woensdag 12 maart 2014

Onderwerp van vandaag: Partial!

Jeetje wat moet ik daar nu mee, Partial = gedeeltelijk maar ook partijdig! Nu ik bemoei maar niet met politiek, met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur zal ieder daar wel een eigen mening over hebben dus dat partijdige laat ik maar vallen, maar gedeeltelijk dat moet toch lukken!
Ik bedoel ik heb ladingen creaties liggen die gedeeltelijk af zijn, de welbekende ufo's! Neem nu eens deze mooie blokken:

Liggen als tweede op het stapeltje: To do!!! Waarom als tweede, wel deze quilt wil ik eerst afmaken:


Juist die van kleindochter Yfke, die moet ook hoognodig afgemaakt worden en daar hoop ik echt deze week steekjes aan te kunnen doen! Deze twee doe ik wel helemaal verder met de naaimachine!

Is dat alles? Welnee!!! Er liggen nog veel meer tops te wachten om affo's te worden:


Moet nog een maïskolf op worden geappliceerd  en dan alleen nog even quilten, eigenlijk een fluitje van een cent! En deze dan, de Céline:


Wel die gaat in ieder geval in mei mee naar Frankrijk, ben al begonnen met doorpitten maar hij is nog lang niet af, dus die hoop ik daar af te krijgen, nou ja in ieder geval een héél eind op streek!


En mijn hexagonen? Wel die is eigenlijk een stuk donkerder dan hier op de foto en ik heb besloten daar geen beddequiltvan te maken maar een kleed voor buiten op de tuintafel, graag als het kan nog voor het eind van de zomer! Grijns!


Oh en deze dan, die heeft onlangs toch een mooie rand gekregen, wel die ga ik na de Céline onder handen nemen, kan tenslotte niet alles tegelijk!


Oh en deze!!! Die is zo leuk geworden, maar ik moet echt nodig op een stofje uit voor de bies en dan kan ik deze ook eindelijk een affo noemen! Hij is nota bene al voor een groot deel doorgepit!

Deze is bijna klaar, echt waar er moeten nog maar een paar naadjes in de ditch te worden gestikt en dan nog wat blokken met Ome Jan van wat quiltsteekjes worden voorzien en dan alleen nog maar de bies, goed nog wel een paar maartjes maar het schiet echt al op!


Deze, ach ja deze, hier ben ik zo'n twintig jaar geleden aan begonnen en toen heb ik de stof voor de sashings en de achterkant weggeven aan iemand die het harder nodig had en dus is hij blijven liggen, studie en werk kwamen ervoor in de plaats, maar eens !!!


Oh en dan liggen daar gebroederlijk (of zijn quilts vrouwelijk?) gezusterlijk naast elkaar de blokken van mijn Civil War Diary en


mijn Farmers wife ..... ja ik weet het, allemaal prachtige projecten, maar ik was zo van plan de afgelopen winter daar aan te werken, maar het werden dus allemaal borduursteekjes!


Maar ik heb mij echt voorgenomen om nu ijverig aan de slag te gaan met mijn quilts en andere reeds liggende projecten en nee ik begin even niet aan iets nieuws, de sneeuwmannen zullen echt moeten wachten op hun borduursteekjes en ook die gave quilt waar boven zowel het patroon als de lapjes van liggen te verstoffen moeten wachten, ik ga affo's maken!

Fijne dag!

28 opmerkingen:

KijkDaarIs zei

Ik vind het zo heerlijk om te zien dat ook anderen er wel diverse werkjes op na houden !!..;0)
En het zijn wel allemaal leuke Lida...
Gewoon lekker doorgaan dan hier een steekje en dan daar...
Komt het vanzelf goed!!
Hele fijne dag !!...;0)

Ans zei

Oh dan ben ik zo blij dat ik niet de enige ben met zoveel ufo's. Ik mag van mijzelf dit jaar niet meer aan iets nieuws beginnen! maar soms komen er zoveel verleidingen langs.

Corina zei

Wat een goed voornemen, je hebt zulke leuke projecten liggen - die verdienen het wel affo's te worden.

Wilma Kuin zei

Wat heerlijk dat andere er ook wel wat hebben liggen,..
;o)
Mooie werkjes, Lida.
Het is wel fijn om wat liggende dingetjes op te pakken,...

Hoe weet ik dat toch?
:o)

Berna zei

Mooie werken die het verdienen om afgemaakt te worden.
Wie het eerste klaar is met de Celine? Nee dat is flauw. Mijn laatste border is bijna klaar en dan de bies er omheen.
Fijne dag.

Cisca Heiden van der zei

Zoals alle andere quilters ben ook ik blij jouw ufo's te zien. Zo weten we dat niet alleen wij zoveel onaffe quilts hebben liggen. En er zijn zoveel mooie bij, zonde om te laten liggen, maar... er zijn steeds zoveel nieuwe dingen, die weer mooier lijken (lijken!) dan dat wat we al aan het maken zijn.
Zet maar door, hoor, ze zijn allemaal zo mooi!
Knuffel, Cisca

Rennie zei

Oh Lida wat heerlijk voor je. Nog zoveel mooie quilts die op je wachten. Je zult je zeker niet vervelen. De een is nog mooier dan de ander. Ik heb mijn ufo (geheime project) bijna af. Ben met de binding bezig. Ophangbanden en Japanse kwastjes liggen klaar. Dan ga ik ook aan m'n 'partials' denken (of dromen). Moet je je voorstellen als je ze niet meer zou hebben. Ik denk dat we ons kaal zouden voelen.

