maandag 9 november 2015

Een gezellig quiltweekend in België!

Wat heb ik genoten! Vrijdag naar Sinaai gereden (een klein dorp met een echt Belgisch kasseienpad!) , waar ik werd verwelkomd eerst door Marleen, de organisator van het weekend en daarna door de andere mij reeds bekende dames en ik kennis kon maken met mijn andere mede logees, zowel uit België als Nederland. Het was heerlijk om weer zoveel bekende gezichten te zien en ook de nieuwe gezichten te leren kennen en we werden verwend! Jeetje wat een verwennerij, heerlijk eten werd bereid door Marleen en Linda en ook Miet stak steeds een handje bij en er was altijd wel wat te snoepen! Nee natuurlijk is dit op de foto niet alles, er waren ook echt Belgische specialiteiten zoals sneeuwballen en wafels, de laatste werden op zondagmiddag bereidt door Mémé, oftewel Marleen haar moeder!


Maar het was niet alleen eten hoor er werd ook keihard gewerkt aan al die verschillende werkstukken:

 

 
Niet alleen met de machine hoor, er werd ook heel veel met de hand gewerkt:Zo verschenen er naast mij plots vosjes op het kleefbord en even verderop werd gewerkt aan schattige huisjes:
 
Nee ze zijn nog niet af, er moeten nog ramen komen en het dak en de schoorsteen zitten  er nog niet op en als finishing touche worden er ook nog bloemetjes op geborduurd, beeldschoon! De maakster had onderstaand etui bij zich, ook al zo mooi gemaakt!

De inhoud:

Als je dat ziet,wil je meteen beginnen te fröbelen en zelf ook zoiets moois maken! Naast haar zat een wat oudere dame die de mooiste applicaties maakte die ik ooit zag! Ieder steekje even groot en hier wat dingen van haar hand:Zij was nu bezig de driehoekjes met de hand aan de blokken te naaien, ik hoop dat zij volgend jaar de quilt aan ons kan laten zien!
Zo dat was het voor vandaag, morgen laat ik nog meer zien, zoals o.a. de Show & Tell en de verrassing van de zaterdagavond!

Fijne dag!

15 opmerkingen:

Crafts 'n' Skills zei

Och lieve.. als ik dit toch zo voorbij zie komen, gaan mijn borduurvingers weer kriebelen! Misschien na mijn breierijtjes toch maar weer eens een stitchery ter hand nemen..

Mooi handwerk allemaal!

marijna zei

Wouwww, wat een mooie dingen werden er gemaakt! Altijd gezellig zo'n weekend!

FLR zei

Prachtige werkstukken! Heerlijk, zoveel gelijkgestemden bij elkaar,
groet!
Francisca

feltfree på Åsly zei

Oh wat ziet dat er gezellig uit. Veel leuks , en lekkers zo te zien. Gezellig

Dorothé zei

Jij hebt echt een geweldig weekend achter de rug. En natuurlijk heel veel goede ideetjes opgedaan en helaas misschien ook een kilo?

Anja Wanschers zei

Ja, het was een super weekend, heerlijke lekkernijen, fantastisch gezelschap en weer inspiratie voor jaren.
Leuk blog heb je Lida en een echte knuffelhond :)

Inge Slaats zei

Ziet eruit als een superweekend. Wat een mooie dingen werden er gemaakt. Ik zit echt te genieten van de foto's.

Annelies zei

Dank voor al je leuke foto's !

Villa Zeezicht zei

Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad Lida, met zoveel lekkers en gelijkgestemde zielen :) Weet je, ik verbaas me er telkens weer over hoeveel 'kunde' en dan voornamelijk 'handwerkkunde' er is, en tevens hoe heerlijk het is om dat met elkaar te delen! Nu lekker nagenieten ;) Lieve groet!!

Ans zei

Wat ziet dat er gezellig uit, en wat een mooie werken laat je weer zien.

Kiekplaotiesenzo zei

wat geniet ik van de foto's, zoveel leuke dingen gemaakt...
ben benieuwd naar het volgende blogje
groetjes

Anoniem zei

Wat fijn en dank je voor het mee mogen genieten. Groetjes Wilma

Johanna Faber zei

O Lida wat hebben jullie weer genoten
Groetjes uit Zweden en een fijne dag

Gerard zei

Mooie dingen worden er gemaakt. Lekker snoepen en eten en aan de meegebrachte werkjes (en werken) verder werken. Genieten!

quiltlodge gerda zei

wat zijn dat toch een heerlijke weekenden hé. Fijn dat je er zo van genoten hebt!