woensdag 8 mei 2013

Afgelopen...... maar!!!

Het was al een paar dagen geleden op de BBC, de laatste aflevering van de eerste serie The Great British Sawing Bee en ik had nog geen tijd gehad er naar te kijken, maar gisteravond heb ik er van zitten genieten en wat waren de laatste drie goed! Maar sommige dingen waren nog niet perfect, een zoom die een beetje trok of een mouw die er niet helemaal perfect uitzag, maar de winnares deed het echt perfect en hoewel ik het een nogal tuttig model vond, was de kanten en met satijn gevoerde japon schitterend gemaakt:


Ook de jongere vrouw maakte een schitterende japon met prachtige diagonale lijnen en de japon zat perfect!


Maar wat een gelukkige winnares was de oudere dame die een goudkleurige mannequin kreeg als prijs:


De meeste van de deelnemers hebben nu gekozen voor een nieuwe carrière  in de mode, drie waaronder Stuart werken samen en brengen een kledinglijn uit, maar misschien kom je hem ook nog tegen in een Engels quiltblad, want:


En Ann die al zo lang naait, is na het maken van kleding overgestapt op:


Juist een mede hobbyist erbij!

Nu ik vond over het algemeen de standaard van de meeste deelnemers heel laag en Ann stak er echt met kop en schouders bovenuit, ook de nummer twee en drie waren goede thuis naaisters, maar ik denk dat ik best de competitie had durven aangaan met hun en terwijl ik na het bekijken van het programma buiten liep om Tara uit te laten, dacht ik terug aan mijn eerste naailerares Juffrouw Gulden, de gele basispatronen waar wij van leerden werken (helaas kwijtgeraakt tijdens een verhuizing) en dat allereerste jaar waarin het eerste werkstuk een simpele gerende rok geheel met de hand moest worden gemaakt en dat terwijl er een hele rij elektrische naaimachine langs de wand stonden! Wat heb ik in dat ene jaar veel van haar geleerd, helaas verongelukte zij in de zomervakantie tijdens een tocht in de Alpen en de non die ik daarna kreeg kon niet aan haar tippen! Heel bijzondere herinnering!

Fijne dag!

16 opmerkingen:

carina zei

Leuke serie en mooie herinneringen! Nice day

Wietskes Quilts zei

Leuk en dan een beroemde quilster erbij.
Jammer dat een serie die je zo leuk vindt weer stopt he?
groetjes
Wietske

feltfree på Åsly zei

Kan het helaas hier niet ontvangen, dat leek me eigenlijk wel mooi.
Lieve dag Frederika

Anoniem zei

En nu maar in de engelse quilttijdschriften kijken of je hem ziet.Ben benieuwd!
succes met je voorbereidingen naar Monica!!
gezellige dagen.
groetjes,Truus uit Drenthe

Yvonne zei

Wat een bizar verhaal over juffrouw Gulden. Heb het programma nooit gezien helaas, lijkt me ook wel wat voor op de Nederlandse TV.

Ageeth Dorsman zei

Ik heb het niet gezien, dit programma,
maar lijkt me wel geweldig. En wat leuk, dat de naaister toch een quiltster wordt! Ik heb er zelf ook al
een naai"carriere" op zitten en herinner me best nog heel goed de
jurkjes-op-schaal, die ik heb getekend
en genaaid. Vraag me af, waar die zijn
gebleven... Maar uiteindelijk ben ook
ik quiltster geworden en ik zou niet
anders willen!
Liefs van Ageeth

marga zei

Je bracht mij even weer terug in de tijd want met die gele patronen heb ik ook gewerkt destijds op de H.H. school. En wat was het vaak moeilijk want het lapje stof wat ik van thuis meekreeg was meestal aan de kleine kant en werd het passen en meten tot groot ongenoegen van jawel een non.
Toch is het allemaal nog wel goed gekomen.
Fijne dag.
Marga

Ronin zei

ook ik heb zitten kijken naar deze serie en ben ik grondig met je eens dat het niveau van de naaister heel erg verschillend was en laag. Op Ann, de winnares en Sandra, die 2e werd. Als het door gaat zal het niveau van de kandidaten ook stijgen. Dat is ook gebeurd met de Bake Off series, dat is nu zo hoog. Ann is 81 jaar en begonnen met een nieuwe hobby nl Quilten. Ik ben 51 en ga er mee beginnen. Heb wel de bibbers maar het komt vast goed.
Groet en fijne dag,
Viv

Gerda Hartman zei

Dat programma heb ik gemist, maar wat een bijzondere herinnering aan je eerste naailerares.

marijna zei

Leuk zeg. Ik ken die serie niet. Maar dat er veel talenten rond lopen weten we best. Bij zo'n wefstrijd komen ze dan ineens naar voren. Haha... die gele patronen ken ik. Ik heb ze trouwens nog.en het patroontekenen van een gerende rok heb ik ook geleerd.(huishoudschool) IK heb er ooit op mijn oude blog een blogje aan besteed. Misschien doe ik het nog wel een keer.

Carin zei

Ik heb de serie ook gevolgd en genoten !!

Guusje, zei

Ik ken dit programma niet maar het ziet er wel goed uit en wat leuk om te lezen hoe jij het hebt geleerd. En de mooie herinneringen aan een goede lerares.

Saskia Smit zei

Mijn eerste steken leerde ik van juf Knape. Nooit meer zal ik breien op pen 1! Maar in de 6e klas mocht je dan eindelijk leren op de naaimachine.

Ineke Hulzebos zei

Jammer dat ik dit programma heb gemist. Altijd fijn om leuke herinneringen aan je vroegere naai-lerares te hebben, triest dat ze is verongelukt.
Groeten, Ineke

Marga (MarPie) zei

Na jouw eerder melding ben ik het ook gaan kijken.
Ook ik vond het niveau laag. Buiten de winnares en nr2 na.
Was wel heel leuk om naar te kijken.
Dank je wel voor de tip.
Veel plezier met je reis.

Groetjes,
Marga♥

Marga (MarPie) zei

P.s. de gele patronen heb ik nog, kan je tegenwoordig nog steeds aan komen volgens mij.

Groetjes,
Marga♥