woensdag 14 september 2011

Dagje Leiden!


   

Gisteren eindelijk de tentoonstelling van het gilde bezocht, was het al dagen van plan, maar moest eerst een beetje energie putten, maar dinsdag was de laatste mogelijkheid voor mij, omdat mijn auto vandaag naar de garage moet! Dus nadat ik Tara nog een keer had uitgelaten en daarna de riem en sleutel bij de buren had afgegeven (mijn buurvrouw vindt het heerlijk om met haar te wandelen) vertrok ik om 10 uur richting Leiden. Eerst even de tank vullen bij het pompstation en toen was ik onderweg, eigenlijk was ik er sneller dan verwacht en na de auto te hebben geparkeerd, liep ik achter een stel andere dames aan naar de Pieterskerk en daar bekeek ik eerst de helft van de tentoonstelling, wat hingen er mooie quilts tussen! Sommigen meer mijn smaak dan anderen, maar over het algemeen allen gemaakt met liefde en vakmanschap. Natuurlijk sprongen er een paar tussenuit en die laat ik jullie nu hier zien. Daar ik nog niet weet hoe en of ik hier een fotoalbum kan maken, zoals ik dat bij web-log deed, zullen jullie het voorlopig daar mee moeten doen!!


Maar na de eerste helft te hebben bekeken was het tijd voor koffie en een broodje en een rondje langs de winkeltjes en ja natuurlijk heb ik wat van mijn gading gevonden en nee ik had geen extra tassen nodig, past gewoon een mijn schoudertas, maar ik ben er blij mee! Kijk de zwarte vogelknoopjes voor een stitchery van Lynette Anderson (Het boekje met patroontje heb ik al een poos in huis!) en een lapje donkerrood effen stof, (gekocht bij Birdblocks) hier hoop ik een oude top mee te kunnen afwerken. Moet eerst even kijken of het er wel goed bij past! En dan mijn mooiste aankoop van vandaag!!! Kijk eens wat ik vond! Ja het is een borduurboek waar ik al een poosje geleden naar had gekeken en dat ik nu bij toeval weer tegenkwam, ik laat jullie binnenkort ook een paar van de mooie ontwerpen die erin staan zien!

Morgen laat ik jullie het tweede deel van de tentoonstelling zien, maar deze alvast nu want dit is er een van haar en ik vond het zo leuk om hem nu in het echt te kunnen zien!!

Vandaag weer genoeg te doen dus, eerst de auto wegbrengen en dan .... ehhhh strijken, naaien (bah verstelwerk!) en dan misschien nog wat leuke steekjes, maar dat zien jullie dan morgen wel weer! Fijne dag!

27 opmerkingen:

marijke's crea zei

Oooo de William Morris quilt en het borduurboek wat leuk!
groetjes Marijke

carine zei

Prachtige werken! amaai , jammer dat het zo ver is hé! Je aankopen mogen er ook wezen en de vogeltjes ook. Bezig bijtje je bent zo als atijd goed bezig . Dikke knuffel Carine , ik mis wel hoor!

Annelies vdB zei

Ik ben zondag geweest en heb genoten. Erg mooi ook om er twee Janes te zien hangen.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dank je voor de mooie foto's. Het boek is zooo leuk. Ik strijk met je mee en dan ook even 'verplicht' naaien en dan........... de goeie steekjes.
Groetjes Anita

Erica zei

Ik heb je nieuwe blog gevonden! Ik ben ook al weg bij weblog, duurt zó lang :( Mooi hè, die DJ in Leiden. Ik was er zaterdag en heb ook veel prachtige dingen gezien.

Petra zei

Wat een prachtige quilts laat je zien uit Leiden. Ik kan jammer genoeg niet omdat ik het rustig aan moet doen ivm mijn oog. Heerlijk om bij jou toch nog een beetje mee te kunnen genieten. Vooral die Dear Jane vind ik prachtig. Groetjes,
Petra

Else zei

Wat een leuke dag heb je gisteren gehad, mooie aankopen heb je gedaan! Nou onder het strijken en verstellen daar maar aan denken (lol) fijne dag, knuffel else

Cisca zei

WQow, mijn favoriete quilt als eerste. En verder laat je wel heel mooie zien, die geappliceerde met die bloemenranden, zó mooi!
Leuke dingen heb je gekocht, maar vooral dat boek lijkt me mooi, ben benieuwd naar wat er binnenin staat en wat je eruit gaat maken.
Knuffel, Cisca

