maandag 8 februari 2016

Kleine ergernissen!

Vanmorgen al vroeg eruit, moest voor de tweejaarlijkse mammografie en ik was de eerste, dus nog even gekeken of ik buurvrouwen zag die mee konden rijden, maar nee niet gezien!
Kom ik later uit het hokje terug zitten er twee buurvrouwen! Kan ik mij aan ergeren maar dat helpt niet, dus dat glijdt van mij af.
Thuis gekomen ligt DH nog heerlijk op één oor en dus pak ik de riem en ga met Tara naar buiten en dan komen ze de ergernissen!
Op de uitlaatstrook liggen blikjes, zaterdag voetballen en zondag rommelmarkt en dan is dat de oogst!
We lopen door het parkje en daar ligt al sinds het najaar een afgescheurde tak in de vijver, vandaag weer harde wind met rukwinden en nieuwe takken liggen op het pad, ik schuif ze aan de kant.
Ik loop terug langs de school en zie daar vier mannen met zakken en grijpers de rommel van de schooljeugd uit de bosjes en de planten vissen, fijn dat ze werken maar waar staan verdorie die prullenbakken voor.
Toen ik in Zwijndrecht woonde moesten de jongelui het zelf schoonhouden en was het vaak het strafwerk! Deze kindertjes zijn dat niet, zij helpen hun woonplaats schoon te houden!
Thuis gekomen geef ik Tara eten en drinken en ga ik zelf aan de slag in de keuken, doe even het fornuis af en de aanrecht, snel een sopje voor de deurtjes en terwijl ik de vuile hand- en theedoek wegbreng schudt Tara haar hoofd en dus mag ik de kast en het fornuis weer af doen, maar ach die ergernis is ingebouwd in liefde voor mijn hond.
Nu dan maar even de tafel afdoen, de glasplaat ziet er niet uit (gisteren ook gedaan) en als ik de Glassex wegzet en mij omdraai zie ik die dondersteen de glasplaat aflikken en nee dat is geen ingebouwde ergernis, nu kan ze wat mij betreft even naar de gang en in haar mand, want ze weet donders goed dat ik daar niet van houd, dus ....
Hallo Lied het is pas bij elven wat ga je doen? Stofzuigen... nee wacht maar even DH is buiten bezig met de takken van de knotwilgen en loopt door de blubber, dus straks liggen er weer klontjes klei in de gang! Ga maar lekker even zitten, neem een bakkie en zet wat steekjes, dan lossen de ergernissen zich vanzelf wel op!

Fijne dag!

7 opmerkingen:

quiltingmieke zei

piep hey meid...adem in, adem uit...ja dat voelt beter he?
maar versta je ergernis hoor....vroeger veegde iedereen voor zijn eigen deur..maar dat gebeurd niet meer...we zijn alleen te druk..
en omdat we niet meer vegen..in de figuurlijke zin dan, is de sociale controle veel kleiner geworden...
zelf ondervind ik dit ook...dag van de huisvuilophaling kan ik steevast wat uit de voortuin prikken...
sta ook altijd versteld dat het jonge gezin dat schuin over me woont er in slaagt om per opahling 5 restafvalzakken en om de 2 weken
3 pmd zakken buiten te zetten, die laatste vol met verpakkingen van klaargemaakte maaltijden...zo erg..voor een huisvrouw met 3 kindjes..geen tijd voor vers spul...zo zonde...maar ach...ja dit is dan een ergernis van mij
knuf

Anoniem zei

Misschien het spel mens erger je niet uit de kast halen?

Gr Anna

ivoorwit.blogspot.com zei

Even ontspannen, altijd goed. Fijne dag, groetjes, Thea

Villa Zeezicht zei

Best herkenbaar hoor, enne gooi het er maar eens lekker uit ;o) Vaak komt het door een opeenstapeling van dingen, jij deed het beste wat je kon doen: lekker aan de koffie ;) Hopelijk was de rest van je dag relaxter! Lieve groet!!

Gerard zei

Hier moet ik echt om lachen, want wie kent ze niet die kleine ergernissen? Ja, het beste is lekker even niks doen met een "bakkie", van dat moment genieten en daarna pas weer eens het gewone corvee gaan doen. heerlijk als je dat allemaal zelf kan beslissen, want niets moet , maar alles mag!

Marga (MarPie) zei

dat iedereen alles maar gewoon op straat gooit, dat is een grote van mij.
Thuis gooi je toch ook niet alles op de grond waar je staat.
Iedereen moet het er zo nu en dan wel eens uitgooien.
Het is inderdaad beter om het om te zetten in steekjes, geeft een veel beter resultaat.

Groetjes,
Marga♥

JUNAIDI zei

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA