zaterdag 3 augustus 2013

Nog maar even!

Nog maar even en dan zal mijn ouderlijk huis worden leeg geruimd, het bericht is binnen: Er is een kamer voor Mams in het door haar uitgekozen bejaardenhuis! Gisteren ging ik naar haar toe om gezellig koffie te drinken en samen de lunch te gebruiken nadat ik naar de tandarts was geweest (moet nog een keer terug!).
Ik had mijn fototoestel meegenomen omdat ik een fotoboek wil maken van het huis voor Mam om later nog eens terug te kunnen kijken en de vorige keer heb ik de voorkant niet gefotografeerd omdat het regende en gisteren lag het te blakeren in de zon:Waarschijnlijk de laatste keer dat zij en ik kunnen genieten van de bloemen in de tuin (het onkruid even niet meegerekend!), vooral de schitterende Hortensia in de voortuin is ons beider favoriet! Ik denk dat als zijzelf verhuisd is, ik er een paar mooie boeketten afknip!

Zelf zat ze lekker op haar gemak op de bank, de lamellen dicht zodat het lekker koel was in huis, maar toch zo warm dat zij nu eens geen koude handen had!

DP kwam 's middag ook naar haar toe, hij ging het onkruid in de achtertuin te lijf met speciaal ecologisch verantwoord gif, doordat er nu vrijwel niemand meer loopt groeit het tussen de stenen uit.

Ik had mijn pop meegenomen, die had ik die morgen tijdens onze Tildaclub deze keer bij Henny thuis af gemaakt, ze houdt nu een hartjesslinger vast en ook haar vleugels zitten (provisorisch) vast. Nu alleen nog een draadje maken om haar op te kunnen hangen!


De komende weken zullen heel drukke worden, eerst maandag de nieuwe kamer gaan bekijken met Mams en een van mijn broers, dan Mams spullen overbrengen, kleding uitzoeken en labelen en dan het huis verder uitruimen en dat wordt echt een enorme klus, want Mams was een echte verzamelaar en dus is het een overvol huis na 57 jaar! Maar gelukkig heb ik nog meer broers en al zijn ze bijna zestig of al ver in de zestig, als we allemaal een steentje bijdragen zal het toch redelijk snel geklaard zijn.
Voor mij betekent het dat ik mijn energie goed zal moeten verdelen en dus misschien niet elke dag een logje kan schrijven, maar jullie zullen dat vast wel begrijpen!

Fijne dag!

39 opmerkingen:

Noa zei

Dat wordt idd een hele klus,maar dat jemoedernog zolang er heeft kunnen wonen is natuurlijk harstikke fijn,en het is een geruststelling dat ze nu een mooie kamer krijgt en op haar wordt gelet, succes met opruimen en doe rustig een

petronille zei

Succes met het verhuizen en vooral met het opruimen! Groeten aan je moeder. Ik hoop dat ze snel zal wennen.

Nellie zei

heel veel succes met het verhuizen fijn dat ze een mooie kamer krijgt maar zal wel moeten wennen .
En doe maar lekker rustig aan je pop ziet er zo leuk uit
Groetjes Nellie

quilting Jeannet zei

Rustig aan Lida, dan breekt het lijntje niet. Had je mijn mailtje nog gehad? Ik had namelijk twee mailadressen van je.

Atelier Hartendief zei

Sterkte Lida, het is een hele klus en er komen veel herinneringen boven. Wij hebben net vorige maand het huis van mijn schoonouders leeggehaald. Liefs Marijke

Jessie zei

Het zal een hele klus worden met de nodige emoties. Heel veel sterkte en geniet van je mams, fijn dat ze al zolang in jullie midden is.

Martine zei

Sterkte. Alles uitzoeken dat wil je toch de tijd voor nemen. Geluk dat je nog broers hebt.

Martine zei

Sterkte. Alles uitzoeken dat wil je toch de tijd voor nemen. Geluk dat je nog broers hebt.

