dinsdag 2 mei 2017

Huis en tuin..

Dat is één van de labels bij mijn blog en vandaag neem ik jullie even mee de tuin in! Hoorde vanmorgen op de autoradio (was onderweg naar het QuiltersPalet in Den Haag) dat de lente dit weekend weer terug komt! Nu daar verheugen we ons natuurlijk allemaal op en ik ging vast kijken wat er dan vol zou bloeien en in de zijtuin staat genoeg op springen:


De Rododendrons staan vol met knoppen en de eerste zijn zelfs al open! Nu is onze bodem eigenlijk niet het meest geschikte voor deze struiken maar DH heeft een gedeelte afgegraven en er speciale grond in gegooid en  met ieder jaar de juiste voeding krijgen we toch weer prachtige bloemen!


Staan er rechts nog wat late tulpen te bloeien, prachtige zachtgele met van die gerafelde randjes aan de bladen, de struik ernaast zit vol met witte bloempjes, maar zou niet weten hoe hij heet!


En toen even over het dakje van mijn huisje geleund om deze foto te maken, de sering die erachter staat zit vol met bloemen en ook de blauwe regen die erboven klimt zit vol met trossen die op uitkomen staan, dus mocht de weerman gelijk krijgen dan wordt het dit weekend genieten!

Moest naar het QuiltersPalet voor garen en heb meteen een lapje gescoord om nog een stel gordijntjes te maken in de keuken, maar misschien een beetje weinig! Maar goed al is de uitverkoop vandaag weer voor het laatst bij hun, ik kan altijd als ze terug zijn weer even aanwippen en nog een stukjes scoren!

Fijne dag!

6 opmerkingen:

Rian, zei

Ik denk dat we allemaal wel uitkijken naar "tuinweer", Lida. Fijn dat jullie nu weten wat tara mankeert, en dat ze direct baat heeft bij de medicatie. Straks lekker in het zonnetje liggen helpt ook voor haar zere botten.
(wat heb je toch een leuk huisje)
Groetjes

feltfree på Åsly zei

Je hebt een heerlijke tuin om van te genieten. En dan dat mooie tuinhuisje. Heerlijk deurtjes open en volop plezier.

foekie's fashion zei

Mooi tuintje, zal wel lekker ruiken met al die bloemen.

Anoniem zei

Fijn dat het wat beter gaat met Tara. De struik die jij niet kent, lijkt wel erg op een laurier, wat leuk dat die zo uitbundig bloeit. Groetjes.

Ineke zei

Ik hoop toch echt dat het zonnetje wat meer gaat schijnen en het wat warmer wordt.

Marian zei

Bof jij even dat je blauwe regen niet bevroren is net in zowat heel Nederland... Ja het is mooi in de tuinen nu, al dat ontluikende groen...