zondag 15 september 2013

Hoi meiden en mannen,

Helaas ben veel later dan anders, maar heb dan ook gisteren heel wat voor mijn kiezen gekregen!  Bij het terugrijden naar huis na een bezoekje aan Mams zaterdagochtend, heb ik een aanrijding gehad!
Vanachter een geparkeerd bestelwagentje schoot een scootmobiel plots de weg op om over te steken op een zebrapad! De dame reed met hoge snelheid de weg op zonder te stoppen en ik kon haar door de geparkeerde auto niet zien aankomen, gevolg een forse botsing!


Ikzelf alleen schade aan de auto, maar de mevrouw vloog met zitting en al van de scootmobiel en kwam op de straat terecht, gevolg een gebroken been en voor de zekerheid is zij naar Rotterdam vervoerd om te zien of zij niets aan haar hoofd mankeert en of er ook gebroken ribben zijn, ik reed gelukkig niet hard (30km) maar zij wel, maar ja als automobilist wordt ik waarschijnlijk wel aansprakelijk gemaakt voor de schade! Veel ouderen die op scootmobiels rijden, gaan veel te hard, ze hebben geen ervaring met geautomatiseerde voertuigen en geen benul hoe hard ze wel gaan en denken vaak nog als voetgangers, terwijl ze eigenlijk een soort brommers zijn die gebruik maken van de stoep en andere voetgangerspaden. Ik weet dat het mij zoals de agent het zei, niet verwijtbaar is, maar jullie snappen het zeker wel dat de schrik er goed inzit en ik merk dat mijn hand door de klap ook een flinke opduvel heeft gehad, ik zal het de komende dagen dus ook kalmer aan moeten doen en ik hoop wel morgen vervangend vervoer te krijgen, want ja Mams wil natuurlijk wel graag dat ik langs kom met haar spulletjes en gezellig koffie drink met haar!
Ik krijg vandaag gezellig visite en ben dan ook van plan alles even lekker weg te schuiven en te genieten van de kleine meid die gezellig bij Oma en Opa komt eten en DP kookt, dus ik heb een lekker makkelijk dagje!

Fijne dag!

39 opmerkingen:

Tilly zei

Wat een nare gebeurtenis, je kan er niets aan doen,maar het is wel heel vervelend.Sterkte met de afwikkeling.
toch een fijne zondag toegewenst. groetjes

Home and Lifestyle zei

Een hele nare ervaring, ik weet er alles van al was het bij mij met een vrachtwagen in plaats van met een scootmobiel. Ouderen en vervoer, het is heel logisch dat zij ook behoefte hebben aan onafhankelijkheid maar het is lang niet altijd verantwoord. Je lichaam kan de komende dagen best pijnlijker aan gaan voelen, meestal komt dat na enkele dagen pas volledig tot uiting. Uiteraard hoop ik dat de betreffende dame weer helemaal zal herstellen, want al was het haar fout, dit heeft ze natuurlijk ook niet gewild.

Veel sterkte Lida, wat een schrik.

Lieve groet, Ingrid

Saskia Smit zei

He bah. De schrik kan zo lang in je lijf blijven ziten. Sterkte.

Wilma Kuin zei

Oh bah!!! Wat zal je geschrokken zijn!! Inderdaad wordt je wel aansprakelijk gesteld ondanks dat het je fout niet is.
mijn oudste kind heeft dit gehad met een fietser,... ze schrik zat er wel behoorlijk in bij haar en deuken in mijn autootje,.. ach dat is maar blik zeg ik altijd,..

Ellie zei

Wat een nare gebeurtenis!
Hopelijk wordt het snel verplicht eerst lessen te volgen voordat men op zo'n scootmobiel mag. Ze hebben geen voorrang op een zebrapad. Sterkte hiermee!
Groetjes, Ellie.

feltfree på Åsly zei

Wat een naar avontuur. Tja soms kun je jezelf afvragen of ze geen scooterrijbewijs moeten halen.
Jij sterkte en beterschap met je hand.
Frederika

Berna zei

Tjonge dat is schrikken geweest! Nu maar hopen dat de mevrouw er niks aan overhoudt en de schade voor jou meevalt.

inge zei

he, da's even schrikken! ik weet niet of het in nl ook zo is, maar bij ons moeten dergelijke vervoermiddelen ook een eigen verzekering afsluiten

petronille zei

Zo, schrikken zeg!