Willy zei

Fijn dat je nog in de gelegenheid was om te gaan. Nu kan ik hier ook even van meegenieten via je verslag. Bij het zien van de DJ vraag ik me af hoe het met die van Annelies gaat. Mooi borduurboek heb je gekocht, daar kun je even mee vooruit. Groetjes

carina zei

ha ha ja die huishoudelijke klussen blijven door gaan he. Dat is zeker een mooi borduurboek die je hebt gekocht ik ben zon wrak met borduren maar af en toe probeer ik het weer. Nou ook ik ga mijn dag even goed benutten.... eerst een kopje koffie pakken. Groetjes Carina

Marjan zei

Wat een schitterende quilts laat je zien, Lida! Dank voor de mooie foto's. Die Dear Jane: helemaal geweldig. En het borduurboek lijkt me fantastisch. Groeten (en weer bedankt voor je leuke reactie op m'n blog!),
Marjan

Johanna Zweden zei

Leuk je bordduurboek, en wat een schitterend quilt
Zo kon ik toch even meegenieten uit het hoge noorden.
Groetjes Joke

Jessie zei

Wat een pracht quilts laat je zien,de eerste is geweldig. Het borduurboek staat ook op mijn lijstje wat ik nog wil hebben, het lijkt me veelzijdig!

inge zei

merci Lida dat we via jou kunnen meegenieten!

MM zei

(((zwaaii)))... MM

Antje uit Urk zei

Zo, ik ben weer helemaal bijgelezen! Wat zul jij genoten hebben! Prachtig die quilts! En wat ben jij met een mooi panelpatch bezig! Ik kom de laatste tijd wat minder "langs" dat komt doordat mijn eigen blog het niet "doet" en ik heb het loei-druk met huiswerk-helpen, naar zwemles brengen, naar muziekles enz,enz! Maar ik kom zo snel mogenlijk weer hoor om al die leuke dingen te lezen en te zien!

Een lieve groet uit Urk,

AnitaS zei

Mooie quilts laat je zien. Heb ik toch nog een beetje spijt dat ik niet ben gegaan. Ben benieuwd wat er voor mooie dingen in je borduurboek saat.

katrien zei

Leuk dagje Leiden heb je gehad.mooie werken.

Inge zei

Het is wel duidelijk. Jij hebt genoten van je dagje Leiden! Mooie foto's.

Knuffel,
Inge

PS: je blog ziet er superleuk uit!

Guusje, zei

Wat een mooie quilts laat je hier zien. Dat moet genieten zijn geweest. Je aankopen zijn ook erg mooi. En nu weer lekker nagenieten.

Audry zei

Hoi mam,
Ik vind die allereerst quilt wel heeeel mooi hoor. Tjonge dat moet echt een flinke klus zijn zeg. Kom zelf helemaal niet toe aan borduren, heb er de rust niet voor op dit moment. Maar ik kan nog 2 weken vakantie opnemen dit jaar, hopelijk lukt dan weer om het op te pakken. Nu doen heb geen zin, dan moet ik ook achteruit gaan borduren en daar heb ik geen trek in.
Dikke kus en knuffel, DD

Nuestras meriendas y manualidades zei

Felicidades, unos trabajos preciosos
Saludos Mayte

Klaske zei

Wauw wat zul jij hebben genoten! De applicatiequilt in het rond had ik bij ons op de bee al bewonderd, ik heb er kwijlend bij gezeten toen ze aan het doorpitten was, want wat is dat een prachtige quilt geworden..
Helaas is Leiden wat te ver voor mij, dus fijn dat ik bij jou mag mee genieten!!

ria vogelzang zei

Dank je voor je mooie foto's! Ik ben dit jaar niet geweest, omdat ik liever bij Amar (pupje)thuis was.....
(ja, je bent een hondengek of niet....)
Zo kan ik toch nog wat van die fantastische quilts zien!!

Diny zei

Wow, Daar hingen wel prachtige werkstukken hoor! fijn om ze hier bij jou te kunnen zien. groetjes.

Willeke zei

Wat lief dat je die van mij ook een ereplaatsje hebt gegeven.
ik zit helemaal te glimmen

Marijna zei

leuk borduurboek!! Die Franse zijn vaak zo mooi!!