dinsdag 16 april 2013

Leuke post!

Gisteren kwam er heel leuke post door de brievenbus, namelijk het volgende blok om te maken van de wisselquilt: It Giet Oan! Deze keer de keuze van Gert:


En omdat we allemaal om het voorjaar zitten te springen koos hij een tulp als onderwerp, zo gaaf!

De volgende post moest ik zelf gaan op gaan halen, de postbode was er vrijdag al mee aan de deur maar ja, ik had natuurlijk geen precies gepast geld in huis en hij geen geld terug, vandaar dat ik naar het dorp ben gereden en daar het volgende heb opgehaald:
Ik ben er echt helemaal weg van en die oranje kaft vond ik ook zo geslaagd voor 2012 en het is een dikke pil, vierhonderd en zeventig bladzijden!!!
Voorop staat de Life is Beautiful, die maakte ik wel in 2011 maar ik vind het nog steeds mijn mooiste quilt en achterop een tas die ik maakte voor een ruil, heb eerlijk geen idee meer naar wie ik hem stuurde, maar dat kan ik nu dus allemaal opzoeken in dit gave boek!

Verder ben ik gisteren op bezoek geweest bij Mams en maakte ik veel foto's van ons ouderlijk  huis, binnenkort nog een keer terug voor foto's van de voorkant van het huis, helaas regende het pijpenstelen en daarom moet ik deze nog maken, maar ik kan alvast beginnen met het samenstellen van fotoboek voor Mams, zodat als ze straks naar het bejaardenhuis gaat ze alle herinneringen aan haar huis mee kan nemen.

 Want een huis dat zo vol hangt met schilderijen, houtsnijwerk, ja dat kan lang niet allemaal mee en dus dat wordt strak nog een heel moeilijke tijd voor haar, want wat laat je achter?

Kijk hieronder, dat bureautje maakte mijn vader voor haar, net als het schilderij dat erboven hangt en dan heeft ze ook nog een verzameling borden en nog zoveel meer!

De verzameling videobanden zullen wel niet meer mee hoeven, ze gebruikt alleen nog DVD's!

Vandaag eerst zwemmen en dan hoop ik weer wat steekjes te zetten aan de cadeautjes en als de zon gaat schijnen misschien een poosje op het terras wat steekjes aan mijn strippenquilt!

Fijne dag!


21 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Ja dus je moeder moet haar huis binnenkort ook verlaten?
wat ontzettend leuk dat je nu foto's aan het maken bent. Ik heb een paar jaar geleden voor mijn mams een boek vol herinneringen met scrappen gemaakt. Zo mooi, ze kijkt er vaak in.
Ik weet niet hoor of je vandaag naar buiten kunt, je bent erg optimistisch. Nou ja in ieder geval steekjes maken kan altijd en overal, toch?
liefs
Wietske

Annelies zei

Wat leuk zo'n boek en wat een gezellig blok van Gert !

Ellie zei

Wat een goed idee om zo'n boek te maken! Het is moeilijk om een huis vol herinneringen te verlaten, dan zal dit helpen. Sterkte voor je moeder,
Groetjes, Ellie.

Monica zei

Wow, wat mooi jouw boek.
Tja, het is altijd een moeilijke en spannende tijd om een huis achter te moeten laten, maar goed dat jij al die foto's maakt, dan blijven de fijne herinneringen bestaan

Anoniem zei

Wat een geweldig idee Lida, om je moeder een fotoboek van haar geliefde huis en spulletjes cadeau te geven! Daar zou ik niet zo aan denken, maar het is super!! Vreselijk lijkt me dat om afscheid te moeten nemen van al het waardevolle wat deel heeft uitgemaakt van je leven... dit is dan een mooie en dierbare herinnering! Jouw boek is ook superleuk, ik ga het misschien toch ook maar laten doen..!! Lieve groet!!

AnitaS zei

Wat zet je boek er gaaf uit. Wat heeft Gert een leuk blok uitgekozen. Wat zal je moeder straks blij zijn met haar fotoboek.

Unknown zei

Wat een fijn idee voor je moeder om staks die fotos te zien want het lijkt heel erg om al die mooie herinneringen achter te moeten laten maar ze zal wel heel blij zijn met het foto boek

Groetjes Nellie

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een prachtig boek voor je moeder, kan ze heel veel herinneringen uit halen.

Mooi tulpenblok van Gert.

Groetjes
Ines

Unknown zei

He, wat leuk, die tas heb ik van je gekregen.

Ria van Kasteel zei

Leuk blok van Gert, en heerlijk zo'n boek van je blog. Het leest zo gezellig terug, heel anders.

Lieve groeten van Ria. :0))

Willy zei

Dat zal niet makkelijk zijn voor je moeder om spullen en het huis achter te moet laten. Goed idee dat je foto's voor haar maakt. Je hebt zelf ook een flink boek van je blog laten maken, mooi naslagwerk.
Leuk blok van Gert. Fijne week en sterkte voor je mam.

Annemieke zei

Wat een goed idee om voor je moeder ook een fotoboek te maken. Zal best moeilijk zijn als je geliefde spullen moet achter laten.
Groetjs
Annemieke

Frederika zei


Mooi blok die je toegestuurd werd. Wat een goed idee, je moeder zal er enorm blij mee zijn.
Er breekt dus eerst nog een moeilijke tijd aan.
Groetjes Frederika

mieke zei

Mooi, zo'n boek, maar wel een klus om het samen te stellen, denk ik.

Een heel leuk idee, om het voor je moeder ook te doen.

En de wisselquilt van Gert, gaat ook super worden, denk ik.
Met allemaal verschillende tulpen.

Succes.

Karen K zei

Hi again, thank you, I had not noticed your translate button, it's wonderful and has made my visit so much more fun.

K

Rian, zei

Ha Lida,
Ik zit zelf met mijn ouders midden in dit proces van verhuizen en loslaten/achterlaten. Valt niet mee hoor. Ik voel met haar en jullie mee. Mijn vader had ook zoveel verzamelingen die eigenlijk niet mee konden... Gewoon geen plaats...triest hoor. Je moet constant moeilijke keuzes maken.
Heel veel sterkte allebei. Wat fijn dat je je steekjes hebt voor afleiding en ontspanning.
Leuk voorjaarsblok van Gert.

Groetjes,
Rian

Guusje, zei

Mooi boek en wat een moeilijke keuze moet je mam straks maken. Het schilderij boven het bureau is prachtig.

Chris zei

Die blokken zijn allemaal zo leuk verschillend. Dan blijft het ook leuk om aan te werken.
Dat boek!!! Binnenkort ga ik dat eens in het echt bewonderen!!

Sis Voorn zei

Ik vind je webblogboek erg leuk, lijkt me fijn een jaar terug te kunnen lezen !
Veel sterkte voor je moeder !
De mijne heeft het al heel dapper doorstaan !

Marjan zei

Mooi blok van Gert en wat geweldig, je blogboek! Spannende tijd voor je moeder... sterkte!

Gert zei

Fijn dat mijn blok goed aangekomen is, ik ben zo benieuwd wat jij en de rest gaat maken. Veel plezier ermee! Wat een mooi idee trouwens, om een boek te maken van je ouderlijk huis.