maandag 19 oktober 2015

Herfst!

Voor de één een fantastisch seizoen en voor de ander een vreselijk seizoen en voor mij... nu er zo beetje tussen in! Want ik wordt mesjogge van de bladeren van de bomen, met drie grote bomen naast het huis (Olm, Eik en een Els) en ook nog een stuk of dertig knotwilgen vallen er heel wat bladeren  en de wind blaast alles precies bij ons voor de voordeur, maar gelukkig gaat het ruimen snel met de bladblazer, maar het is nu wel een dagelijkse klus!  Maar er zijn ook fijne dingen!
Neem de Chrysanten:


Heerlijk zoals die nu geuren en dan wat de pot schaft:


Stoofpeertjes!

En op de aanrecht staat deze herfstpot met keel verzachtende snoepjes:


Een pot die ik jaren geleden meebracht uit Zweden, met de hand gemaakt door Christl Vögl en getooid met herfstbladeren en kastanjes! Ik heb nog meer dingen van haar hand en misschien jij ook, kijk maar eens rond in je boekenkast!

Natuurlijk liggen er Goudreinetten op de fruitschaal:


En aan een touwtje hangen de laurierblaadjes te drogen:

Dat zijn de heerlijke dingen van de herfst en het maken van gerechten met al dat heerlijks maakt dat het zalig ruikt in ons huis!

Fijne dag!

5 opmerkingen:

Wilma Kuin zei

Heerlijk de herfst...
Genieten van alles wat de herfst brengt..

Judith zei

Ik ben juist van de herfst. Kan genieten van de mooie warme dagen, van die dagen die lekker mistig zijn en dan zo een nevelige regen. Ik houd van de geur, ik houd van die windstille rustige dagen, de temperaturen naar beneden, helemaal HEERLIJK! En ook hier bomen zat, maar dat doet mijn lief allemaal!

Conny's-blog zei

Heerlijk die herfst toch, gezellig zo.................liefs.Conny

Truus zei

De lichtval van de herfst is zo mooi en de gekleurde bladeren. Maar het opruimen van al dat blad vind ik niet leuk en er staan hier meer dan 10 bomen.
Prachtig is je potje voor de keelsnoepjes.
Geniet van je stoofperen en andere heerlijkheden.
groetjes, Truus uit Drenthe

petronille zei

Deze herfst is heel mooi. Door het rustige weer zie je al dat blad zo mooi verkleuren. Prachtig. Ik hou van de paddenstoelen in mijn grasveld, in een paar dagen tijd staat het helemaal vol. En peertjes.... Heerlijk!