Inge zei

Moeilijk hè Lida, al die leuke projecten. Ik heb ook stapels van die affe tops, maar dat quilten, zelfs een kleintje blijft liggen.
Fijne dag en je maakt vast een (goede) keuze.

Home and Lifestyle zei

Volgens mij zou ik er zenuwachtig van worden, van al die projecten op een stapel die nog moeten worden afgerond. De sneeuwmannen kunnen inderdaad nog wel blijven liggen, ik hoop in ieder geval dat we geen winter meer krijgen ;-).

Een fijne dag, Lida!

Lieve groet, Ingrid

Sylvia zei

Eigenlijk heb je helemaal geen moeite met het item van vandaag zie ik(LOL).
Ik dacht dat ik erg was, maar valt nu ik bij jou een kijkje mag nemen, alles mee.
Doe rustig aan, want je kunt inderdaad niet alles tegelijk.
(Jammer, eigenlijk!!!).
groetjes Sylvia.

Guusje, zei

Wat heb je veel ufo's liggen en allemaal even mooi. Ik had er vorig jaar ook zoveel en inmiddels zijn ze allemaal bijna af. Veel plezier met afmaken van alles.

Anoniem zei

Succes met het afmaken van je prachtige Ufo's.
Heb er wel enkele liggen/hangen,maar gelukkig niet zoveel.
Succes en geniet van weer een zonnige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Johanna Zweden zei

Lida jij zal je voorlopig niet vervelen wat een schitterend werk allemaal
Succes met het afwerken
Groetjes uit Zweden Joke

Jessie zei

Voorlopig ben je in ieder geval niet werkeloos, ik denk dat elke handwerkster dit helemaal herkent. Veel plezier ermee!

AnitaS zei

Wat een mooie projecten liggen er op je te wachten om tot AFFO te worden verwerkt. Succes.

Anoniem zei

Hallo Lida,
En ik maar denken hoe jullie dat allemaal voor elkaar krijgen om met zoveel quilt-en borduurwerk tegelijk bezig te zijn.
Nu begrijp ik het helemaal. Ha, ha,ha!
Ik moet zeggen dat van de onderste foto de kleuren prachtig zijn, het zijn de kleuren van mijn huis.
Ik wens je heel veel succes en ben benieuwd wanneer we de eerste affo te zien krijgen.
Ufo's en affo's : het lijkt wel ruimtevaart!

Liefs, Gerry

Ineke zei

Komt me allemaal bekend voor. Zag vanmorgen op de markt leuk patroon en wol en dacht nee he............ ik moet nog haken, quilten, borduren, breien, enz. Maar waar kwam ik mee thuis? Je raadt het al....... veel plezier met ufo en affo's. Ik geloof dat ik minstens 300 moet worden...

carina zei

Nou genoeg nog te doen.... Niets meer bijkopen dan :) en zeker niet meer kijken op blogs en winkelsites. Ga je vast niet volhouden en gelijk heb je.

Chris zei

Hahaha, dat woord heeft je dus wel geholpen om alles weer eens door te spitten. Ik weet zeker dat het heel erg herkenbaar is voor heel veel dames!!

marga zei

Je hebt echt nog mooie blokken om iets mooi's van te maken. Vooral die eerste twee plaatjes vind ik geweldig.
Maar schaam je niet hoor want zo zijn er volgens mij meer met een kast waar nog onafgemaakte projekten in liggen.
groeten
Marga

feltfree på Åsly zei

Genoeg te doen dus. Mooi werk om af te maken, maar ja dat laatste stukje. Succes

mieke zei

Ojé, genoeg te doen dus.
Jij hoeft je niet te vervelen.
En dan heb je vermoedelijk nog de nodige borduurwerkjes !?!?!?
De quilts voor de kleinkinderen....die eerst !
Succes, grtjs Mieke

ella zei

Wat een mooie projecten heb je klaar liggen om afgerond te worden. (zie je zo klinkt het al veel positiever) Maar het eerste deel meen ik echt hoor, ik zie uit naar de foto's van de affo's.

Anoniem zei

Heerlijk om te zien dat een ander ook zoveel leuke werkjes heeft liggen. Trekt mij over de streep om aan nog iets nieuws fe beginnen
groetjes, ineke

Carla Lekkerkerker zei

Ach die varkentjes,gewldig. Hoe is hij nu geworden. Groetjes Carla

Gerard zei

Het is een hele geruststelling voor me, dat jij een hele stapel ufo-quilts hebt en ik maar twee. Ik hik er bij die twee al tegen aan en neem mij elke keer weer voor om er verder mee te gaan, maar dan heb ik het verkeerde potlood mee genomen en dan zie ik de lijn niet die ik moet quilten en dan ga ik gauw weer verder met borduren... Ufo's het is me wat.

Marga zei

Heb er nog meer dan jij, erg hé!
Sommige zeggen zolang je er maar lol in hebt en dat heb ik ook best wel maar al die ufo's knagen ook. Plus het is zo zonde als het allemaal niet afkomt want het zijn zulke mooie projecten.
Ooit een tip gehad om in 1 week alleen aan één project te werken. Tot nu toe is mij dat ook niet gelukt. Met het haken en borduren ben ik ook alweer overstag gegaan.
Gelukkig nog niet aan een nieuwe quilt begonnen. Eigenlijk iets opzetten waar iedereen aan mee kan doen, zoiets als van 1 week in de maand is afmaak week. Ach we moeten het toch gewoon zelf doen. Het belangrijkste bij jouw nu is zorgen dat je van die vervelende hoofdpijn afkomt.
Groetjes,
Marga♥

Karen zei

The applique basket blocks are so pretty.