zondag 26 juli 2015

De inspiratie!

Waar halen wij onze inspiratie vandaan, vraag ik mij soms af! Ik zie zulke leuke, mooie, rare en gekke dingen op het internet en dan vraag ik mij vaak af; Waar halen ze het vandaan?Ja soms zie je een mooie quilt en dan lees je dat die is ontworpen naar aanleiding van een antiek exemplaar
(zoals hier de Briar Hill) en zo ook met borduurwerken en dan is dus jaren geleden al iemand geïnspireerd geraakt, door vormen, bloemen, mensen en alles wat verder op haar/zijn pad kwam, soms was het gewoon het beste maken van het voorradige materiaal en soms was het simpel weg uitkiezen van wat je het mooiste vond, maar bij mij is het soms heel iets anders.
Neem nu de keuken, ik ergerde mij aan de keuken zo als hij was en de inspiratie kwam van bladen waar ik uit las, van een bordenrek
dat ik zag hangen in Lelystad en serviesgoed dat ik kreeg van mijn DH, maar vooral van een gift van een nichtje! Zij hoorde dat ik weg was van een landelijke keuken en bij haar stond nog een bak vol met antieke keukenpotten en potjes uit de familie van DH, waarschijnlijk nog van zijn grootmoeder!
Vandaag heb ik de potten in de week gelegd en dat was wel nodig, want ze hebben jarenlang in krantenpapier ingepakt gelegen en waren intens vuil, maar nu kan ik met plezier kijken naar mijn schouw, want daar staat nu dit mooie rijtje en al is de set niet helemaal compleet (er ontbreken nogal wat dekseltjes) en kan lang niet alles wat ik heb gekregen op de rand worden gezet, het maakt wel een geweldig leuke verbinding met eerdere generaties:


 Die witte plekjes zijn plamuur, DH was niet tevreden en dus werd er weer wat geplamuurd, dat wordt morgen dus weer schuren en opnieuw lakken! Binnenkort krijgen jullie echt het eindresultaat van de keuken te zien, DH hoopt hem komende week helemaal af te werken!

Fijne dag!

19 opmerkingen:

Truus zei

Wat leuk dat je dit hebt gekregen en het past heel mooi daar op de schouw. misschien vind je nog eens de ontbrekende dingetjes bij de kringloop of op een rommelmarkt.
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Wat ziet dat er super uit. Ken deze potjes nog van mijn oma. Ben benieuwd naar het eindresultaat van je keuken. Groetjes Marjan

Tony zei

Hallo Lida, wat leuk al die potten.Zo te zien ziet die keuken er prachtig uit.Groetjes Tony

Chris zei

Leuk hoor Lida. Jij gaat jarenlang genieten van je keuken!!

Rya, Rotterdam zei

Jeetje, Lida, wat een prachtige oude potten/potjes. Ik ben gewoon jaloers op je. Dat zijn dingen die hebben mijn hart. Hartstikke fijn voor je dat je ze gekregen hebt en extra leuk dat het een soort erfenis is van DH's grootmama. Je hebt er in ieder geval een mooie plek voor. Dat zou bij mij in de flat helemaal ontbreken.
Je keuken wordt prachtig!! Succes verder.

Hermie zei

wat staat dat enig die mooie potjes hebben nu een goede plek gekregen

Evelyne zei

Dat ziet er al mooi uit! Heerlijk zo'n vrijgevig nichtje.
Staat mooi op je schouw>

Fijne zondag,
Evelyne

Annie Kingma zei

Gezellig zo je keuken, en die quilt ga je die maken?
Groetnis Annie

Ineke zei

Wat ziet het er mooi uit Lida, geweldig!!!

christine zei

prachtig de kleur van jouw keuken en gouden handen heeft jouw mannetje wat wordt het geweldig mooi zeg.
en die potjes echt tegek op zo,n schouw.

christine

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Geweldig Lida, wat een boffers ben je dat je dit gekregen hebt!!!
En je keuken wordt echt prachtig.
groetjes
Wietske

Heleni zei

Wat een leuke verzameling Lida en het kleurt zo mooi bij de kleur van je keuken.

Monica zei

SUPER!! die mooie potten uit de familie.

conny's quilts zei

Prachtig hoor. Mooi hoe die potten een nieuw "leven" krijgen bij jou op de schouw.

Ageeth Dorsman zei

Ik vind het echt heel mooi, de nostalgische, oude potjes in je geweldige nieuwe keuken! De kleurtjes staan perfect bij elkaar!
Groetjes van Ageeth

marga zei

Het ziet er nu al geweldig uit.
Groeten
Marga

Ans zei

Oh Lida, wat gaat het toch mooi worden bij jullie. Wat is dat toch fijn als je een handige man hebt! Mooi die potten, dat is ook helemaal mijn smaak. Fijne dag!

Gerard zei

Prachtig zoals dat wit van het aardewerk tegen de achtergrond uitkomt! Het zijn mooie oude potten en flessen. Ik ben heel nieuwsgierig naar de keuken als hij af is!

AnitaS zei

Wat staan die potten leuk op de schouw. Fijn dat een keuken hebt helemaal naar jouw smaak.