dinsdag 17 december 2013

Een heerlijk weekend!

Vrijdag na de huwelijkssluiting reden we samen met onze vrienden naar Groningen om daar een paar nachtjes te gaan logeren op ons favoriete stekkie:
t Korensant
Zoals altijd werden wij weer gastvrij onthaald en genoten wij weer van het heerlijk bereidde eten en de rust daar! Op zaterdag brachten we een bezoek aan de stad Groningen en gingen daar naar de tentoonstelling van WorldPressfoto, een erg mooie soms ontroerende maar meestal schokkende tentoonstelling over het nieuws van het afgelopen jaar in beeld.

1e prijs

Na deze te hebben bekeken werd het volgende museum het Stripmuseum, waar DH zijn hart ophaalde aan de geweldig leuke cartoons en wat was er een hoop leuks te vinden, niet alleen leuk voor volwassenen maar ook een leuk museum om met kinderen te bezoeken:

'T fantasierijkste museum van Nederland!

Alle striphelden komen tot leven in Het Nederlands Stripmuseum Groningen! Van de stoere Storm tot de malle DirkJan; ze zijn er allemaal.

Fantasierijke stripwereld

Laat je verrassen door de fantasierijke wereld van strips. Ontdek de stripgeschiedenis in Voorlopers, ga op avontuur in de Carrousel of leer zelf strips tekenen.

'Willy Vandersteen Vertelt'

Na het museum en nog genoten te hebben van een lekker kop koffie/chocolademelk in de stad Groningen gingen we naar het huis Verhildersum te Leens:

's Avonds gezellig samen genoten van een heerlijk diner en na een nachtje heerlijk slapen in ons eigen appartement vertrokken wij de volgende dag na het ontbijt naar Bourtange, om daar nog een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt die daar werd gehouden! Natuurlijk waren er de gewone kramen die je op alle markten vind met beelden, ballen en allerlei eetbaars, maar ik vond er ook twee leuke kramen waarvan de dames duidelijk tot het quiltersgilde behoorde:


Zowel de adventsmevrouw links als de meneer rechts zijn voor velen van ons oude bekenden!

Maar dat was niet het enige wat de dames verkochten: schaatsen, kousen, van allerlei leuke dingen en het meeste dus zelfgemaakt!
Helaas had deze mevrouw geen blog, maar ze vertelde wel dat zij uit Delfzijl kwam.

Twee leuke kramen naast elkaar, kijk hieronder eens naar al die leuke sokjes voor in de boom:


Het bezoek aan Bourtange was wat ons betreft een prima afsluiting van een heerlijk weekend!

Vandaag is er weer borduurbee bij de Karperhoeve, ben benieuwd wie er allemaal zullen zijn en wie aan welk moois werkt!

Fijne dag!

13 opmerkingen:

Yvonne zei

Wat een heerlijk mini-huwelijksreis-weekend hebben jullie gehad Lida! Nu maar weer terug naar het ( getrouwde) leven van alle dag, je voelt vast geen verschil of wel? Veel plezier op de Bee!

mieke zei

Zo te zien is het een heel gezellig weekeinde geweest.
En heel veel mooie dingen gezien.
grtjs Mieke

Ans zei

Leuke foto's!

Anoniem zei

Oh heerlijk-allemaal leuke dingen uit mijn provincie!!! En dan helemaal de mevrouw uit Delfzijl-mijn geboorteplaats waar ik 22 jaar gewoond heb.
Dit is een betere huwelijksreis geweest dan wij hadden-bijna ingesneeuwd en ik had bijna 40gr koorts op onze trouwdag--een dag om nooit te vergeten!
Gezellige Bee vandaag
groetjes,Truus uit Drenthe

quilting Jeannet zei

Wat leuk om onverwachts zulke mooie dingen tegen te komen, en Bourtange is een schattig plaatsje he?

marian'ne m zei

Alsnog PROFICIAT, nog vele jaren samen. Mooi om mee te maken in deze mooie stad.

((zwaaii)).. MM

Jessie zei

Je vorige bericht had ik gemist, nog van harte gefeliciteerd met je huwelijk. Jullie hebben er een mooi weekend van gemaakt.
Veel geluk voor de toekomst!

Klaske zei

Zo ben even aan het bijlezen. Wat een leuke kraam! Jullie hebben je wel heerlijk vermaakt, lees ik wel! Fijne dag Lida

conny's quilts zei

Leuk joh, jullie zijn Groningen aardig doorgereisd (mooie provincie vind je niet?) Zomers zijn alle borgen open, misschien moet je dan nog eens terug komen, Leens is van binnen ook leuk om te bezichtigen. Geniet nog lekker na met je nieuwe echtgenoot!

Home and Lifestyle zei

Met zo'n ontspannen start van het huwelijk moet het de komende jaren toch helemaal goed zitten lijkt mij ;-). Fijn dat jullie zo genoten hebben.

Lieve groet, Ingrid

AnitaS zei

Wat een heerlijk mini vakantie hebben jullie gehad.

Auckje van der Leij zei

Lida, lees nu pas je blogje van 15 december! Hartelijk gefeliciteerd! Auckje

petronella zei

Haha, er gaat niets boven GRONINGEN!