zaterdag 22 augustus 2015

Gezellige vrijdag!

Ja het was weer een heel gezellige dag gisteren, 's morgens met onze bee Plezier voor vier, deze keer bij Ria thuis en 's middags gewoon thuis.
Maar ik begin natuurlijk met onze bee en omdat ik vorige keer al schreef dat Ria een geweldig mooie affo had, laat ik deze als eerste zien:


Deze prachtige letterlap in รฉรฉn tint groen hing over haar quiltrek en ik was er meteen helemaal weg van! Zal haar toch nog maar naar het patroon vragen.
Zelf was zij al weer bezig met haar volgende project, wordt waarschijnlijk een kussenovertrek:
Weer in van die mooie "bestorven" kleuren, echt schitterend! Bep was lekker aan het lezen in een nieuw patronenboek, maar ik wilde jullie haar laatste affo ook even laten zien, ze maakte er een schitterend etui van:


De applecores zijn erop geappliceerd en daarna heeft zij alles in die vorm afgewerkt, echt prachtig!Hiernaast kan je de zijkant bewonderen! Zo mooie die gefronste stof afgewerkt met een prachtige knoop en dan de leuke hoesjes in de binnenkant voor schaartje etc.


Dan hadden we natuurlijk ook Henny nog, die was weer druk met blokken maken voor een nieuwe quilt, deze keer in vrijwel allemaal verschillende blauwe stofjes:


Een van de volgende keren zal ze al wel wat blokjes aan elkaar hebben denk ik en dan kunnen jullie het beter zien! Zelf werkte ik hard aan mijn schaapje, het borduurwerk werd afgewerkt met kraaltjes, de kantrand moet ik er nog aan maken en ook het lusje moet er nog aan komen, maar binnenkort zal ik hopelijk weer een affo hebben!


Toen ik 's middags thuis kwam werd ik verrast door mijn DH, deze had de schouw in de keuken afgemaakt en kijk nu toch eens:


Is hij niet gaaf geworden? Ik ben er echt dolblij mee, zowel met de mooie consoles die hij eronder maakte als met de leuke letters die hij er speciaal voor mij op zette! De consoles zijn een eigen ontwerp van hem en helemaal zelf gemaakt, want alles wat hij in de winkels of op het net kon kopen vond ik of te grof of idioot duur en toen heeft hij meerdere ontwerpen gemaakt en heb ik deze uitgekozen, zo sierlijk! Hij is nu echt bezig met allerlaatste loodjes en binnenkort zal ik ook de rest van de keuken aan jullie laten zien!

Fijne dag!

14 opmerkingen:

Marijke zei

Wat mooi je schouw die letters en consoles maken het helemaal af!
fijn weekend,
groetjes van Marijke

Nina Hobbysite zei

De borduurwerken zijn erg mooi. Vooral die letterlap.

Minet zei

Je krijgt een mooie keuken zo. Fijn zo'n handige man die van alles kan maken. De letterlap vind ik ook erg mooi.

Chris zei

Mooi joh, dat etui!

Ans zei

Prachtig allemaal, je keuken is helemaal mijn smaak! Wat zal je daar met plezier in werken!

quiltingmieke zei

Piep wat een schitterend blogje meid!
Zoveelooi handwerk.. Zou niet kunnen zeggen wat ik het meest knap vind๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป
En je keuken , zaaalig zo een handige man he, heb er ook zo eentje๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
Knuf

ria vogelzang zei

Zoveel mooie creaties! Prachtig, die applecore-etui! Zou ik zo willen maken... ;)
Maar je keuken is wel het allermooist! Wat een pracht van een schouw!
Daar kun je zeker van genieten!
Groetjes!

Antje uit Urk zei

Heel gezellig en landelijk die schouw, prachtig!
Wat is die letterlap een schoonheid! Zo leuk om allemaal te lezen!
groetjes,

Nuestras meriendas y manualidades zei

Unos trabajos preciosos!!!
Saludos Mayte

Anoniem zei

Lida, het quiltwerk dat je laat zien, is natuurlijk weer heel mooi, maar die keuken.....die DH afgewerkt heeft.....prachtig. Groetjes Wilma

Annie Kingma.Bonnema zei

Mooi quilt en borduurwerk
Wat fijn zo een mooie gezellige keuken te krijgen
Groetnis Annie

Ellen zei

Eerst je keuken, schitterendddd Lida, wat ontzettend mooi geworden, een plaatje.
En al die mooie projecten super zeg. vind de etui prachtig maar ook je schaapje zo leuk met de kraaltjes en dan die letterlap prachtig in een hele mooie kleur gemaakt, de Rose Sampler en volgens mij is het een gratis patroon ergens op internet dacht ik ;-)

Nog een fijn weekend,
Groetjes, Ellen

Ineke zei

Wat een gezellig blogje met veel nieuwtjes. Prachtige schouw!!!

Truus zei

Wat een prachtige werkstukken allemaal zowel op handwerkgebied als van jouw DH!!! Heeft hij nog 2 van deze consoles over? Heb net zo'n soort schouw en deze maken het helemaal af!
zonnige zondag!
groetjes,Truus uit Drenthe