Gerard zei

Afschuwelijk schrikken is dat! Het is helemaal niet goed dat jij voor een fout van een ander verantwoordelijk wordt gesteld. Heel veel sterkte!

AnitaS zei

Ik hoop dat je weer over de schrik heen bet. Ook al kan je er niets aan doen, het blijft toch een nare ervaring.

foekie's fashion zei

Jeetje Lida dat is schrikken he. Ja die oudjes hebben daar geen weet van, ze zijn soms echt heel gevaarlijk bezig. Zet het vandaag maar ff van je af met de gezelligheid. Groetjes van Joke

Elly zei

Oh wat zal je geschrokken zijn en dan al doe toestanden er omheen. Gelukkig kan jij er niets aan doen maar al met al toch een hele vervelend ervaring.
Doe rustig aan met je hand. Sterkte

Rennie zei

Potjandriedrommeltjes zeggen ze dan. Dat is schrikken en die schrik zal er voorlopig nog wel even in blijven zitten. Ik heb ook zo'n ervaring. Al is het jou niet te verwijten, je maakt het emotioneel wel mee. Kijk die auto dat is maar materie daar komt wel een oplossing voor, maar wat jij en die mevrouw gevoeld hebben moet wel een plekje krijgen. Het is te hopen dat mevrouw de volgende keer beter oplet. Je mag natuurlijk niet generaliseren, maar je hebt wel gelijk. Als ik hier om me heen kijk, zijn er maar weinig ouderen die zo'n ding echt onder controle hebben. Over verkeersinzicht nog maar niet te spreken. Praat over de gebeurtenis zoveel je kunt en wilt of schrijf het van je af. Sterkte!

Jonneke zei

Tjonge, dat is schrikken!
Ik hoop dat je hand weer snel beter is!
Groetjes, Jonneke

mieke zei

Jeetje, een vervelende situatie.
Ik hoop voor je dat de nasleep meevalt.
grtjs Mieke

Chris zei

Hè, wat is dat nou weer vervelend joh. Wat zal je geschrokken zijn. Zoiets gebeurt in een fractie van een seconde. Hoe reageerde de dame zelf? Was ze wel aanspreekbaar. Ik hoop van harte dat het op een prettige manier afgehandeld wordt allemaal. Sterkte hoor meid!

Wietskes Quilts zei

Maar heel rustig aan de komende dagen!!!
lekker een beetje rondom je huis blijven rommelen.
sterkte!
groetjes
Wietske

Auckje van der Leij zei

Gut Lida, bij jou is het 'never a dull moment'! Je maakt elke dag wel weer iets mee! Wat een rustig leventje leid ik dan. Wat zal je geschrokken zijn! Nu maar hopen dat jij geen whiplash heb en dat die mevrouw helemaal opknapt. Het blijft toch een hele nare ervaring. Auckje

Heleni zei

Oh wat vervelend Lida. Ik hoop dat het goed komt met die mevrouw maar ook met jou. Sterkte.

GRANNY'S HOUSE zei

Dat is schrikken, ik heb het ook een keer meegemaakt en de schrik zat er toen ook een hele poos in.
Sterkte meisje en probeer het van je af te zetten, makkelijker gezegd dan gedaan.

Knuf Ines

Ineke Hulzebos zei

Wat een nare gebeurtenis, hopelijk kom je snel over de schrik.
Sterkte

Jessie zei

Dat is schrikken, bij ons is al heel lang een discussie over het rijden met een scootmobiel. Het is maar de vraag of ze ook de verkeersregels kennen en handhaven. Veel sterkte, ook voor het andere slachtoffer.

