zaterdag 22 februari 2014

Ik verlogen mijn afkomst niet!Nee ik wil hem best met jullie delen hoor! Mijn achternaam is een niet veel voorkomende naam in Nederland en jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar mijn afkomst, maar ik kwam niet erg ver, want voor een verdere terugblik moest ik naar Wezel in Duitsland en daar zijn heel wat dingen gebombardeerd in WO II en dus stopte ik en dacht er heel lang niet meer aan. Jaren later komt er een man aan de balie bij het kantoor waar mijn jongste broer werkte en toen hij van de receptioniste hoorde dat daar ook een Kunkeler werkte, liet hij zijn kaartje achter en de vraag om contact op te nemen i.v.m. de stamboom! Nu gaf mijn broer daar geen fluit om, maar hij gaf het kaartje door aan mij en ik nam wel contact op en daar kreeg ik ineens een hele lading gegevens die al door zijn grootvader ver voor de oorlog waren verzameld!

Nu vragen jullie je natuurlijk af wat dat te maken heeft met handwerken! Wel wat bleek, onze familie komt oorspronkelijk uit Sankt Gallen in Zwitserland en wat zag ik  pas geleden op haar blog?blick-in-die-bibliothek_2Eén van haar leerlingen maakte deze schitterende stoplap genaamd : St.Gallen! Nu ben ik samen met DH al eens in St.Gallen geweest en toen was ik nog niet met het handwerkvirus besmet, dus nu moet ik eigenlijk terug om daar eens lekker te gaan neuzen, want er schijnen daar ruim 30.000 objecten in het Textielmuseum te liggen! Maar voorlopig kan ik aan de slag met dit patroon, want het lag donderdag in de bus toen ik thuiskwam!

Nu moet ik nog wel even opbiechten dat ik nog nooit zelfs maar één stop op een lap heb gemaakt, dus misschien kan ik beter eerst een oefenlap gaan maken! Heb gelukkig genoeg grover materiaal om aan de slag te gaan, dus ik denk dat ik maar eens even ga neuzen op Youtube, er zal vast wel ergens een geschikt filmpje te vinden zijn!

Fijne dag!

6 opmerkingen:

petronella zei

Haha, wat een leuk verhaal Lida! Dus terug naar Zwitserland!?

Gerard zei

Ja, stambomen zijn inspirerende dingen. Zo heb ik een Quakken-lap gemaakt, een foto kan je vinden op mijn weblog:
gerardsfrot.wordpress.com
Maart 2012, titel Quakken-lap
Misschien heb je het al eens gezien...
Te weten waar je afkomst ligt is wel heel leuk.
Stoppen maken is geen moeilijk iets, gewoon doen en heel goed tellen.

Chris zei

Dat is nog eens een leuke reden om naar Zwitserland te gaan! Gewoon een keer doen hoor!

Monica zei

Leuk al die gegevens over jouw stamboom, en een stoplap... die staat bij mij ook nog op een lijstje om te gaan maken (ooit)

Ans zei

Wat een leuk verhaal!

Jeanny zei

Leuk verhaal Lida en het is een prachtige lap met zo'n mooie patroontjes....!