donderdag 19 september 2013

Wat te doen??

Wat te doen als je lekker zit te borduren en je hand zegt nee? Wel dan ga je lekker naar je moeder en drinkt samen koffie, daarna ga je gezellig naar het naastgelegen winkelcentrum en bezoekt daar de braderie die er toevallig werd gehouden, Mams koopt allemaal cadeautjes voor kinderen en kleinkinderen en daarna wandel ik met Mams in de rolstoel weer terug naar het huis, daar lopen we nog even de activiteitenzaal in en daar verteld een van de begeleiders dat er 's middags wordt gebreid voor een goed doel en wat denk je?
Mams vindt dat leuk en dus werd ze 's middags opgehaald om te gaan breien! Voor het eerst toont ze weer belangstelling in een bezigheid en ik voel mij alsof de zon de hele dag scheen en dat ondanks de regen!  Ze breien die middag van deze kleine mutsjes en deze brengen dan geld op voor de ouderenzorg! Ben benieuwd hoe het haar is bevallen en of het breien is gelukt, maar ik denk dat als ze eenmaal bezig is het wel zal lukken!

Zelf ben ik geslaagd voor achterkant stof voor de quilt van Yfke en ik vind het wel een geinig lapje:

Het past perfect bij de lapjes die ik al heb en ik heb wat extra genomen zodat ik nog wat andere dingen kan maken!
Maar ik probeer ondanks mijn pijnlijke hand toch wat andere dingen te doen, want het Belgische quiltweekend nadert met rasse schreden en er moet nog een en ander worden gemaakt!

Straks zwemmen en dan moet er echt in huis wordt gewerkt, maar vanmiddag heb ik vast wel tijd om samen met Ome Jan aan de slag te gaan!

Fijne dag!

16 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Jammer dat je nog zo'n last hebt van je hand, hopelijk gaat het snel beter.

Groetjes
Ines

Petra zei

Beterschap met je hand, ik hoop dat je snel met dat leuke lapje aan de slag kunt. Groetjes,
Petra

Ans zei

Een dag met een gouden randje dus, wel jammer dat je hand zo protesteert.

Jessie zei

Fijn om te horen dat je mams er weer zin krijgt, en doe een beetje rustig met je hand dan komt het wel weer goed!

Annelies zei

Luister goed naar je lichaam !

Aangenaam verpozen met Joke zei

Wat fijn dat je moeder weer zin krijgt in een activiteit. Kan me voorstellen dat je daar blij mee bent.

Anoniem zei

Wat een goed gevoel geeft dat,als je merkt dat je Moeder het weer naar haar zin heeft.Nu maar hopen,dat ze haar vaker halen voor activiteiten.
Even een tijdje niks doen met je hand is veel beter voor jou!Daarna kun je weer aan de slag,anders duurt het heel lang voor het over is.
gezellige dag--hier schijnt de zon.
groetjes,Truus uit Drenthe

AnitaS zei

Wat fijn dat je moeder het weer wat naar haar zin gaat krijgen. Kan ook niet anders met zo'n dochter die haar moeder heerlijk verwend. Beterschap met je hand.

Yvonne zei

Ik hoop dat de middag je moeder goed heeft gedaan en ze het naar haar zin heeft gehad. Jij had weer een welbestede dag!

Bed, breakfast en quilts zei

wat goed dat je moeder toch weer gaat breien! Samen met anderen is dit vast heel gezellig. succes met de hand!

Gerard zei

Nooit je hand forceren , dan maar minder steektjes. Gelukkig neemt een naaimachine heel veel werk over, of ga je met de hand quilten?
Wat goed dat je moeder weer belangstelling heeft om iets te doen en samen breien is meestal heel gezellig.

Rian, zei

O wat fijn, Lida. Ik weet precies hoe dit voelt. Alsof er een zorgenpak van je afvalt en je weer blij kan zijn. Ze gaat weer om zich heen kijken en zal vast ook door het contact met de anderen uit haar 'putje' klauteren. En er is een leuk doel om voor te breien.
Je lapje is ook een vrolijke aankoop :-)

Chris zei

Hè wat fijn dat je moeder mee wilde doen met dat breien. Wat verschrikkelijk leuk, dat mutsje!! Daar wordt je vrolijk van.

Home and Lifestyle zei

Dat is een goed teken, misschien wil je moeder nu wel vaker aan een activiteit meedoen. Sterkte met je hand, ik hoop dat het spoedig herstelt.

Lieve groet, Ingrid

feltfree på Åsly zei

Vervelend dat je hand nog opspeeld. Maar erg fijn dat je moeder een oppepper heeft gekregen van de activiteit breien. Of ze het nu voor elkaar kreeg of niet. Ze had er tenminste zin.
Groetjes Frederika

Anoniem zei


Een dot van een lap met al dat roze erin. Enig voor kindjes.
Knap van je Mams dat ze toch aan een activiteit gaat deelnemen; wat een veerkracht op zo'n hoge leeftijd. Jij hebt vast een aardje naar je Moertje.
Beterschap met je hand (en je mind - ben je al een beetje over de schrik heen??).Groet, Rya