vrijdag 9 september 2011

Als de ogen de vensters van de ziel zijn, wat zijn dan...

onze deuren?? Zijn dat de karakters van onze huizen of van de bewoners? Kijk in een gewone straat met allemaal dezelfde deuren (zoals bij ons) dan kiezen veel mensen voor al is het maar een kleinigheid iets om de deur te verpersoonlijken. Bij ons is dat de klopper in de vorm van een bloemenmand. Wat gaat er schuil achter een deur, wie woont er of wie liet hem plaatsen. Een van mijn bezigheden tijdens vakanties is dan ook het fotograferen van deuren, maar ook bij een bezoek aan een voor mij vreemde stad wordt vaak een deur op de foto gezet.

 Kijk eens naar de foto van deze deur, het is op Texel, een klein huisje, maar het is zeker geen onbetekenende figuur die er woont, tenminste dat vind hij, kijk eens naar de leeuwenkop en dat op die deur! Nee dan de deur van de Menkema borg, die straalt macht en rijkdom uit. De zware koperen klink, het grote versierde bovenlicht en de prachtige koperen klopper. Wel een van de dames die daar werkte vertelde dat het nare arrogante mensen waren die hun werkers slecht behandelden, zou dat het wapen boven de deur verklaren. Ja als de ogen de ziel van een mens tonen, dan tonen misschien onze deuren wel het karakter van de bewoners en zo maakt ieder zijn deur op eigen wijze individualistisch, hang jij straks ook weer een krans op de deur, ik denk dat dat betekent dat er gezellige mensen wonen, wat vind jij? Fijne dag!

14 opmerkingen:

marijke's crea zei

Ha Lida, leuk die deuren, zoiets heb ik met verweerde deuren moeten gewoon op de foto! Voor het eerst op je blog! yes! ga je gelijk toevoegen aan de blogs die ik graag lees!
alvast fijn weekend, groetjes Marijke

Johanna Zweden zei

Ja las je bv in die oude dropjes komt en daar al die mooie deuren zit, dan is het nu maar triest gesteld met de bouw van deuren.
Groetjes Joke en een fijn weekeinden en hoop dat je goed gaat met je quilt door quilten!!

Simone zei

Ik heb van een kunstenares wel eens een foto-collage gezien van allemaal deuren. Zo leuk! En m'n schoonmoeder maakt ook altijd foto's van deuren.
Ik heb een hele saaie donkerbruine (dat past nou eenmaal bij ons jaren '70 huis), maar er hangt altijd een krans of hart oid op! Op dit moment is het een redelijk standaard hart, maar binnenkort wordt dat een herfstkrans, vervolgens een kerstkrans, in het voorjaar een krans met kip etc....
Wat wel jammer is; ik zie er zelf niets van, want wij gaan altijd achterom!

Janny de Roo zei

Zo heeft iedereen zijn eigen dingen die hij/zij graag op de foto vastlegt. Ik heb een tick of click met balkonnetjes. Ik ben toch bang dat je niet aan de deuren kan aflezen wat er in de ziel van de bewoners omgaat, je zal maar zo'n huis gekocht hebben, met zo een monumentale deur.....hihi.

foekie's fashion zei

Ja dat is helemaal waar, achter elke deur zit een verhaal en het karakter van die mensen weerspiegelt waarschijnlijk in die deur. Ik doe daar ook wel dingen mee,leuk is dat he. Je logcabin doorquilten is een hele klus, maar dat gaat best wel lukken. Groetjes van Joke

Judith zei

Bij ons in Amersfoort zijn ook van die mooie deuren. Ik word altyd gegrepen door de geschiedenis die er achter zit!

Cisca zei

Leuk, die deuren. En die straattegeltjes van Menkema Borg, wat mooi dat die er nog steeds liggen.
Wij hebben helaas een doodgewone deur, maar wel met een krans en een plant er schuin voor. Zo weet ook precies waar we wonen, want we hebben een kaal rijtje.
Knuffel, Cisca

Gerda Hartman zei

Lida, ik ben blij je weer gevonden te hebben. Echt helemaal niks met al die weblogs weg. Mooie deuren. Ik vind even de mijne de mooiste (lol), want ik heb pas een nieuwe. Met glas in lood!

Annemieke zei

Hallo Lida,

Wat een werk met die quilt onder de naaimachine, maar het lukt zie ik wel.Leuk dat je al een paar keer gereageerd hebt om mijn blog.We houden elkaar in de gaten!
Daaag met de groetjes van Annemieke

Anoniem zei

Ik heb paadjes gefotografeerd waarop we liepen in de bergen dit jaar!!!
Maar onze voordeur....gewoon blauw met twee raampjes.......;;))
groetjes, Sylvia

carine zei

Lida , je mooie deuren hé!ikben toch blij dat we weer kunnen bloggen, misschien laat deze avond of morgenvroeg komt er een foto op mijn blog ...piepen hé! Dikke knuffel Carine

Yvonne aka sommeke zei

Gelijk maar je blog bezoeken! ;-)
Onze voordeur hebben we "geërfd" van de vorige eigenaar, was toen nog geen half jaar oud. Een krans wil ik best hangen .... ik denk dat ik wel gezellig ben ... maar die wordt hier meestal gestolen/vernield.... door ongezellige ensen! :-(((((((((
Goe weekend Lida!

Yvonne aka sommeke zei

Oei, ik heb een letter ingeslikt!
ensen moeten mensen zijn natuurlijk!

Anoniem zei

Hoi mam, DD hier. Eindelijk gevonden zeg, poeh ;p Ik herkende de foto van de deuren meteen, haha. Misschien heb ik er ook wel een tik van meegekregen al zet ik ze meestal niet op de plaat. Heb je weer toegevoegd aan mijn favorieten, dus kan ik alles weer mooi volgen. Dikke knuffel en kus voor allemaal, Audry