zaterdag 8 juni 2013

Dear Jane in kruisjes!

Wat een moeilijke keuze is het toch, zo´n groot borduurwerk moet wel een beetje levendig worden en van het werken in één kleur leek het mij toch te saai worden en al zijn er heel wat kleurnuances en kon ik kiezen uit meer dan twintig kleuren groen of rood, voorlopig ben ik op deze kleuren uitgekomen:


Nu ik moet zeggen dat het een zware bevalling was en er komen toch nog wat tinten bij en ook de anderen hebben hun aanvankelijke keuze van drie tot vier tinten groen achter zich gelaten en hebben meerdere nuances uitgezocht en er werd dan ook vandaag druk overleg gepleegd, maar we konden ook met zijn allen het werk van Ria bewonderen die al begonnen is:

Helaas zijn de kleuren niet goed overgekomen omdat de lampen branden, een volgende keer zal ik er een bij daglicht maken!

Ook de jarige Geertje is al begonnen, maar zij had het niet bij zich. Wel trakteerde zij vanochtend op gebak en wij kochten een pakketje mooie stofjes voor haar. Pas 44 geworden, geef of neem er een stuk of dertig bij, zoals ze zelf zegt!  Daar ik vanmorgen geen nieuwe foto van haar nam, nogmaals hier de foto met het gave quiltje dat ze vorige keer als affo bij zich had!

Misschien kom ik vandaag aan wat steekjes toe, maar ik verwacht er niet al teveel van, want ik krijg heel wat bezoek vandaag.

Fijne dag!
21 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Ahh jij ook al lekker druk vandaag!
We kunnen gelukkig buiten zitten, dat scheelt
groetjes
Wietske

Unknown zei

De gekozen kleurtjes zijn in elk geval wel al heel mooi, ik heb het patroon opgeslagen, zucht , je weet maar nooit dat een mens tijd over zou krijgen hè ;)
Fijne dag vandaag, liefs, Sonja

Marjan zei

Wat een mooie warme tinten heb je uitgekozen. Wat ontzettend moedig om aan zo'n groot project te beginnen! Mij zou het niet lukken hoor, ik heb al moeite met het afmaken van een klein(er) borduurwerk. Veel plezierige borduuruurtjes toegewenst!
Groetjes weer
Marjan

Unknown zei

Lida,
Wat een prachtige kleuren combinatie.
Veel succes met borduren.
Maaike (quilthuis.blogspot. nl)

Martine zei

Kleurtjes kiezen , zou ik ook moeilijk vinden.

els b zei

Wat een moed! Maar het is een schitterend patroon. Ik kijk ook al een tijdje met een scheel oog ernaar. Welke stof gebruik jij? De kleuren die je hebt gekozen vind ik ook prachtig. Gaat heel mooi worden maar ' het zal even duren'.

Annelies zei

Met die kleuren gaat het goed komen ! Veel plezier ermee.

Gerda Hartman zei

Hele mooie kleurtjes en wat gaaf zeg om die quilt te gaan borduren. Fijn steekjesweekend ;-).

Judith zei

Waarom borduur je de Jane niet zoals zij hem gemaakt heeft. Dan kun je ook de trip maken en wordt het borduurwerk zeker niet saai. Of een kleur maar allemaal verschillende tinten. Ik zou juist weer denken dat wanneer je jezelf beperkt tot 6 kleuren dat juist saai wordt. Maar goed ik ben ook geen borduurster. Ik had dit overigens nog nooit gezien, wist niet eens dat het bestond. Dapper dat je er aan gaat beginnen hoor. Of zijn inmiddels de eerste steekjes al gezet. Suc6, fijn weekend.

Audry zei

Hoi mam,
Als ik straks bij je bent wil ik het borduurwerk echt even zien!!! Ik ben nog wel even bezig met mijn project, maar als ik daarmee klaar ben, wil ik het misschien ook wel maken!
Tot straks,

xxxx Audry

Frederika zei

Mooi hoor die kleurtjes. Ook wel fijn dat je onderweg nog wat tinten erbij kan nemen. Een fijn weekend Frederika

Bed, breakfast en quilts zei

is tie nou nog niet af, LOL

liefdevoortextiel zei

Heel mooie kleuren heb je gekozen, veel succes ermee ik kijk er naar uit!

hobbyshop fugeltsje zei

Wat een geweldig project. Met die kleuren wordt de geborduurde dear jane super mooi.
Heel veel plezier met het maken van dit project.
Gr. Miranda

Gerard zei

Kleuren kiezen is altijd een hele grote puzzel. Want wat vind je mooi samen? Ik vind jouw keuze is mooi. Te veel kleurtjes maakt het vaak rommelig, vooral als het patroon uitgaat van één kleur. Heel veel succes! Ik heb de patronen gedownload, want het is echt een prachtig project om te doen.

Chris zei

Dat zijn wel mooie kleuren hoor Lida.

Guusje, zei

O wat wordt dit mooi en wat heb je mooie kleuren toegevoegd. Hoeveel draads linnen gebruik je voor het borduren als ik iets af heb ga ik hem misschien ook wel ooit eens maken.

Ria van Kasteel zei

Jeetje dat gaat een klus worden, ik ga het volgen.

Groetjes van Ria ;0))

Yvonne zei

Wat geweldig Lida, wat een uitdaging, daar ben je wel even zoet mee. Wat zal dat mooi worden!

Manuela zei

Liebe Lida,

deine DJ Stickerei wird wunderschön.
Sehr schöne Farbwahl.
Ich habe mir die Anleitung auch vor einiger Zeit heruntergeladen und ebenfalls angefangen zu sticken.
Ich sticke in Blautönen.

Liebe Grüße
Manuela

Sis Voorn zei

Wat ben ik hier benieuwd naar !