zondag 14 april 2013

Sorry wel wat laat, maar...

Ik heb vanmorgen eerst naar een geweldig spannende Formule 1 race gekeken (was echt puur genieten tot het einde toe!), toen de strijk weggewerkt en daarna de boel glad gemaakt en nu kom ik eindelijk aan wat letters toe! Hier wordt ondertussen stevig doorgewerkt door de mannen, want werd de afgelopen weken hard gegraven en werden er palen in de grond geslagen;


De oude vijver werd leeg geschept en de twee laatste vissen (de rest heeft de reiger opgegeten) gingen in een melkbus  en een enorme hoeveelheid kikkers en padden (waarvan meerdere aan het paren waren!) werden of in de tuin tussen stenen gezet of anders in een emmer met water, maar toen kregen we dus regen en kwam het werk stil te liggen, gelukkig werd het gistermiddag droog en goed weer en kon de uitloper van de nieuwe vijver die onder het terras komt verder worden afgetimmerd en zo zag het er vanmorgen uit:


Maar waar ik nu echt van geniet zijn deze tulpjes, die op de rand van de tuin in volle bloei staan mooi te wezen:


Zoals jullie zien is er nog heel wat werk, maar terwijl ik dit schrijf is DP druk bezig met het leggen van de terrasplanken en daar mee hoopt hij vandaag een heel eind te komen! Dan moet er nog heel wat werk worden verzet want waar de oude vijver ligt moet dus de nieuwe komen en dat wordt ook nog een grote graafklus, want die wordt en groter en dieper en verder zullen er ook een heel stel oude planten worden weggehaald en nieuwe aangeplant, maar dit is een klus waar ze zeker nog weken mee bezig zijn.

Zo ik ga maar eens voor een lekkere kom soep zorgen voor de hardwerkende mannen en misschien heb ik daarna tijd voor wat steekjes!

Fijne dag!


11 opmerkingen:

Gerard zei

Heerlijk als de tulpjes bloeien! Hier in Frankrijk is het bijna zomer: temperaturen boven de 20° en zonneschijn. Bloeiende seringen, kweeperen in bloei, het gras is dit jaar al weer 3x gemaaid, kortom de winter is echt voorbij. Buiten lunchen. Heerlijk!

quiltlodge gerda zei

Jeetje Lyda, dat is zeker een hele klus, maar wat zal je er straks van genieten! Nog een paar weekjes en dan kom ik hem in levende lijve aanschouwen!

Wietskes Quilts zei

Nou dat ziet er professioneel uit, daar ga jij straks enorm van genieten.
groetjes
Wietske

Berna zei

Dat ziet eruit als een totale metamorfose. Ben benieuwd wat het gaat worden.

GRANNY'S HOUSE zei

Straks kan je weer rondom genieten van je tuin!

Groetjes Ines

feltfree på Åsly zei

Dat wordt straks inderdaad echt genieten.
Fijne dag Frederika

AnitaS zei

Dat wordt straks fijn zitten aan de rand van de vijver.

Kiekplaotiesenzo zei

Heerlijk, kun je straks vanaf het terras zo van de vijver genieten, dat gaat vast mooi worden.

Anoniem zei

Dat wordt straks genieten aan de rand van de vijver.
Hier bloeien de tulpen nog niet-zelfs geen knoppen!
Gelukkig blijft het de komende week droog.
succes met de tuinverbouwing
groetjes,Truus uit Drenthe

josé zei

Jij maakt een vijver groter, en na drie vijvers gehad te hebben steeds groter willen wij er weer van Af. Want ja ga je met vakantie, dan moet er iemand komen zorgen voor mijn vissen in de zomer.

Sterkte ! het is super mooi en gezellig vissen.

Marjan zei

Succes met de vijveraanleg! Is altijd de moeite waard: het dierenleven in en om een vijver (zelfs dat hele kleintje van ons!) is zo leuk om naar te kijken! Je tulpjes zijn inderdaad schattig!