vrijdag 24 oktober 2014

Ik heb het geloof ik al eens verteld.....

Maar ik weet het niet zeker, dus ik begin maar bij het begin. Op vrijdag komen wij meestal met zijn vieren bij elkaar om te handwerken, Ria, Henny, Bep en ik, maar vandaag was het maar een bee van twee, want Henny is er een weekje tussenuit met dochter en kleinzoon en Bep heeft flink de griep gekregen van de griepprik, dus dan wordt het wel heel stil! Maar gelukkig kon Ria wel naar mij toekomen en dus waren wij hier samen en zij zette steekjes aan haar laatste creatie en wat voor een!


Een heel unieke quilt, want het is vertaling van een affiche die zij in een museum zag enkele maanden geleden, daar maakte zij een foto van en al die lapjes die zij de afgelopen bee's aan elkaar heeft zitten zetten zijn nu één geheel en zo apart! Helemaal met de hand gemaakt en ook nu wordt deze weer helemaal met de hand doorgepit, het resultaat een beeldschone moderne quilt!
Image result for liubov popova 
Ria stuurde mij nog even deze uitleg:


Van de zomer waren wij bij Museum de Fundatie in Zwolle (een aanrader) Daar was een tentoonstelling van Russische avantgardisten.   Daar hing o.a. een affiche van meubelbekleding

ontworpen door Liubov Popova.( 1898-1924) Het fascineerde mij omdat het zo modern was voor die tijd en ik heb het toen op internet terug gevonden .
 
Bedankt Ria, lief dat je mij deze gegevens nog stuurde en dit wilde delen met de bezoekers van mijn blog!

En ik? Ik ging weer verder met mijn sneeuwman, waar ik gisteren geen steek aan had gezet, maar die vandaag weer een stukje gegroeid is:Valt niet erg op, maar heus heb best aardig wat steekjes gezet, maar misschien dat ik vanmiddag weer wat verder kom, het is best lastig om met blauw op blauw te borduren met dit donkere weer, dus moet nogal eens achteruit borduren!

Fijne dag!

8 opmerkingen:

Guusje, zei

Altijd erg gezellig een bee.ven wat een mooie quilt is het geworden.

Marjan zei

Wat een gezellig clubje op de vrijdagochtend! Jammer dat ze er vandaag niet allemaal bij konden zijn, maar met z'n tweetjes werkt het ook gezellig toch? De quilt van Ria is prachtig en wat heeft ze dat snel gedaan!
Je sneeuwmannetje blauw op blauw borduren in donker weer lijkt me inderdaad heel lastig, maar het wordt wel erg mooi hoor!
Ik hoop dat het snel lichter weer voor je wordt. Heb je een loep in huis? Ook al heb ik die niet altijd nodig om doorheen te krijgen, de lamp brandt hier geregeld zodat ik lekker wit licht heb.
(maar nu ga ik er wel even doorheen kijken, want ik ga nog een paar steekjes van de stitcherie doen ;-)
Groetjes weer

Yvonne zei

Lijkt me een lastig lapje om op te borduren Lida maar wel mooi met die stippen!

Jeanneke zei

Onvoorstelbaar, dat een zó jong iemand zoiets moois heeft ontworpen. Liubov (wat Liefde betekent) Popova is maar 26 jaar oud geworden...
Je stippeltjesstof is mooi. Knap, zoals jij erop borduurt; ik zou er serieus nerveus van worden.
Groetjes,

Jeanneke.

feltfree på Åsly zei

Je hebt een lastig lapje uitgezocht om op te werken.Maar erg mooi

Mirjam zei

Hoi Lida,
Het is echt heel erg gezellig om met een aantal bij elkaar een paar uren te handwerken, gisteravond hadden wij weer onze maandelijkse crea-avond bij mijn zus thuis (volgende keer bij een schoonzusje etc.) en de afgelopen drie woensdagavonden had ik de quiltcursus voor beginners... heerlijk is het, want je inspireert elkaar en kunt lekker even bijkletsen... Ik vind het telkens weer genieten.
Jouw sneeuwman gaat heel mooi worden en de quilt van Ria is echt heel bijzonder...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Liefs,
Mirjam

Gerard zei

Een bee is zelfs met z'n tweetjes prima, beter dan helemaal geen bee!
Onze borduurgroep is terug gevallen tot drie personen! Niet veel, maar het blijft leuk en gezellig!
Mooie quilt van Ria!

Marjan zei

Wat een bijzondere quilt van Ria. Heel erg mooi. Leuk ook met het verhaal er achter. Jouw sneeuwman wordt echt heel leuk met dit sneeuwvlokkenstofje!