woensdag 12 december 2012

Poets, poets, poets, poets!

Wat een mens toch allemaal poetsen moet! Nu ja ik poets dus echt niet alles, maar twee maal per jaar worden mijn zilveren en verzilverde hebbedingetjes aan een grondige poetsbeurt onderworpen, dus gistermiddag werd er een krant op tafel gelegd, poetslappen en middel gepakt en even later had ik pikzwarte handen en glommen mijn spulletjes:


En wat ik nu zo gaaf vond en waarom ik vandaag al aan de slag ben gegaan, DP heeft deze kast in de kamer ontruimt (zijn verzameling is naar zijn eigen kamer verhuist!) en ik mag er nu mijn spulletjes in laten zien en daaronder hoort ook mijn servies, dat de afgelopen tien jaar op zolder in dozen heeft gestaan:


Dus ik heb heel wat tijd met de hand staan afwassen, maar nu nog wat komt er op de derde plank van de kast?


Rechts staat nog een heel mooi schaaltje dat we uit Zweden hebben meegebracht en aan de andere kant staan nog wat spulletjes die een ander plekje moeten krijgen, dus ik denk dat ik maar wat mooie glazen erbij ga zetten en dan ook nog een lampje onder bovenste plank zodat daar ook alles wat beter zichtbaar is.

En tegenover deze kast staat ons bureau en daarop komt langzaam maar zeker een aardige verzameling stolpen te staan! Dacht daar maak ik ook maar meteen een kiekje van:


Ja ik zette ook wat steekjes, maar helaas minder dan gehoopt, moest weer mijn kamer vrij maken, deze keer voor de schilder die de dakkapel komt afwerken en schilderen en misschien ook de elektricien ik hoop dat hij ook de juiste lamp meebrengt, want die zou ook moeten worden gemonteerd! Maar ik wacht maar weer af, maar wil nu gewoon dat eindelijk af komt!

Fijne dag!

26 opmerkingen:

marijke's crea zei

Mooi gepoetst en wat leuk dat je het servies nu neer kan zetten en misschien wel gebruiken...
Ook ik heb eergisteren gepoetst wat uhhh ja wat geks... ik heb een lamp in de keuken zelfgepruts door DH en mijzelf met allemaal lepels en vorken eraan.... sommige verzilverd en van alpeca dus ja die waren niet meer blinkend dus ja nu weer een feest om naar te kijken!
fijne dag,
groetjes van Marijke

Wietskes Quilts zei

Nou ja, als het voor de kerst maar klaar is he? Maar volgens mij lig je mooi op schema.

Succes vandaag met je huishoudelijke klusjes, maar vergeet je steekjes niet he?

groetjes

Wietske

Noa zei

pff wat een werk ik ben wel een poetser zeggen ze maar diedingen heb ik achter het glas haha

Jeanny Cobben zei

Lida dat ziet er schitterend uit!! Heel mooi.
Fijne dag.

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie zilveren spulletjes heb je en wat een geluk dat je servies eindelijk naar beneden kan, het is doodzonde dat het al die tijd op zolder stond.

Groetjes
Ines

carina zei

Heerlijk als het klaar is geeft een voldaan gevoel. Je servies..... Wat zonde dat je daar tien jaar niet naar gekeken hebt hij is prachtig. Lekkere dag vandaag hoop voor je dat je straks alle spulletjes weer op zijn plaats kunt zetten en lekker definitief inrichten. Groet carina

Anoniem zei

Na al dat poetsen heb je ook iets moois om naar te kijken.

Berbel zei

Oh, m´n zilver moet ook nodig gepoetst, maar dat laat ik m´n man doen,
groetjes Berbel

Johanna Faber zei

Naar werk, maar lekker alles weer schoon
Groetjes Joke

Lupineke zei

Wat een prachtig servies Lida, fijn dat je het na al die jaren op zolder nu een mooi plekje kan geven, het is schitterend zo!! Sterkte met de laatste keer werkmannen in huis, hopelijk ben je voor de kerst nu klaar en kun je dadelijk lekker tussen het blinkende zilver en het stralende servies je steekjes zetten ;)! Lieve groet!!

Ria zei

Zo, jij kan glimmend de Kerst in. Het zilver lacht je toe, en je prachtige servies kan je eindelijk weer een gebruiken. Op de lege plank zou ik ook glazen gaan zetten, maar dan een verzameling oude. Op rommelmarkten kan je hele mooie vinden.
Geniet van al het werk dat je verricht hebt.
Groetjes Ria

Heleni zei

Wow Lida, je hebt mijn lievelingsservies. Ik heb er ook delen van.
Wat staat het mooi te zijn in de kast zeg. Maar ook je zilver/glas verzameling is erg mooi.
Succes met de poetserij vandaag.

Home and Lifestyle zei

Het is wel een klus maar het knapt er ook van op. Lekker straks tijdens de kerstdagen, als alles zo staat te glanzen!

Lieve groet, Ingrid

Willy zei

Ik weet niet wat voor verzameling je man in de kast had staan, maar het servies en zilverwerk staat er goed in. Je hebt ook een mooie verzameling stolpen. Fijne dag,

marga zei

Wat een kast vol met mooie dingen.
Allemaal met een herinnering een kast vol mooie verhalen dus.
Groeten
Marga

Janny de Roo zei

Ik neem mijn petje af voor dit gepoets hoor....eerder was ik ook altijd aan het poetsen, sinds die nare ""overgang" kan ik me er moeilijk toe zetten.....!

Hermie zei

wat een gezelligheid zo alles bij elkaar.

AnitaS zei

Je hebt je best gedaan met poetsen. Alles glimt je tegemoet. Mooie sfeerplekjes heb je nu. Fijne dag.

Chris zei

Niet mijn favoriete hobby, maar als je alles gepoetst hebt, ben je wel tevreden. Ik moet voor volgende week ook een beetje aan de gang, vooral de theelepeltjes en gebakvorkjes van mijn ouders die altijd gebruik bij feesten en partijen. En feest zal er gevierd worden de komende weken!

Dekenstikster zei

Heerlijk dat jij het zilver poetsen al achter de rug hebt. Prachtig servies, zo mooi in de kast en dan je stolpen, prachtig!
Groetjes, Wilma

Cybele's patch zei

Het is de tijd van het jaar ;-)
Bofferd dat je je mooie spulletjes nu kunt tentoonstellen. Een plezier om naar te kijken.

feltfree på Åsly zei

Je hebt dus alles heerlijk aan de kant met de kerst.
Fijne avond Frederika

sylvia zei

oh, wat een kast vol prachtige dingen......dat servies!!! Ik heb altijd in een kasteel willen wonen met kasten vol serviezen..........:)
Ach, een mens moet wat te dromen hebben, toch?!
groetjes, Sylvia

Jolanda zei

Wat een werk zeg, maar het staat weer mooi te glimmen, je hebt zeker eer van je werk!
Fijne avond, Groetjes Jolanda

christine zei

ohhhh als je klaar ben ?!
hihi

je hebt echt een prachtig servies ik vindt het een juweeltje en die stolpen prachtig zelf heb ik er 1 en ben er ook gek mee zal blij zijn als die er straks weer staat.

christine

petronella zei

Netjes hoor! De feestdagen kunnen komen!