zondag 10 maart 2013

Volle zaterdag!

Na een lekker luie zaterdagochtend ben ik ´s middags toch naar de poppenhuisbeurs in Rijswijk gegaan en daar heb ik ondanks de drukte echt genoten van allerlei mooie spulletjes!
Ik heb een aardig wat foto´s gemaakt en daar ga ik jullie dus nu van laten meegenieten:

 Als eerste ben ik naar de kraam van Ria Odijk gegaan, de vorige keer kocht ik al een boek van haar over haar poppenhuizen en deze keer kocht ik een bouwpakket van haar heksenhuisje! Ik ben al jaren fan van haar, in mijn boekenkast staan al jaren boeken van haar ook van haar grote poppen.

Binnenkort zullen jullie dus kunnen zien of ik het een beetje in mijn vingers zal krijgen! Bij een volgende kraam stond dit schattige antiek-
winkeltje, kon niet laten er een foto van te maken!

En zo wandel ik verder en probeer tussen alle bezoekers door foto's te maken, niet alleen om jullie te laten zien wat er allemaal te koop is, maar ook als inspiratie voor mijzelf voor het inrichten van het grote poppenhuis!


Zoals deze kamer waarin niet alleen lambrisering is aangebracht, maar met goud papieren hoekjes speciale effecten zijn gemaakt, die de kamer een heel rijke uitstraling geven.


Lampjes te kust en te keur, maar ook schilderijlijstjes, meubeltjes, stofjes etc. Je blijft kijken en zou wel willen blijven kopen!Maar je ziet ook heel gave taferelen, wat te denken van de kloostertuin hier boven met de nonnen boven op het balkon en de paters die werken in de tuin, of de aardige Belgische dame die deze schitterende parapluwinkel maakte!


Maar er was niet alleen miniatuur er waren ook prachtige grote poppen te koop, oud en nieuw fabrieks- en handgemaakte exemplaren! Kijk eens wat een prachtige poppenkleding er hier onder aan het rek hangt!Bij deze kraam heb ik echt met open mond staan kijken! Wat een schitterende spulletjes maakt deze Daniëlle! Klik de foto's maar eens even aan en kijk even naar het bovenste bed op de foto hierboven!
Is de dame niet geweldig om te zien en wat een bende heeft zij gemaakt van haar boudoir! Hier heb ik van geleerd dat juist een beetje rommelige kamer een heel bijzondere sfeer geeft, ik ben altijd geneigd om alles keurig netjes te maken, maar dat is eigenlijk best saai!Bij deze mevrouw heb ik wat stramien gekocht om zelf een kleed te borduren voor het grote poppenhuis, zeven kruisjes op één centimeter dus wel een heel fijn werkje! Klik de foto aan en je ziet een stel exemplaren liggen die zij zelf heeft geborduurd en die kleertjes heeft ze ook allemaal zelf gebreid en het is nog een heel jonge dame!

En hier zie je een paar doosjes die zij heeft ingericht als kraamcadeautjes, vooral het linker doosje is om van te kwijlen!!


En toen zag ik Oma zitten, de mijne ligt hier nog te wachten om aangekleed te worden en daarom heb ik deze foto gemaakt, ziet ze er niet schitterend uit!Hier zat een leuke jonge vrouw samen met haar grootmoeder achter de kraam, ze breiden allebei deze speciale mutsjes die bij een Veluwse dracht horen, heb een heel leuk praatje met hen gemaakt.


 Nu de laatste foto's, de meneer hierboven daar neem ik mijn petje voor af, wat een creatieve man! De huizen maakte hijzelf van hout en klei en je ziet hierboven het onderstaande huis zonder dak, zo kun je heel goed de binnenkant bewonderen!Morgen laat ik jullie wel zien wat ik allemaal mee naar huis heb genomen, nu wil ik jullie even laten zien wat er bij thuiskomst op mij lag te wachten! Is het niet ongelooflijk, het eerste blok van mijn wisselquilt : It giet oan! Ik vroeg de andere elf deelnemers om een mandje te maken, ik stuurde alleen het patroon van het kale mandje en vroeg hun om zelf te verzinnen hoe het op te leuken en dit is dus Cuny's bijdrage:


Is hij niet enig? Totaal anders dan ik verwachtte en dat maakt het juist zo spannend! Cuny bedankt voor dit enige mandje!

Vandaag ga ik zelf maar eens kijken hoe ik mijn mandje zal maken, al wil ik nog even wachten met maken tot de anderen binnenzijn, misschien moet ik de mijne gaan gebruiken voor het evenwicht in mijn quilt, maar ik houd jullie op de hoogte!

25 opmerkingen:

Petra zei

Wat een leuk gezicht al die poppenhuizen. Ga je nu ook weer snel verder aan die van jullie? Fijne zondag, Petra

yvonne zei

Toen wij nog in Denhaag woonde ging ik ook altijd naar de poppenbeurs
wat een pracht werk is daar te bekijken!!!!
Ik zie op jou foto,s dat het nog steeds zo is ....

