donderdag 5 december 2013

En terwijl de storm voorraast...


Photographer: Rijkswaterstaat

En in Engeland en Schotland al levens te betreuren zijn en velen terugdenken aan die storm van zestig jaar terug die grote delen van Zuid-West Nederland overstroomde, hopen wij dat ons Deltaplan ons zal beschermen en wij onze pakjesavond kunnen vieren en kunnen nagenieten van gedichten en surprises! Maar ook dit bericht op nu.nl:

Ongeveer honderd mensen gaan de dijken in Zeeland controleren. Het waterschap Scheldestromen zet de medewerkers in vanwege de verwachte waterstand van 3,70 meter boven NAP bij Vlissingen. (ANP)

Bij  veel ouderen zal de nachtrust ver te zoeken zijn en  daarom  denk ik vooral aan hen die gespannen afwachten wat de storm deze keer zal brengen.

Maar het aloude Sint lied : Hoort de wind waait door de bomen, is nu wel heel duidelijk van kracht!
Ik wens jullie allemaal een behouden nacht!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoop voor jullie dat het uiteindelijk mee zal vallen.
Maar ondanks dat er hier in Drenthe geen wateroverlast is,toch herinnering ik me de spanning uit 1953 nog heel goed.We woonden toen in Delfzijl en mijn Vader was in Zeeland met zijn schip.Hij heeft toen nog geholpen met het redden van mensen.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Home and Lifestyle zei

Dit haalt bij oudere mensen (nare) herinneringen naar boven van lang geleden, laten we inderdaad hopen dat het water aan de goede kant van de dijken blijft.

Lieve groet, Ingrid

Yvonne zei

Laten we hopen dat er niet al te veel schade zal zijn en dat de storm snel overwaait!

Rennie zei

Dat wens ik jou ook meidje!

feltfree på Åsly zei

Laten we inderdaad hopen dat het water aan de goede kant van de dijken blijft.
Groetjes Frederika