dinsdag 3 januari 2012

Wat doen jullie daar??

Hé wat zitten jullie daar te smoezen? vraag ik aan Muis en Kabouter die samen even op de bank zitten, ben druk aan het schoonmaken na de afgelopen week van behang krabben, daarom had ik hun daar even neergezet!


Niets, is het antwoord van Kabouter, het klinkt een beetje stug! Jawel, zeg ik, ik merk het toch zelf!! Hij is een beetje pissig, zei Muis! Hoezo vraag ik, ben een beetje verbouwereerd door dit antwoord! Wel ik vroeg waar hij was geweest met de feestdagen en toen antwoordde hij: Op de WC!! Ja zei ik, dat klopt, daar was het heel gezellig met hem! Gezellig! Gezellig!!!


Nou wat je gezellig noemt, kwam er met een boze stem van Kabouter! Ik vond er niets aan, bijna de hele dag in het donker een beetje rondhangen en zo nu en dan wat lui die er een poosje kwamen zitten en die geen mond opendeden of die gingen zitten lezen of met hun rug naar mij toe gingen staan, gezellig noemt ze dat!! Oh sorry, zeg ik nog, maar Kabouter ging verder en verkondigde met luide stem tegen Muis, wat hij allemaal had moeten doorstaan! Deze luisterde met open mond toe en schudde zo nu en dan het hoofd, wat erg allemaal! Maar toen hij eindelijk ook wat mocht zeggen vertelde hij dat het voor hem ook niet allemaal zo'n pretje was geweest! Ik keek daar wel van op hoor, hij had toch gezellig op de site table in de gang gezeten en dat was toch een prima plekje? Muis keek mij met zijn priemende oogjes fel aan en zei toen: Je had beloofd een stoel of poef voor mij te maken, zodat ik lekker kon zitten en heb je dat gedaan? Ehhh nee, antwoordde ik een beetje overdonderd, was wel de bedoeling, maar ik heb het zo druk gehad, het kwam er niet van!


Ja, ja zei Muis en dat was nog niet alles! Ooo, zei ik nog, wat was er dan nog meer? Wel toen die mannen aan de gang gingen in het trappenhuis, heb je mij daar laten zitten! Was dat dan niet gezellig, vroeg ik hem? Ja wel gezellig hoor, pffft kreeg ik nat behang op mijn hoofd en daar zat ik dus echt niet op te wachten!! Sorry Muis, fluisterde ik beduusd, ik had niet in de gaten dat DP al aan de gang was begonnen en dus kwam ik daar te laat achter, maar toen heb ik je toch meegenomen naar binnen? Ja dat wel, maar waar moest ik op zitten? Streng keek Muis mij aan! Op het bureau toch? Ik wist even niet meer wat ik moest doen, maar Muis was niet voor een kleintje  vervaard en vroeg of dat een stoel of een poef was? Nee, zei ik, juist antwoordde Muis, ik zat op een hele stapel kaarten, kerstkaarten!!! De glitter zit nog aan mijn broek!!


Oh sorry, zeg ik verontschuldigend, weet je wat? Nou kwam de stem van Muis schel piepend! Ik zal proberen vandaag een stoel of poef voor je te maken, goed?  En ik? vroeg Kabouter, eh wel ik moet even verder met opruimen en zodra ik klaar ben zal ik je meenemen naar boven zodat je bij de andere poppen kunt zijn, is dat goed? Zal wel moeten wachten, zei de boze stem van Kabouter, de trap is te hoog voor mij! Ja, eh, goed, zeg ik timide en glipte vlug de kamer uit, ik zal maar snel naar boven gaan en aan die stoel beginnen!
Jullie weten nu dus wat ik vandaag ga doen, fijne dag!

34 opmerkingen:

marijke's crea zei

Hihi wat een heerlijk verhaal, kan zo in een boek!
groetjes Marijke

Judith zei

Met veel plezier gelezen, ik geef ze wel gelijk hoor! De een tochtig op de gang, muis had wel dood kunnen gaan. En die arme kabouter in de stank!! Jij hebt een boel goed te maken!'

Anita zei

Wat een leuk verhaal en een heel leuke muis en kabouter.

Johanna Zweden zei

Ha een gezellig verhaal op de vroege morgen met een kopje koffie erbij
Groetjes Joke en een fijne dag

Jeanny zei

Leuk geschreven verhaaltje over Muis en Kabouter....!
Fijne dag.

Gerda Hartman zei

Je hebt heel wat te stellen met dat grut in huis en ze houden je mooi van de straat vandaag (lol). Fijne dag.

Yvonne zei

Veel succes, volgens mij verdienen ze het wel om eens lekker te zitten!

Berna zei

Een schattig verhaal Lida en het beestenspul is leuk!