Sezoentje-Sonja zei

Wat een heerlijk verslag van zo een prachtige beurs, hier zou ik me ook een paar uur kunnen vermaken geloof ik :)
Vooral die boudoirkamer vind ik heel erg mooi!
Ben benieuwd naar je aanwinsten.
Wat is het blok voor je quilt mooi hè, best spannend :)
Fijne zondag, liefs, Sonja

Saskia Smit zei

Dat maakt het lezen over de blokkenruil ook zo leuk. Allemaal hetzelde patroontje en allemaal een andere afwerking.

Lupineke zei

Wat een inspirerende dag moet jij gehad hebben Lida, en wat leuk ook je foto's! Kunnen wij ook even lekker meegenieten :) Fijne zondag!!

Cisca zei

Wat een moois was er te zien, zeg. Die oma is leuk, maar haar kleindochter... zo mooi!
Mooi, je eerste mandje, leuk dat Cuny dat kipje erop heeft gezet. Wat een verrassing gaat dat iedere keer worden. Ik heb dat lang geleden een paar keer gedaan met een merklappen wissel en de mooiste, een Jugendstil merklap, hangt nog steeds hier bij mij in de kamer.

Knuffel, Cisca

Annelies zei

Wat was er veel moois te zien.
Leuk mandje. Ik zou met je eigen mandje wachten, want dan sluit het aan bij wat je binnen krijgt. (of je maakt er meer dan één )

AnitaS zei

Mooie plaatjes van de beurs. Cuny heeft je een leuk mandje gestuurd.

Anoniem zei

Dat ziet er gezellig uit. Mooi mandje heb je gekregen. Fijne zondag.

feltfree på Åsly zei

Nou je hebt wel helemaal je hart op kunnen halen nietwaar?
Wat veel moois zeg.
Het mandje is inderdaad erg mooi geworden zeg. Ben benieuwd hoe jij hem gaat vullen.
Fijne zondag
Frederika

Inge zei

Nou, je staat weer in mijn Google Reader. Het was een enorme puinhoop na dat gedoe met die Malware en ik zet geen links meer op mijn blog. Met Reader is het goed bij te houden, nu alleen ook nog doen!
Ik heb hier even bijgelezen, nou ja "even"....... Leuk idee van die mandjes, ben benieuwd naar het verdere verloop.
Gave foto's van de poppenhuisbeurs. Ik ben helemaal weg van die piepkleine mutsjes en ja, oma is ook super.

Fijne zondag,
Inge

Ans zei

Wat laat je ons weer mee genieten. Mooie foto's van super mooie spullen. Hou dan je hand maar eens op de knip!

marga zei

Daar was inderdaad heel veel mooi's te zien. kan mij voorstellen dat je genoten hebt.
Groeten uit een wit Twente.
Marga

Jessie zei

Wat mooi allemaal, nu heb je weer genoeg inspiratie voor je poppenhuis. Geweldig dat alles in miniatuur te krijgen is!

Ria van Kasteel zei

Wat schattig toch al die kleine spulletjes voor de poppenhuizen, knap hoe dit allemaal gemaakt wordt. En ik ben benieuwd naar je heksenhuisje. Het mandje van Cuny is in ieder geval geslaagd.

Lieve groeten van Ria ;0))

Jeanny zei

Mooi verslag en je laat super leuke poppenhuizen zien!
Fijne zondag

quiltlodge gerda zei

Wauw Lida, wat een prachtige plaatjes allemaal. De kloostertuin, het rommelige boudoir met de prachtige bedjes, de kraamdoosjes, afijn te veel om op te noemen. Wat zullen jullie hebben lopen te genieten. En dan bij thuiskomst dit gezellige kippetje in/op een mandje. Jij bent vast heel erg of eigenlijk weer veel te veel geïnspireerd ;)

KijkDaarIs zei

oei wat een leuke huisjes allemaal...vast ideetjes genoeg op gedaan...
Fijne zondag

Anoniem zei

Dank je wel dat je ons laat meegenieten van deze beurs. Fijne zondag.

lia zei

OOOOO wat leuk allemaal,ik heb de foto's al 2 keer bekeken,wat een heerlijke dag heb je gehad,zoveel moois gezien.
Groetjes Lia

Chris zei

Dat was niet alleen een volle zaterdag, maar ook een (over)volle beurs. Wat veel verschrikkelijk leuke dingen. Je kijkt je ogen uit. Daar moet je echt met een lijstje komen en je daar aan houden, haha.
Leuk blok heb jij verzonnen, dat mandje. Zag al iets bij Willeke.

Carin zei

leuke foto's en wat een mooi blok heb je gekregen.

Saskia Berndes zei

Via merel kom ik op je blog kijken. Zo aan de foto's te zien was het een geweldige beurs! En het mandje is leuk geworden! Je hebt een mooie blog en elke dag iets schrijven, petje af!

Groetjes Saskia

Guusje, zei

Wat heb je een geweldige dag ehad en veel moois gezien. Ja ik ga eens puzzelen en zal op zoek gaan naar een goede houthandel die alles op maar kan zagen lijkt me helemaal geweldig, bedankt voor de tip. Het blok wat je gekregen hebt is prachtig. Ben benieuwd naar je aankopen.

Ellie zei

Wat is er veel te zien op zo'n beurs! Heel overweldigend, je zou niet weten wat te kiezen. Zoveel moois! Leuk om dat zo te zien.
Benieuwd naar jouw aankopen.
Groetjes, Ellie.