zaterdag 5 september 2015

Bijzondere dag...

Zo vreemd, de hele dag was het bui na bui, maar wij gingen aan boord van een mooie oude sleepboot en de zon brak door!
 We voeren de haven uit de Beneden Merwede op en werden uitgezwaaid door mannen die aan het werk waren, net voorbij het veer naar Papendrecht werd de boot stilgelegd en strooide ik haar as in het water van de rivier en mijn schoonzusje gooide er wat bloemen bij en het vermengde zich met het water. Even later stroomde het langs haar geboorteplek, het huis is al lang geleden gesloopt.


Nee het was niet moeilijk, maar juist heel mooi om te doen en de zon en het geluid van de oude dieselmotor gaven het een prachtige omlijsting. 
Daarna voeren we weer terug naar de haven en werden weer verwelkomd door de mensen die daar op andere oude boten aan het werk waren.


We namen afscheid van de schipper en samen gingen we naar Augustus waar we genoten van koffie met wat lekkers en we waren allemaal tevreden met hoe het was gegaan.
Pas 's avonds in bed kwamen de emoties en het besef dat er nu dus echt een heel nieuwe periode in mijn leven is aangebroken.
Ik ben nu echt één van de oudste generatie in mijn familie en al zal er de komende jaren nog vaker afscheid moeten worden genomen van geliefden, maar dit afscheid was voor mij heel bijzonder en goed.
Bedankt voor al jullie lieve wensen.

Fijne dag!

15 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Waardevol dat jullie hier zo goed op terug kunnen kijken. Je moeder had het vast heel mooi gevonden zo...

Lieve groet, Ingrid

Quiltlia zei

Heel bijzonder om zo afscheid te nemen.Je Moeder heeft vast meegekeken.
Groetjes Lia

christine zei

Bijzondere dagen zijn dit. Gelukkig kan je op een mooie herrindering aan haar terug denken.
En weet je mijn moeder in deze maand 8 jaar overleden maar heel onverwachts is ze steeds in mijn gedachte Door een geur of een gedachte een liedje .o FC Door mijn kinderen nee ze zijn niet weg .
Dikke knuffel van mij

Anoniem zei

Tja, ik ben er stil van. Begrijp je helemaal. Groet Wilma

Martine zei

Wat een mooie manier om afscheid te nemen.

Anita Vlijtige Handjes zei

Mooi Lida. Zo fijn dat je weer een mooie herinnering hebt kunnen maken. Rituelen helpen bij afscheid nemen.
Liefs Anita

Marjan zei

Wat mooi, Lida!

Villa Zeezicht zei

Ontroerend en prachtig mooi...

Jeanny zei

Zo mooi Lida!
We hebben het ook al zo vaak meegemaakt.

Truus zei

Dit is altijd een bijzondere gebeurtenis en heel speciaal. De zon was een groet van boven. Dat was bij ons ook op die dag. Goede zondag
groetjes, Truus uit Drenthe

Judith zei

Ik kan mij, helaas, helemaal in je verplaatsen. Het gevoel dat jij (wij) nu (al) de volgende generatie zijn, weten dat er nooit meer iemand is met wie je praten kunt over de eerste herinneringen uit je jeugd kan mij ook gedurig ' verpletteren'. En tegelijkertijd koester ik al die prachtige herinneringen aan mijn ouders, ooms en tantes. Want gelukkig kan ik ook volmondig zeggen dat ik uit een warm nest kom. En jij ook! Fijne zondag Lida,

Ria van Kasteel zei

Wat een prachtig afscheid Lida, goed gedaan. En een waar woord we zullen op onze beurt vaker afscheid moeten nemen van dierbaren, iets waar ik de laatste tijd ook veel mee geconfronteerd word,moeilijk.


Liefs Ria ;0))

marijna zei

Een mooie maar emationele dag. Vreemd he om het besef te hebbeb dat je de oudste van de familie bent. Fijn dat alles voor jou goed voelt.

Rian zei

Een bijzonder moment!

Gerard zei

Heel bijzonder en dierbaar blijven deze momenten van werkelijk afscheid en een nieuwe periode die aanbreekt. Het is een vreemd gevoel om de oudste generatie te worden en te zijn.
Mijn broer en ik zijn dat nu drie jaar en het voelt nog steeds niet werkelijk, al zegt mijn verstand dat wij de oudste generatie in onze familie zijn. Dat geldt ook voor mijn vrouw. Haar moeder is vorig jaar gestorven en toen was zij zonder ouders en ook de oudste generatie. Het is apart, als je je nog niet zo oud voelt!