Cisca zei

Fijn dat er nog een kamer is voor haar. Volgens de laatste berichten zal dat steeds moeilijker worden.
Het zal vast veel emoties geven om een huis met al die herinneringen leeg te maken, maar fijn dat je meerdere broers hebt. Hopen dat het niet weer zo warm wordt.
Sterkte voor je moeder en jullie, wat zal het vreemd zijn voor haar om ergens anders te wonen!

Knuffel, Cisca

Ans zei

Dat wordt niet alleen een drukke tijd maar ook een emotionele tijd. Alle herinneringen die door je handen gaan. Heel veel sterkte!

Sis Voorn zei

Sterkte met de klus !
Wij hebben het huis van mijn moeder 3 jaar geleden gedaan... opeens riep ze woedend uit : Waarom heeft een mens 30 bloemenvaasen ?!
Tja...... ;)

Jeanny zei

Sterkte met deze berg werk. Gelukkig kunnen jullie
dit samen in overleg doen. En je kunt met je Mams nog herinneringen ophalen!!!

Berna zei

Dat worden drukke tijden. Wat vindt je moeder van de verhuizing? Je pop is leuk geworden. Succes met ruimen.

Bizzy Martine zei

Veel plezier met het uitzoeken!!!!
Wie weet wat een leuke herinneringen komen jullie tegen.
Succes met de verhuis.
Grtjs, Martine

Gerda Hartman zei

Altijd echt een periode afsluiten als het ouderlijk huis er niet meer is. Sterkte met alles en ik hoop dat je moeder het naar haar zin gaat krijgen en nog een poosje bij je mag blijven.

Wilma Kuin zei

Dat worden inderdaad drukke tijden,...
Altijd weer moeilijk voor ze om te verhuizen,.. hier nog geen kamer voor mams. Wel haar kamer hier waar het wonderbaarlijk goed gaat met ons oude mensje,..

M Verheij zei

Lida, heel veel succes met de verhuizing en wie weet kom je nog leuke dingen tegen.
Hopelijk mag je moeder nog lang genieten van haar nieuwe kamer.
Maaike

Wietskes Quilts zei

Hopen dat alles goed gaat en alles een plekje krijgt. Wat ook dit is weer een afscheid van iets dat niet meer terugkomt.
Best moeilijk hoor, al die stappen die dan weer gezet moeten worden. daar moet je echt tijd voor nemen....
Succes en ik wens jou en je broers er sterkte mee
Wietske

feltfree på Åsly zei

Wat een geweldig idee om dat fotoboek te maken.
Je krijgt dus emotionele dagen de komende tijd.Sterkte en succes.
Frederika

Gerard zei

Het huis leegruimen gaat eigenlijk wel vlot, normaal gesproken, maar het uitzoeken wat mee gaat en wat anderen willen hebben en dat soort dingen kost erg veel tijd. Heel veel sterkte ermee. Je engel is prachtig en leuk!

Anoniem zei

Lieve Lida,
Straks kom je tot de ontdekking dat er 57 jaar "verzameld" is en wat nog erger aan alles plakt een herinnering dus....gaat de volgende generatie verder met verzamelen(?) Persoonlijk vond ik het erg moeilijk om mijn (ons) ouderlijk huis te ontruimen. Er kwamen o.a. stapels Ariadnes en breiboeken te voorschijn om nog maar te zwijgen van de brei- en haakpennen. Ik wens je heel veel sterkte en dosering van je energie.
Grtjs Jeanny (zonder)

Ineke Hulzebos zei

Ik wens jullie heel veel sterkte met het uitzoeken en verhuizen, zal best heel emotioneel zijn!
Groetjes, Ineke

Guusje, zei

Wat fijn dat je mam een kamer krijgt waar ze graag heen wil. Het uitzoeken en opruimen zal zeker nog een hele klus worden dat weet ik uit ervaring. Heel veel succes ermee. Je pop is erg mooi geworden.

Ineke B zei

Sterkte met het opruimen en verhuizen, er kleeft overal emotionele waarde aan. Neem rustig de tijd, heb je nodig.

