vrijdag 27 december 2013

Soms ......

Soms gaat het anders dan geplanned, je neemt je van alles voor en dan gooit een forse buikgriep roet in het eten! Nee niet ik maar DH werd de dag voor Kerst erdoor getroffen en dus geen uitgebreid diner met een heerlijk dessert en wijnen, maar een sobere maaltijd en een volle vrieskast!
Maar gelukkig was hij wel in staat de eerste kerstdag op de bank door te brengen en terwijl hij zo nu en dan een uiltje knapte vermaakte Mams zich met het bekijken van haar kerstcadeautje:


Dit fotoboek maakte ik voor haar en ze wandelde op deze manier weer door haar eigen huis! Het wordt echter steeds duidelijker dat ze erg vergeetachtig is geworden, niet alleen vertelt zij vele malen hetzelfde verhaal, ook veel dingen die jarenlang in haar huis stonden is zij vergeten.Maar er kwam weer veel boven toen zij het bekeek! Daarna bewonderde zij de onderzetters die ik had gemaakt en zo één wilde zij ook wel, dus i.p.v. een vierde met een sneeuwman te versieren ging ik aan de slag en borduurde voor haar:Juist een vogeltje! Bijna zou ik zeggen; wat anders! En ondanks aangezette peertjes en een zieke DH werd het toch nog een heel gezellige eerste Kerstdag!

Fijne dag!

17 opmerkingen:

Noa Tonnis zei

wat mooi gebaar voor je moeder en zeker komen de verhalen dan vanzelf weer over vroeger

beterschap daar

Anoniem zei


Wat jammer dat DH ziek werd; en dan buikgriep of all things. Als je verkouden bent kun je toch nog genieten van een feestmaaltijd, maar met dit.... Natuurlijk heb je hem en je Mams vertroeteld. Dat fotoboek is een heel liefdevol cadeau voor je Mams en in de toekomst ook voor jezelf. En ik hoop voor jou in een verre toekomst...
Groet, Rya, Rotterdam

Will en Bob zei

Een geweldig cadeau, zo'n fotoboek. Ook ik heb voor mijn moeder foto's van haar huis gemaakt. Toen ze ging verhuizen. Daar heb ik veel met haar naar gekeken, er kwamen dan allerlei herinneringen boven. Ook van ons huis heb ik voor onze kinderen een foto-reportage gemaakt.
Beterschap voor DH.
Groetjes Will

Bed, breakfast en quilts zei

geweldig zo,n cadeau, de wereld is vaak al verwarrend voor ons, moet je je voorstellen dat je een beetje vergeetachtig wordt; heel onoverzichtelijk. Een boek met herinneringen is dan heel fijn, alles bekend. Heel lief van je om dit te maken!

Guusje, zei

Mooi cadeau heb je aan je mam gegeven. En wat een. Opoe onderzetter voor haar gemaakt, beterschap voor je DH.

Martine zei

Goed idee zo'n fotoboek en beterschap.

Home and Lifestyle zei

Wat lief dat je een fotoboek voor je moeder hebt gemaakt. Nu haar geheugen haar wat vaker in de steek laat, helpt het boek haar misschien een beetje de herinneringen boven te houden.

Beterschap voor je man! Lieve groet, Ingrid

Marjan zei

Wat vervelend, die buikgriep... hoop dat het inmiddels beter gaat! Geweldig, het fotoboek van je ouderlijk huis. Een boek vol herinneringen...

wilma oud zei

Wat lief en een goed idee van jou met dat fotoboek voor mams. Ja, het is moeilijk hoor, voor haar en voor jullie. Zo jammer van DH. Ik hoop dat die snel beter wordt. Nog fijne dagen. Groetjes Wilma

Wietskes Quilts zei

Leuk Lida de foto's voor je moeder!!
Daar zal ze van genieten.
En, is manlief weer opgeknapt?
groetjes
Wietske

AnitaS zei

Lief cadeau voor je moeder. Is DH al weer wat beter? Doe je je kerstmaal toch op zondag. Fijne dag.

GRANNY'S HOUSE zei

Lief en mooi cadeau voor je mams.
Hopelijk is je DH weer opgeknapt en kan hij weer lekker eten.

Groetjes
Ines

Trudy zei

Wat een lief kado voor je moeder! En wat fijn dat ze bij jullie kon zijn met kerst...en dan DH ziek....jemig, zijn éérste kerst als DH en dan ziek zijn....zó jammer! Ik hoop dat hij zijn schade met oudjaar in kan halen!
Gezellig uiteinde en goed nieuwjaar gewenst, Trudy

Rennie zei

Wat een mooi cadeau voor je moeder. Is misschien wel een houvast voor haar. Ik hoop dat de griep snel jullie huis uitgaat. Geniet maar van het kleine.

Rian zei

Mooi Lida. Ik heb ook diverse fotoboekjes voor mijn moeder gemaakt, o.a. van "heel vroeger", oude tantes en ooms en zo... heeft ze ook eindeloos in gebladerd.
Je mams zal het vast vaak doorkijken! Al die bekende dingen... Mooi onderzettertje ook.
En beterschap voor DH. Dat heerlijke diner kan toch nog wel, als hij ervan genieten kan :)

Annie Kingma.Bonnema zei

Ondanks alles toch een mooie kerst gehad.
Mooi het foto boek, en ook de onderzetter heb je mooi gemaakt
Groetnis Annie

Willeke zei

Wat een leuke onderzetters!
Goed idee om zo'n boek voor je moeder te maken.
Leuk voor haar, maar ook voor jezelf!

groetjes en beterschap met je DH!