woensdag 26 april 2017

Tara en hoe verder!

Gistermorgen Tara al vroeg weggebracht naar de dierenarts waar zij onderzocht zou worden. Niet alleen bloedonderzoek maar ook röntgenfoto's werden van haar gemaakt en om een uur of één werden we gebeld, we mochten haar om drie uur weer ophalen.
Wat een opluchting was dat, maar ja nu nog de uitslag! Haar bloed was redelijk tot goed, dus dat viel ons alles mee, maar helaas de röntgenfoto's toonden ons dat zij een vergevorderde vorm van artrose heeft en alleen met speciale injecties, medicijnen en pijnstillers een nog redelijk leven kan leiden.
De eerst injectie heeft zij gekregen en het resultaat is verbluffend, vanmorgen liep ze weer een blokje rond met de baas! Ook had ze weer trek in haar eten en haar bak was zo leeg!
Ik heb nu speciaal voor haar matten gekocht en die in de huiskamer en de gang neergelegd, zodat ze makkelijker kan opstaan en al ligt zij liever op het koude laminaat, voor haar zijn die matten beter en misschien went ze er wel aan!


Het is ons een wonder dat zij ondanks die slijtage toch nog zolang heeft kunnen rennen en lange wandelingen maken, ze moet wel erg veel doorzettingsvermogen hebben! En al weten wij nu dat ze niet erg oud zal worden, volgens de dierenarts zal ze toch nog wel één jaar bij ons zijn en daar zullen we dus volop van genieten.
Bedankt iedereen die voor haar geduimd heeft en aan ons gedacht, ik zal jullie op de hoogte houden van haar lief en leed en wens jullie ook vandaag weer een:

Fijne dag!

14 opmerkingen:

Mieke van Minnen-Kanis zei

Pfff...een goed bericht, maar toch ook weer niet.
Fijn dat Tata weer (redelijk) fit is en eet etc. Nu maar hopen dat ze met de medicijnen nog een hele poos fit blijft.

Supergoof zei

quality time met deze lieve grote Schat!
xx

RLLedda zei

Geniet van haar zo lang zij kan!

Sylvia zei

Er is in ieder geval duidelijkheid, hoewel het in feite geen goed nieuws is.
Wij hadden een golden Retriever met artrose en het is inderdaad belangrijk om ze niet op gladde oppervlakken op te laten staan, niet in en uit de auto te laten springen.
Wij hebben onze heil een poos gezocht bij Fytotherapie omdat de reguliere medicijnen te belastend voor zijn nieren werden. Maar hij was al wel 13 jaar!
Sterkte in ieder geval.
Groetjes Sylvia.

feltfree på Åsly zei

EEn dubbel bericht dus. Fijn dat er duidelijkheid is en dat je et injecties nog veel kunt doen. Geniet lekker samen.

Truus zei

Voor nu opluchting en hopelijk blijft Tara nog lang bij jullie blijft met weinig pijn.
Fijn dat je ons op de hoogte houdt.
groetjes, Truus uit Drenthe

Cisca Heiden van der zei

Ach, wat zielig voor Tara, maar gelukkig dat ze zo goed op de injectie reageerde. Nu maar van elkaar genieten zolang het kan!
Knuffel. Cisca

Ageeth Dorsman zei

Dat is dus nieuws met een dubbel gevoel, want zo naar, dat dit niet kan verbeteren, maar goed, dat de injectie werkt. Ik hoop, dat jullie en Tara nog zo lang mogelijk een prachtige tijd samen zullen hebben, waarin zij met zo min mogelijk pijn kan genieten van jullie liefde.
Groetjes van Ageeth.

conny's quilts zei

Hopelijk kunnen jullie en Tara nog een poos van elkaar genieten dankzij deze medicatie.
groetjes, Conny

Anoniem zei

Wel goed dat jullie nu weten wat oorzaak is, maar ook dubbel. Geniet maar zoveel mogelijk van haar. Groetjes Wilma

Home and Lifestyle zei

Gelukkig dat jullie nog een tijd van Tara kunnen genieten!

Lieve groet, Ingrid

Villa Zeezicht zei

Oh, ik was even heel ongerust Lida, maar gelukkig is er nog wat mogelijk! Heel veel sterkte met hoe het verder gaat! Jullie lieverd is gelukkig nog een poosje bij jullie! Liefs xx

Chris zei

Dat blijft toch best spannend Lida. Zo naar als je je hond zo ziet en meemaakt. Hoe oud is Tara nu?

Quilts and Newf's zei

pff wat een zorgen om jullie Newfy, Hopelijk mag jullie newfy nog een tijdje bij jullie zijn . geef haar maar een dikke knuffel van mij en een poot van onze Newfy