woensdag 14 augustus 2013

Hele klus!

Gisteren is mamma verhuist naar het bejaardenhuis en dat was dus echt een hele klus, maar het moeilijkste was het feit dat zij helemaal de kluts kwijt was, niet meer wist dat zij zelf dit wilde en zelf ervoor getekend had, dit ondanks dat wij allerlei andere opties om thuis te kunnen blijven wonen hadden aangeboden!
Nu ze zal er wel wennen en het zal een stuk gezelliger zijn met veel mensen van haar eigen leeftijd en aanspraak, maar moeilijk was het wel.Gisteren dus helemaal geen energie om nog een naald vast te houden, mijn DD en DSIL logeren ook hier en hebben geholpen met het sjouwwerk en nu blijft mijn DD nog een paar dagen logeren, gezellig! Maandagmiddag hebben we samen in de zon nog steekjes gezet, zij aan haar prachtige borduurwerk voor mij:


en ik werkte verder aan een blokje van de Dear Jane:


Vandaag voor de verandering weer naar de tandarts en dan door naar ons ouderlijk huis samen met mijn broer, ik om een was op te hangen en nog eens alles na te lopen om te kijken wat er naar Mamma toe moet en hij om de sloten te veranderen, er zijn veel te veel sleutels in omloop geweest!

Fijne dag!

29 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Succes met je mams, het komt wel weer goed. heeft even tijd nodig.
mooi borduurwerk, maar zo moeilijk!!!
groetjes
Wietske

Saskia Smit zei

Sterkte de komende weken.

Jasmijn zei

Heel veel sterkte met alles want dit valt niet mee!
Lieve groetjes van ons allemaal

Anoniem zei

Ach toch, echt oude mensen zijn zo kwetsbaar en zodra iets buiten de gewone routine valt of te druk is, raken ze in de war. En dat doet zeer als het om je Mams gaat. Hoop voor je dat ze snel went en het naar haar zin zal hebben. Hou je goed.
Groet, Rya

Judith zei

Ach wat verdrietig! Nu maar hopen dat ze snel opknapt en genieten kan van haar nieuwe woonomgeving! Wat leuk om samen met je dochter te handwerken!

Ans zei

Moeilijk weer lida, om je moeder zo in de war te zien. Het is ook niet niks voor haar om haar vertrouwde plekje te moeten verlaten. Ik hoop voor haar en jullie dat zij gauw zal wennen.Wat leuk dat je dochter ook zo mooi kan borduren, dat moet je koesteren. Onze meiden zijn niet verder gekomen dan heel veel mopperen op de handwerklessen die toen nog op school gegeven werden. Sterkte met alles!

Gerda Hartman zei

Je kent het spreekwoord, oude bomen verplanten ............ Hoop dat je moeder snel kan wennen. Zal voor jullie ook een hele rust zijn als ze het naar haar zin heeft. Geniet lekker van je dochter en sterkte bij de tandarts.

marga zei

Och ik hoop dat jou Mam zich prettig gaat voelen op haar nieuwe stekje.
Groeten
Marga

GRANNY'S HOUSE zei

Verhuizen is voor oudere altijd erg moeilijk, masr hopelijk zal ze snel wennen.

Sterkte meis!

carina zei

Ja sneu is dat. Hoop voor jullie en haar dat ze snel gewend is. En succes met het huis verder opruimen

Yvonne zei

Hopelijk vindt je moeder snel haar plekje en keert de rust weer terug in haar hoofd, valt ook niet mee om te verhuizen en alles achter te laten. Je dochter is al net zo'n talent als jij. Prachtig borduurwerk!

Heleni zei

Achja, het is niet niks om te moeten verhuizen op haar leeftijd. Ik hoop dat ze veel gezellige mensen om zich heen krijgt.
Wat leuk om met je dochter te handwerken. Ik heb geen dochter ook nooit gemist maar handwerken zou ik wel met een dochter willen doen.......

Marjan zei

Oei, dat is heftig om mee te maken met je moeder, Lida! Veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat ze het toch spoedig naar haar zin zal krijgen.
Prachtige borduurwerken, zowel van jou als van je dochter!

