zondag 2 april 2017

Ik moet er echt aan denken!!

Waaraan, nu om een logje te schrijven! Vroeger was het simpel, manlief de deur uit naar zijn werk en ik schreef snel een logje en keek even bij iedereen, douchen en de boel aan kant en tijd te over! Maar nu.... manlief thuis en dat betekent: uitslapen, lang en uitgebreid aan het ontbijt, pas laat de boel aan kant, en veel minder tijd om te handwerken, want we kijken ook graag gezellig samen naar een detective en samen koffiedrinken en thee en dus niet snel tijdens de lunch even rondneuzen voor reacties, maar tafel dekken en rustig een uur aan tafel!
Maar gelukkig heb ik afgelopen vrijdag eraan gedacht om foto's te maken op de bee en dus weer wat te showen:


Henny was druk met dit stitcherietje van de Quilthoeve, dat lag al een hele poost te wachten om te worden gemaakt!


Showde Bep haar lap met de eerste cirkels van Rine's borduurtjes (mooie kleuren hè)


En was Ria druk met Log cabin blokken te maken van allemaal heel dunne streepjes stof!


Ik zette steekjes aan mijn grote Engelenlap en al zie je het niet zo vlug, maar ik ben echt alweer een heel stuk op geschoten! Ben nu met de rechter onderkant bezig.


's Middags genoten van de tuin en ja dan is het net een ontdekkingstocht! Want waar heeft DH de bolletjes die vorig jaar in de huiskamer bloeiden gezet? Ik vond al bloeiende witte en blauwe druifjes!


En dan jullie nog even laten meegenieten van de Orchideeëntakken die Corry gisteren voor mij meebracht, ze kwam gezellig met haar man bij ons eten en ik hoop dat ze lekker lang staan in deze grote vaas! 


Ik snap dat jullie nu lekker buiten zitten in de tuin of op je balkon en genieten van weer een prachtige lentedag (wat worden we dit jaar verwend met het lenteweer!) en dus zullen jullie dit misschien pas vanavond of morgen lezen, maar ik wens jullie toch allemaal een heel:

Fijne dag!

10 opmerkingen:

Truus zei

Gezellig zo samen de dag beginnen en ja dan blijven andere dingen liggen.
En nee ik zit binnen te handwerken en net een verjaardagskaart gemaakt voor bijna jarige kleinzoon. Net teveel wolken die overtrekken om buiten te zitten.
Heerlijk hè om elke dag te kijken wat er weer is opgekomen in de tuin.
Geniet van elke dag en veel borduurplezier
groetjes, Truus uit Drenthe

Annie Kingma.Bonnema zei

Geniet van het samen zijn, en je DH heeft vast ook wel zijn hobby's.
Wij doen morgens samen de boel aan kant en het huis netjes.
Koffie en daarna onze eigen dingen
Mooi werk van de bee, de ringen maak ik ook.
Ben bij vandaag gemaakt
Groetnis Annie

marga zei

Wat jij schrijft in jou blogje is heel herkenbaar. Soms is het fijn zo samen maar soms willen wij dames sneller en verder met onze hobby. Toch zou ik willen zeggen geniet ervan om samen te zijn en dat zul je ook echt wel doen denk ik zo want het kan maar zo anders zijn en je leven op de kop staat.
Ik heb zojuist een telefoontje gehad van een lieve dierbare vriendin al 50 jaar en ze vertelde mij dat de uitslag van het onderzoek inderdaad heeft aangegeven dat ze borstkanker heeft. Donderdag wordt ze geopereerd. Dus voor mij die graag alles wil regelen een les dat het maar zo anders kan zijn.
En o ja ik/wij hebben vandaag genoten van de Lente die ons dit jaar wel heel erg verwend.
Groeten
Marga

feltfree på Åsly zei

Geniet lekker van elkaar. En zo af en toe even heerlijk borduren in je mooie tuinhuisje. Een ideale combinatie lijkt me. Je borduurwerk wordt weer schitterend

Conny's-blog zei

Ja dat zal zeker anders zijn samen thuis.
Maar je steekjes niet vergeten hoor.
Je laat weer mooie werkjes zien van de beelden.
En heerlijk genieten hé met dit lente weer.........liefs.conny

Anoniem zei

Heel herkenbaar. Wij zijn ook samen gepensioneerd en hebben nu ook een heel ander ochtendritme. Maar heerlijk vinden we het. Mooi wat jullie maken. Groetjes Wilma

Ineke B zei

Mooie handwerken, prachtige hobby en vind jouw kleuren prachtig!
Wens jullie een hele fijne rustige dag!

Jeanny zei

Wat heerlijk om samen aan een nieuwe dag te beginnen. Wij doen het al zeven jaren zo en ik geniet er iedere dag van.

Chris zei

Herkenbaar hoor Lida. Als je samen thuis bent, gaan de dingen wat anders en houd je rekening met elkaar. Het is toch fantastisch dat je elkaar nog hebt! Allerbelangrijkste.
Liefs van mij.

Cisca Heiden van der zei

Ja, ook ik herken het, al is mijn man al bijna 20 jaar thuis (zo oud is hij niet, hoor, maar eerst pré vut, en toen vut, haha), en dan gaan je dagen heel anders worden.
Nou, wat een heerlijk weer hebben we, hè, ik zat ook heerlijk op mijn balkon steekjes te zetten. Al is het vandaag wat frisser, de zon schijnt, en ik stap straks lekker op de fiets en geniet!
Wat een mooi borduurwerk gaat dat worden, ik ben benieuwd naar de engeltjes, of misschien heet de lap zo, omdat je er engelengeduld voor hebben. ;0)
De anderen zijn ook met mooie dingen bezig, ik vind vooral Bep's borduurwerk prachtig, wat een leuk patroon!
Knuffel, Cisca