maandag 30 maart 2015

Miniquilts!

Gisteren was het maar een treurige dag en dus was ik eerst van plan de hele dag te gaan zitten borduren, maar plots bedacht ik dat in Vlaardingen nog de miniquiltstentoonstelling was van het gilde! Dus heb ik even gebeld en afgesproken met Henny en Ria dat ik hun op zou halen en dus zijn we samen naar Vlaardingen gegaan, Bep was helaas verhinderd. Nu ik hoef eigenlijk verder niets meer te vertellen de foto's spreken voor zich! Het onderwerp dit jaar was Holland:


P.S. Klik de foto's even aan, echt de moeite waard om ze in het groot te zien!


 


De gastvrouw van de regio was wel heel origineel gekleed, deze japon wordt meestal gedragen in de Hortus Botaniscus te Leiden als daar een speciale dag voor kinderen wordt gehouden!


Verder hingen er ook een hele hoop kleine quilts uit Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en België, sommige hadden als onderwerp winter en de andere bloemen:

 Hier de winterse taferelen!

Daarnaast was er ook "de uitdaging" waar deze dames allemaal een zelfportret  maakten :

  


Al met al een heel geslaagde tentoonstelling die ondanks de regen toch meerdere quiltsters trok voor zowel het quiltcafé als voor de workshops!

Fijne dag!

9 opmerkingen:

Ans zei

Mooie foto's ven een mooie tentoonstelling! Ik ben daar zaterdag de hele dag lopen " Engelen", en als je daar dan zo lang loopt, zie je steeds weer nieuwe aspecten, die je nog niet eerder waren op gevallen.Sommige quiltsters zijn echte kunstenaars!

Yvonne zei

Wat een goede besteding van een regenachtige dag, daar wordt je weer helemaal vrolijk van!

Truus zei

Dank voor de foto's van deze tentoonstelling-ben ik er toch een beetje geweest. Er zijn hele mooie quiltjes bij en zoals die van de narcis vond ik geweldig.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Een mooie tentoonstelling, Lida!
Dat quiltje van de klaprozen in glas en lood lijkt net echt!
Een fijne dag!

Lieve groet,
Gerry

FLR zei

Bedankt voor de foto´s! Wat een prachtige tentoonstelling. Aanklikken is zeker de moeite waard, zo mooi....je blijft kijken!
groetjes
Francisca

Nina Hobbysite zei

Mooie kleine miniquilts.

Aangenaam verpozen met Joke zei

Je hebt heel mooie foto's gemaakt.

Marjan zei

Prachtige foto's van een bijzondere tentoonstelling! Fijn even zo meegenieten!

Hilda de Wit zei

Wat fijn dat je zoveel foto's gemaakt hebt. Het is mooi om te zien en leuk om er toch een beetje "bij" geweest te zijn, want het lukte me helaas niet om zelf te gaan kijken dit jaar. De kleine quiltjes uit allerlei landen met zomer, winter, herfst en lente beelden zijn inspirerend. Hartelijk dank.