Trudy zei

Wat een pràchtig borduurwerk is je DD aan het maken!
Heel veel sterkte met je moeder. Komt vàst goed als ze eenmaal gewend is en merkt dat het véél gezelliger is in een tehuis dan alleen wonen.
groetjes, Trudy

Mascha zei

Ik hoop dat je moeder snel kan wennen aan haar nieuwe omgeving.
Groetjes, Mascha

Jessie zei

Wat sneu voor haar, maar het is ook een grote verandering voor haar. Alles is nieuw en voor haar gedaan en ingeruimd, zal even wennen zijn. Veel sterkte, het komt wel goed!

Conny's-blog zei

Wat een moeilijke dag met je mams toch. Maar ze moet er toch even wennen voor het goed komt. Maar wat een mooi borduurwerk zeg en die van jou gaat zo snel............liefs.Conny

Marga (MarPie) zei

Hopelijk went ze er snel aan.
Veel plezier met DD.

Groetjes,
Marga♥

Sonja- Sezoentje zei

Hopelijk went je mam heel snel aan haar nieuwe omgeving, het heeft vaak een hele impact. Veel sterkte met alles, knuffel, Sonja

feltfree på Åsly zei

Best moeilijk dus. Heerlijk dat je DD nog even blijft. Het is toch gezellig om samen even een paar steekjes te prikken in de tuin.
Succes met alles Frederika

Janny de Roo zei

Erg droevig voor beide partijen, maar soms kun je er gewoon niet omheen. Ik hoop voor jullie allen dat je moeder snel gaat wennen aan de nieuwe situatie. Meestal is het zo, dat wanneer ze in de gaten krijgen, dat het veel gezelliger voor hun is, dat ook wel voor elkaar komt. Maar toegeven is vaak iets anders. Sterkte !

Home and Lifestyle zei

Op haar leeftijd is dit nog een hele stap, vooral als je je niet overal meer zo bewust van bent. Dan kan het heel verwarrend zijn. Maar op haar nieuwe stek zal ze zich vast snel thuis (en misschien minder eenzaam) voelen.

Lieve groet, Ingrid

Chris zei

Natuurlijk had je geen zin in naald en draad. Het is ook niet niks, ook voor jou niet. Zó lang heeft je moeder daar gewoond. Het was ook jouw ouderlijk huis en dat houdt nu ook op.
Ik hoop van harte dat ze zich snel thuis en op haar gemak gaat voelen en dat ze fijne mensen om zich heen krijgt.
Sterkte hoor Lida en een knuf van mij.

Rian, zei

Zó herkenbaar, Lida. En zó naar, zowel voor haar als voor jullie. Maar je zal zien, als ze eenmaal aan het nieuwe ritme gewend is komt ze weer helemaal 'bij', hoor. Zélfs mijn ouders zijn gewend aan "de zorg", en dat wil heel wat zeggen voor zulke doe-het-zelvers als zij waren.
Sterkte met alles nog, en geniet van je DD om je heen en het samen handwerken. heerlijk!
Groetjes,

mieke zei

Succes met en voor je moeder.
Het zal even wennen zijn, maar daarna voelt ze zich daar goed.
Zelf oplossingen bieden voor een thuissituatie, zou op den duur veel te zwaar worden voor iedereen.
Gezellig samen met DDnog wat steekjes zetten.
grtjs Mieke

Ria van Kasteel zei

Dit zijn hele zware klussen, nu maar hopen dat ze snel haar draai vind.

Heel veel sterkte.
Lieve groeten van Ria ;0))

Ineke Hulzebos zei

Sterkte Lida, ook dit hebben wij mee gemaakt met ons mam, komt wel weer goed, zodra ze tussen haar vertrouwde spulletjes zit.
Sterkte, Ineke

Antje uit Urk zei

Sterkte ermee Lida! Het komt vast goed!
Lieve groet,

marijna zei

Ohh Lida, wat moeilijk. Is ze inmiddels weer een beetje bekomen van de verhuizing? Op haar leeftijd is dit heel wat. Ik hoop dat ze snel gewent raakt.