maandag 25 augustus 2014

Steekjes en een stuk!

Wat voor stuk, nu eigenlijk iets wat je normaal niet op mijn blog ziet staan, namelijk een stuk boomstam! Wat moet je daar nu mee zul je zeggen, wel ik niks maar een van de dochters bracht een stuk mee of pa er "even"  een bijzet tafel van kon maken! Nu was pa zoals jullie weten al even met wat andere projecten bezig en dus duurde het even voor hij eraan toe kwam, maar kijk eens hoe het is geworden:


Aan de onderkant wieltjes die er verzonken in zijn gezet en aan de bovenkant:


Een mooi glad blad! Je moet weten dat het eerst helemaal scheef liep en het aan een kant meer dan drie centimeter hoger was dan aan de andere kant, maar nu is het af en prima bruikbaar als stoere bijzettafel!

Zo weer een klus geklaard, wat volgt??? Wel de keuken natuurlijk, hij is bezig met de planken  in de kast te verven en als dat af is gaat het sloopwerk beginnen, dus wens mij sterkte ! Het zal de komende weken wel erg stoffig worden in huis!

Maar ik ben ook bezig geweest hoor, kreeg van een hele lieve vriendin een patroontje van een schattig bordurend dametje en daar ben ik aan begonnen! Het zit nu nog vast aan mijn merklapje, maar het kan er nog precies op en  ik weet al waar ik het voor ga gebruiken dus ik hoop het snel af te hebben en dan kan ik jullie laten zien wat ik er mee wil maken!Heb eerst de onderkant helemaal uitgemeten en het paste nog precies op het lapje en laat genoeg ruimte over voor de laatste twee regels en nog een extra randje voor de afwerking!
Zo vandaag nog een klein beetje strijk wegwerken en verder het huis glad maken (Grote poetsbeurten hebben geen enkel nut nu!) en dan mag ik weer verder met mijn steekjes!

Fijne dag!

8 opmerkingen:

Martine zei

Wat heerlijk om zo'n handige vader te hebben.

Trudy Verweij zei

wat een mooi patroontje is dat! Weet je ook waar je vriendin die vandaan heeft?

Bernadette van Gils zei

mooi tafeltje heeft je man ervan gemaakt, daar zal ze blij mee zijn.
succes met borduren
groetjes
Bernadette

Truus zei

Handig hoor zo'n vader die voor je een prachtig bijzet tafeltje maakt.Heb ook nog wel een paar boomstammetjes liggen...(lol)
Succes met je borduurtje en sterkte met het slopen.
groetjes,Truus uit Drenthe
ps met de plantenspuit in de lucht water vernevelen houdt het stof uit de lucht.

Rennie zei

Wat zouden die kids van ons toch moeten zonder die handige pa's

Chris zei

Wat een handigerd is die man van jou toch! Hij heeft er kennelijk ook altijd plezier in.

Rya, Rotterdam zei

Ben ik toch op zoek gegaan naar je "vorige" bordurende dametje. Ja, is inderdaad anders dan deze.
En ik vind ze zo schattig, er straalt zo'n rust van ze uit. En dat is balsem voor mijn onrustige ziel.....
Ik heb een beeldig borduurtje gevonden, zal ik je sturen.
Groet, Rya

feltfree på Åsly zei

heerlijk zo handig te zijn. Maar je dochter heeft dus ook oog voor de dingen. Niet iedereen ziet er bij voorbaat zo'n mooi tafeltje in.