zaterdag 13 juli 2013

Eigenlijk een beetje raar!

Wat? Wel ik ben dus eigenlijk een beetje raar, want bij het opruimen gisteren kwam ik allerlei leuke dingen tegen die ik de laatste tijd heb gekocht en nu hoop ik dat het volgende week niet al te mooi weer wordt, want ik wil zo graag er mee aan de slag! Kijk maar eens wat ik allemaal kocht/ vond:

De nieuwe Quiltmania  met daarin dit gave patroon van deze geweldige quilt! Ik zag al zoveel mooie langs komen op jullie blogs en deze vind ik dus echt te gek!Nu ik moet daarvoor eerst stofjes gaan sparen, dus die kriebel kan ik nog even laten liggen, maar er staat ook een stukje over het boek van Petra Prins en Ans Moonen in en daar staat ook zo'n gaaf patroon in en dat boek nam ik onlangs ook mee:
Nu ook daarvoor moet ik nog aardig wat lapjes verzamelen, maar misschien dat deze winter dat ene patroon aan de beurt komt!
Het andere boek wat ik vond was dit boek van Tone Finnanger, het is in Deens dacht ik, maar dat is voor mij geen probleem, ik heb het eigenlijk enkel gekocht voor één heel speciale pop, namelijk Pinokkio!

Ik herinner mij nog dat ik als kind door mijn vader en moeder werd voorgelezen, mijn vader las uit de sprookjes van Hans Christiaan Andersen en Mams las voor uit Pinokkio en er was ook een houten Pinokkio pop in huis, geen idee waar die is gebleven!

Maar dan is er nog iets wat ontzettend kriebelt en dat is een pakketje dat ik gisteren klaar heb gelegd op mijn werkblad, het is een pakketje van Bep en het moet een geweldige pop worden! Meerdere keren zag ik hem al op andere blogs en iedere keer weer nam ik mij voor die nog eens te gaan maken, nu misschien lukt het komende week, maar alleen als het niet te warm wordt, want mijn naaimachines zijn allemaal computer gestuurd en dan is het beter om niet te gaan naaien als het al te warm is.

Maar vandaag misschien alleen wat borduursteekjes, DP is weer thuis voor het weekend en we zijn vast van plan samen gezellige dingen te gaan doen!

Fijne dag!


19 opmerkingen:

Annelein zei

De boeken van Tone zijn prachtig... en ik geniet ook even mee van je oogst uit het vorige berichten... jammie!

quilting Jeannet zei

Hee, das handig Lida, een naaimachine die er mee stopt als het warm is! Dat zou ook wat voor mij zijn, verplichte rust, heerlijk toch?

feltfree på Åsly zei

Er ligt dus heel veel moois op je te wachten.
Heerlijk toch.
Fijne dag Frederika

Wietskes Quilts zei

Lekker met andere klusjes bezig zijn dan maar.
Misschien even borduren voor de afwisseling:)?
groetjes
Wietske

Annelies zei

Geniet van je nieuwe aankopen. Goed weekend !

Ineke B zei

Er is zoveel moois om te maken, soms is het ook moeilijk om te kiezen. Je zult er vast wel uitkomen.

Heel fijn weekend voor jou en je partner!

Cuny zei

Een computergestuurde naaimachine die je niet kunt gebruiken als het warm is? Nooit van gehoord en ook nooit zelf ervarne. Gewoon doen dus.
Zou fraai zijn als al dergelijke apparatuur bij warmte niet gebruikt zou kunnen worden. Heel slecht voor het bedrijfsleven en de economie.

Guusje, zei

Wat een mooie quilt last je zien en die pinokkio wat is hij geweldig leuk. Veel,plezier met het maken van de pop. Ben benieuwd.

Manuela zei

The quilt in the Quiltmania is very beautiful.

Greetings, Manuela

Marjan zei

Gelukkig, ik ben niet de enige die een beetje 'raar' is: ik ben af en toe ook blij wanneer het geen 'buitenzitweer' is, want dan kan ik binnen met leuke dingen aan de slag. Ik weet het, borduren of breien kan buiten ook maar daar komt het vaak niet van.
Jij hebt veel prachtige boeken/dingen op je lijstje staan, dus voor jou zou het mooi zijn wanneer de herfst zijn intrede doet, maar je vindt het misschien niet heel erg dat ik toch nog wel graag een zomertje wil? ;-)
groetjes weer
Marjan

Berbel Beseke zei

Die pinokkio is echt helemaal geweldig,
groetjes Berbel

Ria van Kasteel zei

Wat heerlijk hè dat je die schatten vind, ik vond laatst nog een zakje dat zeker 5 jaar geleden in Birmingham had gekocht, gewoon lekker om terug te vinden. Het boek van Ann en Petra is ook erg mooi en daar staat ook nog een wimmetje in. Ga maar lekker aan de slag, ik ga maandag weer werken dus uit met de pret.

Lieve groeten van Ria ;0))

Anoniem zei

Lida toch !!! het is eindelijk zomer en dan ga je lekker op je terras zitten en genieten van al dat moois om je heen wat je ons al hebt laten zien. Witte lavendel o.a. :-) Alle gekheid op een stokje er komen nog heel veel regendagen en dan kun je de "schade" inhalen nu is het tijd voor je boeken. Doeiii en fijn weekend, Jeanny (zonder)

Conny's-blog zei

Genieten van je voornemens, mooie projecten wil je weer gaan maken zeg.
Lekker bezig zijn jij met je steekjes..........liefs.Conny

Chris zei

Wat fijn dat DS zijn examen heeft gehaald! Echt super, voor hem en ook voor jullie natuurlijk.
Er is veel te veel moois om te maken, vind je niet? Soms sla ik maar een bladzij heel snel om, word er opgewonden van. Toch, om alleen al te kijken, is soms leuk. Geniet maar heerlijk van je weekend.

GRANNY'S HOUSE zei

Je krijgt het weer druk, want met welke ga je beginnen ;-)

Groetjes
Ines

Annie Kingma.Bonnema zei

Er is zo veel ook wat ik nog wil maken, en gaan doen.
Ik denk dat het bij vele van ons handwerksters wel zo is.
Fijne Zondag.
Groetnis Annie.

Rennie zei

Heerlijk om zo met je nieuwe aanlopen bezig te zijn. Toch hoop ik op mooi weer!

marijna zei

Genoeg inspiratie dus.... Nu nog een beetje tijd vinden.