Sonja- Sezoentje zei

Oh jeetje Lida, dat zal echt wel schrikken zijn , je gaat hier de weerslag nog wel van voelen vrees ik.
En tja, de zwakke weggebruiker, soms is krijg je zo gevaarlijke situaties :(
Dikke knuffel, Sonja

Yvonne zei

Joh Lida, de schrik schiet me in de benen bij je verhaal. Wat zal jij geschrokken zijn. Zo maar uit het niets iemand voor je auto krijgen die je niet kunt ontwijken. Hopelijk niet al te ernstige verwondingen voor het slachtoffer en ik hoop dat jij het een beetje van je af kan zetten. Is vandaag vast gelukt met de gezellige visite. Sterkte met verwerken en ik hoop dat je hand snel weer over is.

Anoniem zei

Bekijk het ook eens van de kant van die mevrouw misschien reed ze helemaal niet te hard maar door de schrik reageer je soms zo.
Hoe zou jij het vinden om niet mobiel te zijn de ouderen krijgen toch al genoeg te verduren.

Gr Anja.

Janny de Roo zei

Dat is niet niks meid en dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten...! Koppie erbij houden hoor en ik hoop, ook voor jou, dat de dame er geen al te erge letsel aan over houdt, je blijft er anders wel heel erg mee bezig....! Sterkte Lida.

Annie Kingma.Bonnema zei

Wat een schrik, daar moet je echt van bij komen.
Lekker rustig aan doen en en niet piekeren hoor.
Sterkte er mee
Groetnis Annie

Annie Kingma.Bonnema zei

Wat een schrik, daar moet je echt van bij komen.
Lekker rustig aan doen en en niet piekeren hoor.
Sterkte er mee
Groetnis Annie

Annelies zei

Niet leuk als je dit overkomt. Doe het even rustig aan !

Judith zei

Jaren geleden hadik een soort gelijk ongeluk. Ook zo'n jonge meid die dacht nog wel even over te kunnen steken. Je hebt gelijk, als automobilist ben je altijd de schuldige partij. Gelukkig is het met een sisser (nou ja, gebroken been) afgelopen. Ook super vervelend voor jou dit hoor.

Evelyne zei

Poeh, wat een schrik zeg!
Ik hoop dat je hand snel hersteld want ik zag dat je plannen had om je quilts te dubbelen.
Sterkte Lida en denk aan jezelf en doe het rustig aan.

Lieve groetjes, Evelyne

Irene zei

Naar mijn ervaring denken scootmobielrijders vaak dat zij altijd voorang hebben.
Toen mijn moeder nog leefde ( zij woonde in een bejaardeflat ), hoorde ik vaak ook van medebewoners dat anderen maar uit moesten kijken als zij eraan kwamen. Mijn moeder had express een langzame uitgekozen.
Ik hoop maar dat het goed voor he afloopt, met aansprakelijkeid en zo. En doe verder maar even rustig aan, voor zover mogelijk.

Groetjes, Irene

Anoniem zei

Tjemig, dat is wel schrikken. Wie er ook goed of fout is, zo'n ongeval blijft je lang bij. Ik hoop wel dat je nog gewoon durft te rijden. Heel veel sterkte met alles. Groetjes Wilma

josé zei

Heel veel sterkte.Ik hoop dat alles goed afloopt.

Nu rustig aan doen. En je hand flink rust geven.


Groetjes

KijkDaarIs zei

Jeetje wat een nare gebeurtenis!!..voor allebei....hopelijk komt het allemaal goed..de schrik zal ernog wel even in blijven zitten...Het is altijd opletten net als nu met de schoolgaande kids transport fietsen heel leuk maar zo gevaarlijk zware tas voorop en maar slingeren...bah maar niet te veel over nadenken!!!
Heb even niet bij je kunnen lezen maar er is wel veel gebeurd zeg!!!
Gaat het goed met je moeder?? kan ze een beetje wennen??
Fijne dag en doe voorzichtig!!

Willeke zei

Joh, dat is schrikken zeg!
Als de agent zegt dat jou niks te verwijten is dan kun je daar volgens mij ook gerust op zijn.
Dat hoofd van die dame was duidelijk ook niet goed bij want anders was ze netjes over de stoep naar de zebra gescoot en was daar goed zichtbaar overgestoken.
Sterkte Meis!

lia zei

Heel vervelend doe maar een beetje rustig aan. Beterschap.
Groetjes Lia

katrien zei

Oei,dit is even schrikken.Hoop dat alles in orde komt.