donderdag 20 december 2012

Werd toch een iets andere dag!

Nee geen Hardanger borduursteekjes, maar samen met DP naar Rotterdam om inkopen te doen, niet de gewone dagelijkse Hollandse kost, maar lekkere dingen uit de Portugese winkels:


Ben je wel eens in Portugal op vakantie geweest? Zo ja dan ken je vast die zalige bladerdeeg bakjes met die heerlijke puddingvulling die 's morgens bij het ontbijt op het buffet staan! Wel ik kocht drie pakken, dus wij kunnen voorlopig 's morgens heerlijk ons gang gaan! Nee hoor maar wel erg leuk om af te bakken met de Kerst! En rechts liggen de hartige hapjes, heerlijk met garnalen en kip en ook de lekkere dingen voor de BBQ op tweede kerstdag zijn in huis, dat wordt smakelijk eten!

Maar op de Nieuwe Binnenweg zit nog een heel gave winkel kijk maar eens:


Het derde Servies is een heerlijke winkel om rond te struinen, nu ja wel op je tenen en heel voorzichtig want het staat echt vol met schitterend oud serviesgoed en glaswerk! Ik heb er weer lopen genieten en kijk eens naar mijn buit:


Rechts ligt een prachtige antieke kerstbal, zo mooi en met een motief van druiventrossen echt een aanwinst voor in mijn kast! Ook de drie schattige portglaasjes kwamen mee naar huis en thuis gekomen ben ik weer in de dozen op zolder gedoken! Vond daar ook dat mooie vaasje en nog een paar antieke glaasjes, al met al wordt de derde plank van de kast nu ook aardig gevuld!


Ik zal nog wel een poosje blijven schuiven tot ik alles echt naar mijn zin heb staan, maar daar maak ik mij niet druk om hoor, eerst maar eens kijken wat we vandaag allemaal gaan doen!

Fijne dag!

18 opmerkingen:

marijke's crea zei

Ja wat leuk die geslepen glaasjes ben ik ook een heel grote fan van!
Veel plezier met je nieuwe aankopen!
groetjes van Marijke

Sezoentje-Sonja zei

Oooh, wat een heerlijke kast laat je daar zien, hier hou ik ook zo van, mooi glaswerk en prachtig servies, het winkeltje ga ik onthouden, je weet maar nooit of ik er ooit nog eens geraak ;)
Fijne dag, liefs, Sonja

Wietskes Quilts zei

Ohh Lida, die kerstbal, helemaal mooi om te hebben. Wat ben je goed geslaagd. Je arm zal het wel met je eens zijn om even te minderen met steekjes:)

liefs

Wietske

Ria zei

Je hebt weer een leuke nieuwe aanwinst en je kast ziet er prachtig uit.
Groetjes Ria

Home and Lifestyle zei

Mooie aankopen heb je gedaan, dat was dus genieten van het uitje! De winkel lijkt mij ook de moeite waard!

Lieve groet, Ingrid

Bed, breakfast en quilts zei

niet te vaak naar die servieswinkel hoor!

carine zei

,, je hebt weer een prachtige buit kunnen innen! Mooie antieke kerstbal en dan die glazen...amaai dat zou ik ook in mijn vitrine-kast willen zien hoor! Je zult ook heel smakelijk eten , en geniet er maar van met DP ,jullie verdienen dit na zo een turbulent jaar, ik zal in gedachten bij jullie zijn, want draag jullie in mijn hart. Carine

Willy zei

Mooie aankopen Lida, lijkt me een leuke winkel. Groetjes,

bep zei

Dat winkeltje ken ik Lida,ik ben daar eens bijna gezwicht voor een antiek kinderservies ,ging toch iets boven mijn inkomen, gezellige dag, Bep

Lupineke zei

Leuk om eens te gaan kijken als wij een dagje R'dam doen! Meestal hebben we zo onze vaste adresjes, altijd leuk om weer eens iets nieuws te bezoeken! Je bent weer goed geslaagd joh, prachtig het glaswerk!!! Lekker schuiven maar in je kast, heerlijk om te doen :)!

AnitaS zei

Lekker die Portugese hapjes. Van de taartjes daar altijd zo leker. Mooi glaswerk heb je er weer bij.

Jessie zei

Je kast ziet er al schitterend uit, het servies is mijn favoriet!

quilting Jeannet zei

Lida, ik dacht dat ik veel spullen had, maar jij spant geloof ik wel de kroon......geweldig..

Cybele's patch zei

Antiek glas, geweldig. Ik verzamel het ook. Of beter gezegd: heb het verzameld. Ik heb er helaas geen geschikte plek meer voor. Ben dus een heel ietsiepietsie jaloers op jouw prachtige kast.

Anita - Vlijtige Handjes zei

De kerstbal viel direct op. Prachtig.

marga zei

Het is nu toch de tijd voor mooie en ook lekkere dingen en daar heb je ons van laten meegenieten.
Fijne dagen.
Marga

Guusje, zei

Wat een mooie aanvulling heb je gekocht op je servies. Leuk hoor zo'n gezellig dagje uit.

carina zei

Leuk dat gestruin in mooie servieswinkels:) en daarna lekker schuiven in je castle helemaal leuk! Groetjes carina