat gaat dus echt niet lukken, ik heb gewoon niet genoeg kracht in één vinger om te quilten en dus heb ik mijn sashiko naalden gepakt en ben daarmee aan het waggelen gegaan en het lukt redelijk! Kijk maar:


Voordeel is dat ik met drie vingers kracht kan zetten en dan lukt het wel, dus met een gewone vingerhoed en deze naald wordt het toch een quiltje, moet nog wel even wennen hoor, alle lijntjes zijn nog niet zo mooi recht als ik zou willen, maar ach dat mag de pret toch niet drukken, dit hartenquiltje komt deze week wel af en  dan kan ik aan de With Needle and Thread gaan beginnen! Omdat ik geen bijpassende bies erbij heb, ga ik de voor en achterkant tegen elkaar zomen, hoop dat het een beetje netjes wordt!

En wat heeft DP naast het afkrabben van het behang nog meer gedaan? Wel die heeft de uitbouw aan de achterkant van het poppenhuis dak afgewerkt, nu alleen nog beslissen welke kleur het geverfd gaat worden, ik zelf denk aan rijtuig groen!

Mooi hè al die plankjes die overnaads zijn bevestigd en die mooie dakrand. Het wordt iedere keer dat hij eraan werkt mooier!
Fijne dag!
P.S. aan de poef wordt gewerkt!


28 opmerkingen:

Jeanneke zei

Wat een leuke en mooie plannen en wat is er al veel moois gemaakt! Mijn handen jeuken (doen ze toch al) bij het zien en lezen van al julle werk!
Groejes, fijne dag!

Jeanneke.

Gerda Hartman zei

Prachtig hé in twee kleuren. Mijn eerste quilt is rood met wit en ik vind hem nog steeds prachtig. Zeegroen met donkerblauw wordt beslist ook heel mooi, want blauw en groen zijn mijn lievelingskleuren. Dus ik wacht met spanning af. Prachtig huis gaat het worden. Zou ook voor rijtuigengroen gaan ;-)

Judith zei

Pas maar op, muis wordt boos en haalt kabouter bescherming......

Jeanny zei

Prachtige quilts en de uitbouw aan het poppenhuis ziet er super uit, net echt !
Fijne dag.

Unknown zei

Wat werken jullie hard in het nieuwe jaar zeg, wat een prachtige creaties komen hier toch voorbij! Dat poppenhuis wordt gewoonweg prachtig.
Hele fijne dag vandaag, liefs, Sonja

AnitaS zei

Mooi zo'n tweekleuren quilt. Het huis wordt steeds mooier. En wel een beetje opschieten met die poef hoor. Fijne dag.

Johanna Zweden zei

Nu weer heel veel plannen he Lida
jij zal je dit jaar niet vervelen

Mooi het poppenhuis, nu heb het in het echt gezien, het is een kunstwerk,

Je hartjes quilt leuk
Gr Joke

margaquilt zei

Dat zijn inderdaad leuke patroontjes voor een quilt in 2 kleuren.
En jou dakkapel op het poppenhuis.
Gaaf zeg.
Groeten
Marga

Berna zei

Wat is je DP druk geweest en wat een prachtig resultaat!!
Succes met uitzoeken van de stof voor die leuke quilt. Doe Gert de groeten als je naar Carol "moet".

Ellen zei

Ik las het gisteren op het prikbord en ben ook gaan kijken. op slag verliefd inderdaad, het logo staat al op mijn blog nu nog stof en beginnen ;-). jou kleuren combi lijkt me ook prachtig ben heel benieuwd naar je eerste blokken.
Super zeg het bouwen van een poppenhuis, wat een leuke projecten heb je op stapel !!

Willy zei

Wat wordt het poppenhuis mooi!Nog even en dan kun je aan de gang met inrichten. Vervelend dat de vingers niet willen en je hebt nog wel zoveel plannen. Ik ben benieuwd voor welke kleuren je gaat.
Groetjes

Inge zei

Ik heb die quilt ook gezien en vind hem prachtig, maar nee, ik begin er niet aan. Al die onaffe dingen hier, hopeloos. Die stapel moet echt eerst kleiner worden, zucht.....
Het komt helemaal goed met je quiltje, dat zie je zo!
Je DP is ook goed bezig, wat een mooi werk levert hij.