BROCANTERIE DERDIJK zei

Wat een leuk verhaal, je hebt wel wat goed te maken zo te lezen ..:-)

Groetjes,
Esther

petronella zei

Leuk!!

Home and Lifestyle zei

Hihi....wat een grappig verhaal. Maar ik zal je verder niet storen, anders zijn de muizen vanavond nóg bozer dan ze al zijn. Succes :-)!

Lieve groet, Ingrid

margaquilt zei

Veel succes er mee.
Groeten
Marga

AnitaS zei

Ik leef helemaal met ze mee. Je hebt ze het wel moeilijk gemaakt. Je zal heel goed je best moeten doen om weer vriendjes met ze te worden. Fijne dag.

Lupineke zei

Ik heb heerlijk zitten genieten van je verhaal van Muis en Kabouter, wat vreselijk leuk Lida, jij kunt wel boeken gaan maken! Die arme schatjes hebben het nu hopelijk heel wat beter... of zijn poef en stoel nog in de maak? Succes hoor! Lieve groet Lupineke

Willy zei

Net "Kleutertje luister", veel plezier met dit leuke stel vandaag.
Groetjes

Ageeth Dorsman zei

Wat een leuk verhaaltje, zo op de
vroege ochtend! Heb er van genoten.
En wat zullen muis en kabouter blij
met je zijn, als het af is. Misschien
gaat het kaboutertje dan wel je
schoonmaakklusjes doen, want ik heb
begrepen, dat sommige kaboutertjes
daar erg goed in zijn...
Groetjes van Ageeth

Janny de Roo zei

Nee Dame, dat had je niet goed voor elkaar...had van jou beter verwacht...! Goed dat je nu toch eindelijk bent begonnen met die stoel ! Pffffffffff......

Ellen zei

Hihi dat was even heerlijk lezen met een mok koffie, arme muis en kabouter, je weet wat je te doen staat om dit nog recht te breien ;-)
Succes vandaag !!

pauline zei

Wat een gezellig verhaal, er is een schrijfster aan je verloren gegaan !!
En nu maar snel aan de slag voordat er nog meer klachten komen! :-)

Jessie zei

Leuk je verhaal, waarom ga je geen boek schrijven? Succes met je stoel!

Ines Draijer zei

Zelfs ik, als groot kind, kan hier van genieten :-D en ga nu maar snel die poef maken.

Groetjes
Ines

Heleni zei

Prachtig verhaal. Wel een beetje zielig hoor. Ga maar gauw aan 't werk.

groet Heleni

Monique zei

Allerbeste wensen Lida! En oohh.. wat een leuk hartjesquilt!

Kiekplaotiesenzo zei

Mijn aandacht ging uit naar de Hartjesquilt, wat mooi Lida!

quiltlodge gerda zei

Oei Lida, jij hebt ECHT wat goed te maken! Ik zet maar geen te lange reactie want dat houdt je alleen maar van jje werk en dat kunnen we nu zeker niet hebben. groetjes aan muis en kabouter en zeg maar tegen ze dat ik ze helemaal gelijk geef dat ze een beetje boos op je zijn, maar dat ze ook weer zo flink moeten zijn om er overheen te stappen nu je zo overduidelijk je best doet om het goed te maken.

Klaske zei

Succes met de stoel!

Chris zei

Je hebt wel wat goed te maken hoor! Je staat echt in het krijt bij ze. Op de WC.....hoe kan je dat nou doen, haha. Is de glitter al van het broekje? En de boel opgeruimd? Hier wordt de hele dag ijverig genaaid, niks opruimen. Pfff, wat een weer, storm en regen. Heerlijk binnenzijn weer. Succes met de stoel!

katrien zei

Wat schrijf je dit mooi neer.

mieke zei

Tja, in je kleinste kamertje wil je het ook gezellig maken !

Monica zei

hi, hi, Ze hebben je wel te pakken hè! Ik zal je niet te lang afleiden, anders krijg je ze weer....

Heidi zei

Leuke verhaal. Wat ben je druk. Maar de WC is niet zo erg met zo een mooie quilt om te bekijken voor Kabouter...hihi.

Hugs en groetjes ~
Heidi

MarianneD zei

Haha,die muis en kabouter....
Succes met het goedmaken Lida!

conny's quilts zei

Prachtig verhaal van die malle kabouter van je!

quiltvitrine zei

Wat een gezellig verhaaltje over muis en kabouter. Ik geef ze trouwens groot gelijk hoor. Brr, nat behang en dan elke keer in het donker zitten of tegen iemand zijn rug aan kijken en niemand die wat zegt. Vreselijk gewoon. lol
Succes met het maken van de poef/stoel en kabouter moet maar snel naar boven om bij de anderen te zitten. Dat is veel gezelliger voor hem. ;-)