donderdag 11 september 2014

Het geluk is met de dommen!

Je kent dat spreekwoord vast wel en zoals gewoonlijk was het weer een waarheid als een koe, wat een geluk had ik gisteren! Vorige week was ik klaar met mijn letters borduren en uit gewoonte stak ik de naald in mijn werk en liet het daar een week zitten... dom!!!!! Vanmorgen haal ik de naald eruit en wat blijkt, deze is gaan roesten! In mijn werk zaten twee kleine roestvlekjes:


Ik dus hopen en menige vriendin op mijn verzoek duimen dat de vlekjes onder de 4 zouden vallen en ja hoor, dat was gelukkig zo!


Maar toen ik al met de 5 bezig was zag ik dat ik een flinke fout had gemaakt, de 4 en ook het begin van de 5 zat een hele steek te laag, dus uithalen!
Dat is gisteren dus gedaan en weer opnieuw de 4 en de 5 gemaakt! En als je nu dacht dat het een heel oude naald was, nee het was een vrij nieuwe die ik had gepakt toen ik aan het lapje begon maar door de warme en dan weer natte dagen van de afgelopen week was hij blijkbaar erg snel gesleten, dat zal mij leren om voortaan de naald keurig in het naaldenmapje op te bergen!


Verder gisteren voor mijn vriendin Ria even haar speldenkussentje opnieuw genaaid, haar naaimachine liet het afweten en dus hebben Ome Jan en ik de klus geklaard:


Ik vind het echt een dotje geworden, niet dat zij om een speldenkussentje zit te springen, zij heeft ook al een aardige verzameling!

Fijne dag!

8 opmerkingen:

kaneeltje zei

Mijn naald zit altijd in mijn werk en ik heb nog nooit (even afkloppen) een roestvlekje behad ! Terwijl ik lang niet iedere dag achter elkaar borduur. Fijn dat het vlekje onder de kruisjes verdween.

Ans zei

Oh wat heb jij geluk gehad met het roestvlekje, ik heb wel eens een borduurwerk weg gedaan met een roestvlek precies in een stukje waar niet geborduurd hoefde te worden.

Monica zei

Leuk dit speldenkussentje, een ook je letters worden mooi, wat een geluk dat je de roestplekjes hebt kunnen wegwerken

Marjan zei

'Rust Roest' maar dat deed deze naald wel heel snel hoor.. wat een geluk dat de plekjes precies onder de vier kwamen!
Groetjes weer

Truus zei

Dat is inderdaad geluk hebben dat deze plekjes onder het borduurwerk komen.Heb er nooit last van en heb geen nieuwe borduurnaalden.Bij het opbergen steek ik de naald altijd aan de zijkant of bovenkant in het borduurwerk-zo kan er niets gebeuren.
Leuk het sterrenspeldenkussen.
groetjes,Truus uit Drenthe

mieke zei

Dat zou inderdaad heel jammer geweest zijn, die roestvlekjes.

De lap en het kussentje zien er heel mooi uit.
grtjs Mieke

Anoniem zei

Dat was een geluk bij een ongeluk.
Ik vind het trouwens een mooi lapje worden!

Lieve groet,
Gerry

AnitaS zei

Mijn duimen heeft dus geholpen. Ziet er prima uit.