Heel goed idee van je om een fotoboek te maken, voor je moeder en ook voor julie!

Liefs, Ineke

Mascha zei

Heel veel succes met de verhuizing. Zal best moeilijk worden om afscheid te nemen van het ouderlijk huis.
Groetjes, Mascha

Saskia Smit zei

Sterkte. Dit zijn best emotionele klussen.

Rian, zei

Ha Lida,
Het zat er best al een poosje aan te komen, maar als het dan zover is voelt het soms toch nog als 'onverwachts' en moet er in betrekkelijk korte tijd heel veel gebeuren.
Een hele gebeurtenis, zowel voor je mams als voor jou en 'de jongens'. Wel fijn dat je ze hebt, de broers, en dat jullie met zijn allen gaan beslissen wat er met alles gaat gebeuren. Je hebt allemaal je eigen herinneringen aan het huis waar je opgroeide.
Heel veel sterkte met jullie 'reis-door-de-tijd', en die logjes... dat begrijpen we best.
Dagdag

els b zei

Bereid je voor op een af entoe best emotionele klus! Ook voor je mams zal het moeilijk zijn. Je kunt met je verstand een heleboel vinden maar onderschat je gevoel niet. En luister naar je lichaam hoor! Ik hoop dat je mams snel went aan haar nieuwe plekje.

Ria van Kasteel zei

Ik wens je veel sterkte de komende weken, er zullen veel emoties vrij komen die je moet verwerken. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen.

Lieve groeten van Ria ;0))

Sonja- Sezoentje zei

Veel succes lieverd, een hele klus. Zelf heb ik dit de afgelopen weken ook gedaan, mijn ouders verhuisden naar een flatje. Er komt een heel leven aan je voorbij maar ook met heel veel mooie momenten!
Liefs, Sonja

Yvonne zei

Wat een verandering zal dat zijn voor je mams om na zoveel jaar te verhuizen maar ook een zorg minder voor jullie. Ik hoop dat ze het heel gezellig gaat hebben in het bejaardehuis en snel haar draai kan vinden. Jullie veel succes met het leegruimen van het ouderlijk huis.

wilma oud zei

Wat is de engel mooi geworden.
Ja, je ouderlijk huis uitdunnen. Dat is een hele emotionele zaakj voor jullie en ook voor je moeder. Heel veel sterkte hiermee en fijn dat ze goed terecht komt.

Willy zei

Mooi idee van het fotoboek. Veel sterkte met alle zaken die gedaan moeten worden. Bloggen komt wel weer. Groetjes,

Kiekplaotiesenzo zei

een bijzondere tijd breekt aan, zowel voor jou als voor je moeder, je ouderlijk huis!!!! ik kom nog vaak voor de mijne langs en altijd gaan mijn gedachten even terug......

marijna zei

Dat is een hele stap voor je mams Lida! Ook voor jullie. Een huis van een verzamel iemand leeg halen.. Zou hier ook een klus worden. Sterkte met de hele operatie.

Chris zei

Dat is een hele overgang Lida, voor je moeder maar ook voor jou. Na al die jaren een andere woning. Fijn dat er een plek voor haar is en ik hoop van harte dat ze zich daar snel thuis zal voelen.
Ja, voor jullie wordt dat een druk tijdje! Sterkte er mee joh!

josé zei

Heel veel sterkte Lida voor jullie allebei. Zal wennen worden. Maar wie weet vind ze het er snel geweldig.

Groetjes José

inge zei

het wordt wennen voor jullie allemaal, maar ook een periode om herinneringen op te halen, omdat je allerlei zaken zal tegenkomen die je misschien 'vergeten' bent bij het leegruimen

Anita zei

Dat zal toch een moeilijke tijd zijn, afscheid nemen van toch veel dierbare dingen. Maar fijn dat je moeder een plekje krijgt, komt ze weer onder de mensen.
Heel veel sterkte en succes voor jullie,