Knuffel,
Inge

liefdevoortextiel zei

Wat een straf dat je weer stof moet gaan kopen, wat is het toch mooi om een hobby te hebben. Je poppenhuis wordt ook geweldig!
Succes met het stof uitzoeken!

Anoniem zei

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig in de huizenbouw zit. Maar jouw poppenhuis is prachtig én uniek; er komen er vast geen 366 van.Wat een leuke tweekleurenquilt, ik ga hem downloaden en over een hele lange tijd, als al het andere op mijn wensenlijst is afgewerkt, maken in grijs/wit.

Anoniem zei

hè hè, was even achter maar ben nu weer helemaal op de hoogte van jouw bezige handen. Ik kan niet blijven zeggen dat ik je een geweldige bezige bij vind, dat weet je immers. Ook jouw smaak kan me bekoren....kleurkeuze e.d.
Nu ik het toch over kleur heb, ook de bekleding van jouw trap vind ik geweldig. In mijn vorige huis had ik ook de trap latenbekelden met een mooi rood tapijt GEWELDIG. Dit alles tegen het advies van mijn - inmiddels overleden - moeder. Lida wees gewaarschuwd je ziet ieder (maar dan ook echt ieder) pluisje, draadje, stofje e.d. op rood !!! En de ellende is dat je het telkens weer ziet als je je huis binnenkomt, mijn stofzuiger heeft dan ook overuren gedraaid.....maar het was mooi die rode trap (lol).
Ik wens je veel wijsheid en tot morgen.
Jeanny

foekie's fashion zei

Bedankt voor de hint, lijkt mij ook wel eens leuk in twee kleuren werken. Zal mooi worden in rijtuiggroen die dakkapel. Groetjes van Joke

quiltlodge gerda zei

Geeft niks als de lijntjes niet helemaal recht lopen; dan heet het Folkart-quilten ;-) Hele stammen hebben daar prachtige quilts mee gemaakt. En de stofjes passen daar prima bij (bij folk-art bedoel ik) Het poppenhuis wordt een juweeltje! Groetjes

petronella zei

Wat ben je toch een bezig bijtje! Ht wordt allemaal prachtig!

Anoniem zei

Wat een mooie blokken laat je ons zien, ik ben heel benieuwd hoe dat in jouw kleuren gaat worden! Mooi uitbouwtje Lida, jullie zijn allebei druk bezig zo te zien! Louw DJ is een hele handige man zo te zien! Succes met je nieuwe manier van doorpitten! Lieve groet Lupineke

Ane Scherrer zei

Oh! Beautiful red/white blocks! Sunny kisses...

Chris zei

Ja, ik had het ook gezien. Ook weer zo'n leuk idee. Maar.....toch maar eerst bij m'n voornemens blijven.
Wat wordt dat huis toch mooi Lida!

Quibi zei

Leuk zeg, die patroontjes! Dat wordt vast weer een mooie quilt.

mieke zei

Leuk dat rood/wit.Succes.
En het poppenhuis , ben benieuwd naar het eind resultaat.

Mascha zei

Wat een leuk nieuw project ga je beginnen. Succes, met het kopen van de stof. Bah, wat een vervelend werkje. ha ha.
Groetjes Mascha

Balsemien zei

He Lida, Nog een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Een quilt in twee kleuren is erg rustig...
Veel plezier met het zoeken naar mooie stoffen gewnest...

Else zei

Wat een heerlijke plannen, en dh druk ik de bouw! Erg mooi je uitbouw, fijne avond knuffel Else

Guusje, zei

Wat wordt het poppenhuis prachtig en wat een mooie nieuwe quilt ga je maken, het is een beautie en dan de kleuren die je gaat gebruiken ook al zo mooi. Slim van je om zo te gaan quilten en fijn dat het toch nog lukt en met elke dag een paar steekjes komt hij vanzelf een keer af.

carina zei

Wat een snoepie je poppenhuis en eeh een super gezond vrolijk spannend nieuw jaar groetjes carina